UN, DOS, TRES…ACCIÓ!

A classe de català vam treballar el teatre. Vam formar tres grups,  cada grup havia de preparar un acudit i explicar-lo als companys/es. Després, el vam transformar en una obra de teatre, amb acotacions, guions i personatges . Hi havia d’haver tants personatges com persones al grup.

Desprès, quan ja teníem l’acudit passat a format teatre i estava  corregit, vam anar a la biblioteca i a altres espais a gravar l’acudit.  Quant ja el teníem acabat, cada grup el va  editar amb l’editor del youtube  i desprès el vam publicar.

Aquí els teniu per poder-los veure.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CREEM UN CÓMIC

A l’àrea de castellà hem treballat el còmic, i concretament la figura de Tintín. Vam mirar una  pel·lícula de tintin i vam decidir fer un còmic Per començar, vam posar-nos d’acord en quina historia, títol, aventures li podien passar al protagonista. Vam decidir que es titularia  “TINTIN EN PARIS” .Vam seqüenciar la història i va fer les vinyetes, cada  un la seva. Després , quan vam acabar,  les vam escanejar i vam muntar el còmic amb l’editor del youtube.

Tintín vol organitzar un partit de futbol amb els millors jugadors del món. Després, quan arriben a París per jugar el partit, el truquen perquè ha desaparegut la copa de la Champions..

Aquí teniu el nostre treball

Publicat dins de General | Deixa un comentari

VISITA A LA CENTRAL NUCLEAR D’ASCÓ

IMG_20170127_121914 IMG_20170127_110808 IMG_20170127_112157El 27 de gener del 2017 vam anar a visitar la central nuclear d’Ascó.

En primer lloc, vam anar al centre d’informació i una vegada dins, ens vam dirigir a una sala on un treballador ens va explicar els perills, les energies, la vestimenta i els oficis relacionats amb la central Nuclear, i ens van donar un dossier amb activitats.

Després, vam anar al museu. Allí,  vam poder omplir el dossier  que ens van donar amb  l’ajut dels panells informatius, hi havia panells de tot tipus: de les diferents radiacions de la radioactivitat, els diferents tipus de roba, els diferents aparells electrònics que emetien radiacions (molt petites)… Ens va donar temps de jugar i manipular els panells.

Ens va agrada molt la visita perquè vam aprendre moltes coses noves sobre la central nuclear.

Álvaro , Eduard, Iker, Oriol

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EL PARLAMENT DE CATALUNYA

El Passat dia 7 de Febrer els alumnes de 5è i 6è van anar al Parlament  de Catalunya a Barcelona.

A l’escola havíem fet un treball previ. Cada grup havia de fer 5 proCambiar tamañoIMG_20170207_130041postes i també defensar-les.

Ens vam dividir en 4 grups parlamentaris:

-Grup groc

-Grup blau

-Grup verd

-Grup vermell

En arribar al Parlament, ens van donar unes targetes de diputats/es i portaveus  amb el color del nostre grup corresponent.

Els portaveus van exposar les seves propostes i els diputats les van defensar .

Vam ser per un dia diputats/es vam fer coalició entre els grups per formar majoria absoluta. També vam elegir  Presidenta de la Mesa del Parlament de Catalunya, Presidenta de la Generalitat i els seus consellers.Cambiar tamañoP1370851

Per la tarda, després de sortir del Parlament i dinar al Parc de la Ciutadella, vam anar al Cosmocaixa; també conegut com el Museu de la Ciència.

Al Museu de la Ciència vam veure: fauna i flora, com eren els homes prehistòrics, les seves eines, els fòssil, un gel de l’Antàrtida…

Després vam anar a un bar per a berenar i cap a casa.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CARNESTOLTES

Quan arriba l’època de carnestoltes a l’ IE 3 d’Abril, com cada any , l’alumnat de 6è és l’encarregat de preparar les consignes de carnestoltes.

Per preparar-ho, vam pensar quatre consignes cada class16999037_1877562265856478_7926221642437352681_ne i d´aquelles que vam elegir, n´havíem de triar tres en total. Vam coincidir en una d’elles i per fer les altres dues, vam triar una de cada classe. A la primera consigna, en Carnestoltes ens feia  vestir  amb pijama, peluix i espardenyes. Així havíem de  venir vestits el dimarts 28.La segona consigna era pel dimecres i consistia en vestir-se amb la roba al revés. L´última consigna va ser pel dijous i el senyor Carnestoltes va decidir que anéssim tots ben elegants: pèl engominat, corbata, collars, boes, fulards, etc.

Entre les dues classes vam elaborar per  a cada consigna un petit poema que   havíem de llegir a la resta de l’escola  perquè sabessin què ordenava Carnestoltes pel dia següent. Els alumnes de 6èA van ser els  encarregats de llegir les del dimarts i dimecres i els de 6èB la del darrer dia, que era més llarga.

L’últim dia,  que va ser divendres a la tarda,  els nens i nenes de l’ IE 3 d’abril es vam disfressar i vam fer una rua pel poble de Móra la Nova i a l’ acabar la rua, tothom va fer una xocolatada al pati de l’escola.

Lluís, Pol, Tatiana i Daniel . 6B

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ELS PARES EXPLIQUEN….

A l’escola estávem treballant el tema de l’energia. Aprofitant que hi hauria pares l’ofici dels quals estava relacionat amb el nostre tema, els vam convidar per explicar-nos-15073562_1827109954235043_4858276755429086665_nel.

Ens va visitar l’Alfredo Garcia, pare de l’Álvaro Garcia, a ensenyar-nos el funcionament, els usos d’una central nuclear, que es on ell treballa. És ajudant del cap de torn de la sala de control de la C.N d’Ascó.

Quan va venir ens van ajuntar les dues classes de 6é. Ens va donar una fitxa on explicava el funcionament de la central. A nosaltres, el que més ens va agradar va ser quan ens va explicar les proteccions sabre la radioactivitat. Al final ens va regalar un llibre, un embolcall pels entrepans i un llapis de la central.

Després va venir J15219968_1833056750307030_7784042531589991387_noaquim Bosquet, a explicar-nos com fer un circuit elèctric.

Quan va venir també ens vam posar junts les dues classes. Ell va portar una maqueta amb els dos tipus de circuits: paral·lel i en sèrie I ens va explicar les seves característiques  i funcionament.

Després, ens van demanar q15241427_1833056716973700_4194491332121638584_nue féssim unes maquetes amb circuit, un en sèrie i un en paral·lel. També les podíem guarnir perquè quedessin millor.

Lo que més ens va agradar va ser que ens van explicar d’una manera nova i que al final el que havíem après ho van utilitzar en diferents treballs.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ANEM A LA FIRA!

El dia 19 d’octubre els alumnes de p3 a 6é van sortir a passejar per la fira.

Primer van fer classe hi després ,a l’hora del pati vam anar a la fira. Primer vam anar a la Bella i la Bestia, on vam fer una volta però ens vam haver d’ esperar perquè no cabíem tots ,ja que també estaven els alumnes de  5é. Després per parelles, vam anar als Autos de xoc,  on vam pujar 4 vegades( dos per cada persona.) Quan ja vam haver pujar tots a les atraccions,  vam anar cap al centre escolar. Tots ens ho vam passar molt bé!! Esperem que vosaltres també os ho passeu bé mirant les fotos.CLIQUEU A LA IMATGE PER VEURE-LES!

p1350951

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Recording podcasts in audioboom

Yesterday we recorded a podcast. This is the story of the sandwich.

Sandwich is a beautiful town in England. The earl of Sandwich invented the sandwich, because he was always so busy, that he couldn’t go to have dinner. He told his cook to put the meat between two slices of bread, this way he could eat whereas working or playing cards with his freinds.

It has been really funny to record this with you guys, thank you!

The story of the sandwich

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA CASTANYADA

El passat trenta d’Octubre, els alumnes de l’escola I.E. 3 d’Abril, van celebrar la castanyada.

La vam celebrar menjant les castanyes i bevent suc de préssec i pinya.. Estava boníssim!

També, el cicle superior va ballar la jota de Móra la Nova. La senyoreta Teresa, també va ballar, per si ens perdíem. Quina vergonya que vam passar!

Amb els balls, les castanyes i els amics vam passar una tarda inoblidable.

Ens ho vam passar tan bé, que esperem que el pròxim any sigui més divertit.

Anna Algueró, Berta Gironès i Julya Prigoreanu.

P1290792

Cliqueu a la foto per veure la resta,

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SORTIDA A LA FIRA

Els alumnes de Cicle Superior vam fer una petita excursió a la Fira del poble.

Vam pujar al Gran Rodeo i als autos de xoc.A l’atracció dels autos de xoc havíem de conduir uns petits cotxes i xocar els uns amb els altres. Al Gran Rodeo, hi havia uns ” toros” on s’havia de pujar, ens van ficar música i ens van fer moure molt ràpid, fins que quèiem.

Ens ho vam passar genial.

Abril, Josep Mª i Martí

P1290571P1290617

Cliqueu a les imatges i veureu les fotos!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari