El foc i la revetlla de Sant Joan

Avui 23 de juny és la nit de Sant Joan, sens dubte una de les nits més especials de l’any, carregada a la nostra cultura d’una gran simbologia. A la revetlla de Sant Joan, en què tradicionalment se celebra el solstici d’estiu, un dels protagonistes principals és el foc –tant que en algun àmbit també és coneguda com la nit del foc–.

Les fogueres, els petardos o els focs artificials són elements bàsics de la tradició catalana que solen ser convidats d’honor en moltes festes populars, però és important ser conscients que la seva bellesa porta implícit un cert risc. Per això, en un dia tan senyalat com avui, us deixem amb aquest capítol del programa “Tarrasca“que explica la importància del foc en la tradició festiva i fins i tot en el desenvolupament humà, però que també fa incís en la seva força destructora i en la necessitat de ser previsors per evitar els possibles accidents.

Edu3.cat

Bona revetlla a tothom!

logo Edu3
Equip Edu3.cat

Deixa un comentari