Itinerari a Sant Miquel de Cuixà

Nom activitat:   Itinerari a Sant Miquel de Cuixà

Àmbit Curricular: Ciències Socials, Ciències de la Naturalesa

Nivell:  Cicle Superior de primària, ESO (Activitat adaptable).    Durada: Tot el dia.

Estacionalitat:  Tot l’any.

Objectius: 1.Fomentar els valors de l’excursionisme com a mitjà per desenvolupar les competències curriculars.  2.Descobrir els elements naturals que conformen la vegetació de ribera i els boscos mediterranis. 3.Empatitzar amb el passat medieval entorn a la figura del pelegrí. 4.Valorar el patrimoni històric i cultural com a herència i llegat dels grups humans. 5.Entendre la importància del territori en les relacions i influències culturals medievals i actuals.

Descripció: l’itinerari a Sant Miquel de Cuixà és una ruta circular  (10km aprox., nivell baix) a través del qual estudiarem el paisatge i els seus elements naturals. Analitzarem la ubicació del monestir, situant-lo en el context medieval i els trets característics de l’època. Es realitzarà un treball dins el monestir per tal d’entendre els conceptes claus del romànic, la vida monàstica i la seva evolució al llarg dels segles. La sortida i arribada de l’itinerari és al mateix Centre Transfronterer Pau Casals.

Observacions: La visita al monestir té un cost addicional que varia segons el nombre d’alumnes del grup. Es possible realitzar l’activitat sense la visita  al monestir.

Mapa del recorregut (amb algunes possibles variacions)

https://goo.gl/maps/ZF2A7

DSC03903.redimensionada