Itinerari a Sant Martí del Canigó

Àmbit Curricular: Ciències Socials, Ciències de la Naturalesa, Biologia i Geologia, Ciències de la Terra i del Medi Ambient.

Nivell: Cicle Superior de primària, ESO i Batxillerat.                  Durada: Tot el dia.

(Activitat adaptable)

Estacionalitat:  Tot l’any.

Objectius: 1. Fomentar els valors de l’excursionisme com a mitjà per desenvolupar les competències curriculars. 2. Identificar els elements naturals que conformen un ecosistema de boscos mixtos: caducifolis i perennes. 3. Constatar les diferències entre la vegetació de  la solana i la vegetació de l’obaga. 4. Valorar la geologia com una ciència al servei dels ciutadans tant per a la prevenció del risc geològic, com per a l’obtenció dels recursos naturals.  5. Valorar el patrimoni cultural com a herència i llegat dels grups humans. Identificar les parts d’un monestir i els trets bàsics de la societat, economia i poders polítics de l’Europa feudal. 6. Descobrir elements paisatgístics i culturals que conformen la nostra identitat. 7. Empatitzar amb els valors universals que transmet un espai de pau i recés.

Descripció: L’activitat és un itinerari circular que permet treballar interdisciplinarietat diferents aspectes curriculars.  Al llarg del recorregut es posarà èmfasi  en la descoberta i identificació d’elements naturals, geològics i paisatgístics. A Sant Martí del Canigó ens centrarem en aspectes històrics i culturals, visitant el monestir i el seu entorn tot impregnant-nos de la pau i tranquil·litat de l’entorn. La sortida i arribada és des del petit poble de Castell. Tot el recorregut és per una pista.

Observacions: La visita al Monestir té un cost addicional de 3€ / alumne.  És possible realitzar l’activitat sense la visita  al monestir.

DSC03807.redimensionada

Mapa del recorregut (només anada).

https://goo.gl/maps/jjrLe