Fem el Verdaguer! Excursionisme i poesia.

Entre els estius de 1882 i 1883, el poeta Jacint Verdaguer, Mn. Cinto, va recórrer els Pirineus per coronar els seus cims més populars mentre componia la seva obra més emblemàtica: Canigó. Aquesta activitat vol ser un homenatge a un dels iniciadors de l’excursionisme, Mn. Cinto, que de forma agosarada va caminar pas a pas per descobrir les llegendes, la toponímia, la història i la llengua d’un territori separat per cimals que semblaven infranquejables.

Nom de l’activitat:  Fem el Verdaguer! Excursionisme i poesia.

Àmbit curricular: Ciències Socials, Ciències de la Naturalesa, Llengua Catalana, Història de la Llengua.

Nivell:  Cicle Superior de Primària, ESO i Batxillerat

Estacionalitat: Tot l’any

Objectius: Descobrir la figura de Jacint Verdaguer com a poeta del poble.  Fomentar els valors de l’excursionisme com a mitjà per desenvolupar les competències curriculars. Aprendre a contemplar la natura, respectar-la i estimar-la. Adquirir la capacitat de sensibilitzar-se amb la poesia i fomentar la creativitat poètica en els nous temps. Ser capaç de visualitzar a la realitat els fragments literaris que llegirem.

Descripció: L’activitat Fem el Verdaguer! és una activitat que proposa una mirada diferent als itineraris de Sant Martí del Canigó, Sant Miquel de Cuixà i el Castell de Rià. Guiats per la poesia de Jacint Verdaguer, descobrim la natura, el paisatge, les llegendes, la toponímia… farem tot un recull de dades que ens han de servir per despertar emocions i inspirar-nos per fer la nostra poesia de la jornada.

verdaguer

Save

Save