Fem el Verdaguer! Excursionisme i poesia.

Entre els estius de 1882 i 1883, el poeta Jacint Verdaguer, Mn. Cinto, va recórrer els Pirineus per coronar els seus cims més populars mentre componia la seva obra més emblemàtica: Canigó. Aquesta activitat vol ser un homenatge a un dels iniciadors de l’excursionisme, Mn. Cinto, que de forma agosarada va caminar pas a pas per descobrir les llegendes, la toponímia, la història i la llengua d’un territori separat per cimals que semblaven infranquejables.

Nom de l’activitat:  Fem el Verdaguer! Excursionisme i poesia.

Àmbit curricular: Ciències Socials, Ciències de la Naturalesa, Llengua Catalana, Història de la Llengua.

Nivell:  Cicle Superior de Primària, ESO i Batxillerat

Estacionalitat: Tot l’any

Objectius: Descobrir la figura de Jacint Verdaguer com a poeta del poble.  Fomentar els valors de l’excursionisme com a mitjà per desenvolupar les competències curriculars. Aprendre a contemplar la natura, respectar-la i estimar-la. Adquirir la capacitat de sensibilitzar-se amb la poesia i fomentar la creativitat poètica en els nous temps. Ser capaç de visualitzar a la realitat els fragments literaris que llegirem.

Descripció: L’activitat Fem el Verdaguer! és una activitat que proposa una mirada diferent als itineraris de Sant Martí del Canigó i el Castell de Rià que a través de la poesia de Jacint Verdaguer, descobrim la natura, el paisatge i les emocions que albirem a cada pas.

verdaguer