Crèdit de síntesi de l’institut els Cendrassos

Destacades

Els alumnes de 1er d’ESO de l’institut dels Cendrassos de Figueres han vingut per primera vegada a realitzar el seu crèdit de síntesis. Activitats al bosc del Bastard, al Monestir de Sant Miquel de Cuixà i la interdisciplinar activitat de “Fem el Verdaguer!” a Sant Martí del Canigó han estat les propostes didàctiques que han entrelligat diferents disciplines.

Esperem que els alumnes i professors hagin aprofitat l’estada i poder tornar-nos a veure ben aviat!

 

Descoberta de Perpinyà amb l’institut Anton Busquets i Punset

Destacades

L’activitat “Decouverte de Perpignan” és una proposta pels alumnes de llengua francesa que desitgen practicar  la competència lingüística en llengua estrangera. L’activitat consisteix en orientar-se de forma autònoma pel centre històric per tal de descobrir elements patrimonials a partir de la cerca, lectura i comprensió de panells turístics informatius. També han de fotografiar elements del paisatge urbà amagats o poc visibles i realitzar una enquesta sociolingüística als habitants de Perpinyà.  Amb aquestes tasques es pretén que l’alumnat es desenvolupi de forma autònoma i competent en un context social, lingüístic i cultural diferent al seu.

En aquest cas els alumnes de 2n i 3er d’ESO de l’Institut Anton Busquets i Punset de Sant Hilari Sacalm han vingut a passar el dia a Perpinyà per realitzar l’activitat. El seu bon treball previ (de continguts i de vocabulari) ha fet que l’activitat rodes sola i que els alumnes aprofitessin el màxim la seva curta estada a Perpinyà.

 

XXVII Jornades de Camps i Entorns d’Aprenentatge

Destacades

Com ja comença a ser habitual, iniciem el segon trimestre participant a les jornades de Camps i Entorns d’Aprenentatge que enguany s’han celebrat  a Tremp.

Gràcies a l’organització de L’Entorn d’Aprenentatge de Tremp hem pogut conèixer la seva oferta educativa que, com no pot ser d’una altra manera, està lligada a un territori d’una importància cabdal en l’àmbit de la geologia i la paleontologia. Al mateix temps, les jornades ens han servit per intercanviar experiències, problemàtiques i bon moments amb els altres professionals dels CdA i EdA dels serveis educatius del Departament d’Ensenyament.

I des de Tremp agafem el relleu i l’any vinent ens tocarà a nosaltres organitzar aquestes jornades. Esperem poder estar a l’altura del nostre successor.

Professionals dels CdA i EdA al jaciment paleontològic d’Orcau

 

Continuem amb el projecte “escaping war” amb l’Institut Vall de Llémena

Destacades

Els alumnes de 1er ESO de l’Institut  Vall de Llémena ens van visitar per preparar el seu projecte documental ” Escaping war” que compara els refugiats actuals amb els republicans espanyols i catalans de 1939.

Dos dies intensos  trepitjant història per tal d’empatitzar amb les vicissituds que visqueren els exiliats republicans. Els alumnes van traginar maletes velles durant l’itinerari de l’exili, maletes que ells havien omplert amb objectes personals i un cop arribats, de nit, a la sorra humida de la platja d’Argelers, un per un varen anar explicant el perquè havien triat aquell objecte. Tots ells varen demostrar, que qualsevol objecte insignificant pot tenir un alt valor simbòlic que reconforti l’ànima en moments molt durs.

Una experiència gratificant per tots plegats, tot i treballar un tema que fereix, que remou consciències i que, malauradament, és més viu que mai.

Alumnes de l’Institut Vall de Llémena sota la lluna a la platja d’Argelers.

 

Obert període d’inscripcions 2017-2018

Destacades

Com cada curs, entre els dies 15 i 31 de maig de 2017 estarà obert el període d’inscripcions per a fer activitats d’un dia o estades de 2 a 5 dies als Camps i Entorns d’Aprenentatge per al curs 2017-2018.

A la pàgina http://xtec.gencat.cat/ca/serveis/cda/inscripcio/ trobareu tota la informació necessària i l’accés a  l’aplicació de gestió en línia per fer la sol·licitud.

En el cas que sigueu un centre fora de Catalunya o una Universitat podeu fer la vostra sol·licitud a través del següent formulari específic.

Us recordem que podeu consultar totes les nostres activitats al nostre bloc:

Activitats EdA del Canigó

Per qualsevol aclariment ens podeu contactar per correu electrònic a: edadelcanigo@gmail.com  o trucant al (0033)644825287 i amb molt de gust us atendrem.

Captura de 2017-05-16 00-03-17

 

 

Save

Save

De Sineu a Prada

Destacades

De Sineu, al cor de Mallorca, a Prada, al cor de la Catalunya Nord hi ha una distància aproximada de 500 km. Això no fou un impediment pels alumnes de 4rt d’ESO de l’institut La Sineu que feren un llarg viatge per passar tres dies amb nosaltres. A la maternitat d’Elna  i la platja d’Argelers comprengueren la importància de la memòria històrica; Pujant fins a Sant Martí del Canigó treballant paisatges i poesia descobriren una mica més la  rica llengua que ens uneix. I  tot acabant  a Perpinyà, al Palau dels Reis de Mallorca,  per rememorar un curt, però intens passat comú.  A més, tingueren encara forces per dansar amb les cançons populars de Ramon Gual i esbatussar-se en el taller de rugbi.

Tres dies intensos a la Catalunya Nord. Tres dies profitosos que ens han servit a tots per aprendre que malgrat la distància, tenim molts llaços comuns. Moltíssimes gràcies, al·lots i al·lotes i fins la propera!

DSC00844.redimensionada

 

Save

Save

Save

Estada Escola Anoia

Destacades

Els alumnes de 2n d’ESO de l’Escola Anoia d’Igualada han passat quatre dies entre nosaltres amb l’objectiu de conèixer la Catalunya Nord i treballar Verdaguer. De feina, ja n’hem fet: orientar-se per Prada, com era un monestir medieval, quines estratègies arquitectòniques té un fort d’època moderna…però la nevada amb què ens vam trobar a Sant Martí del Canigó el passat 27 d’abril, de ben segur que mai oblidaran. Agraïm la bona predisposició del professorat i la voluntat dels alumnes malgrat les inclemències meteorològiques. Fins aviat! DSC_0504-COLLAGE

Estada Institut la Serra

Destacades

L’institut la Serra de Mollerussa ens han tornat a visitar per tal de realitzar amb els alumnes de 2n d’ESO el seu treball de síntesi. Han aprés a orientar-se i descobrir en un entorn urbà com és Perpinyà i Prada, fent ús de les seves destreses lingüístiques, han pujat fins a Sant Martí del Canigó tot entreteixint versos harmoniosos, i han entès com la natura pot esculpir paisatges sublims dins la Cova de les Grans Canaletes i a les Orgues d’Illa. Fins i tot han tingut temps d’aprendre i gaudir d’un esport tan nostre com és el rugbi.

En resum, una setmana farcida d’activitats, on els 86 alumnes de Mollerussa dividits en dos grups, han descobert la Catalunya Nord i la convivència d’aquests dies els ha servit per enfortir llaços d’amistat entre ells i  amb nosaltres. Felicitar-los per la feinada feta i fins la propera!

DSC00348-COLLAGE

 

Estada Olivar Gran

Destacades

Entre amunt i avall, de Sant Martí del Canigó al Fort Liberia i esquivant la pluja tot endinsant-nos a les entranyes del massís de Badebany, els alumnes de 2n d’ESO de l’institut l’Olivar Gran de Figueres han passat dos dies amb nosaltres per treballar el seu treball de síntesi.  Curt, intens, però amb la sensació d’haver après, amb la lentitud de cada pas, el respecte a la natura, el respecte als altres i el respecte a un mateix. Fins la propera companys!

DSC_0540.redimensionada

Alumnes de l’institut Olivar Gran a les afores de Sant Martí del Canigó

Estada Institut Vall de Llémena

Destacades

Els alumnes de 1er d’ESO de l’Institut Vall de Llémena de Sant Gregori es troben immersos en projecte europeu anomenat “Escaping war: working together for a better Europe”  associats amb un institut de Viena.

La missió del projecte és produir un documental sobre els refugiats actuals comparant-los amb els que varen haver de fugir el 1939.  Amb aquest pretext ens han visitat per conèixer de primera mà els espais de memòria històrica i aprendre tot sobre l’exili. A més, han aprofitat per descobrir la cova de Canaletes i el monestir de Sant Martí de Canigó on han aprés que la poesia és una bona arma per lluitar contra les guerres i la barbàrie.  Els felicitem pel treball d’aquests dies i els encoratgem a continuar amb il·lusió amb el seu projecte. Ja estem ansiosos per veure el resultat final!

dsc00300-collage

Us transcrivim el poema que ha realitzat l’alumne Arnau M. sobre els fets de l’exili:

La ciutat han bombardejat ribesaltes

i la gent s’ha amagat.

Les maletes agafem

i pel Canigó passem.

La tortura que passem

nosaltres no l’hem triat

per això ens diuen refugiats.

Nosaltres volem menjar,

però no ens donen ni un boci de pa.

Ens tanquen en platges

però no ens volen fer cas…

 

 

Save

Save

Save

Save

Treball posterior dels alumnes del l’Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter.

Destacades

Us deixem un enllaç amb el treball posterior a l’activitat Fem el Verdaguer! Excursionisme i Poesia que han realitzat els alumnes de l’Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter després de visitar-nos el passat mes de novembre.

Com a aperitiu us presentem el poema realitzat per les alumnes Judit Raya i Alba Tartera:

Mira les plantes, tenen vida;

mira les roques, es mouen;

la fauna s’amaga, és tímida;

i allà, els campanars respiren.

Puja i mira-t’ho des d’aquí,

mira-t’ho d’una altra manera,

veuràs Sant Miquel i Sant Martí,

com fantasmes d’una altra era.

Si vas al Canigó,escolta al teu voltant,

vés-hi quan encara no hi ha claror,

sentiràs el so de la campanes sonant.

Poemes i diàlegs Canigó.Treball posterior Institut Miquel Martí i Pol de Roda de Ter

No volem acabar sense agrair a les professores Maria Àngels Vasco, Carme Rossinyol i Dolors Aymerich la seva dedicació, esforç i empenta. Ànims i fins aviat!

Estada Institut JV Foix

Destacades

Els alumnes de l’Institut JV Foix de Rubí ens han visitat durant dos dies.  Eren dos grups  d’alumnes: uns de 3r i 4t d’ESO i els altres de 2n de batxillerat. Els primers, els interessava entrar en contacte en territori francòfon per tal de desenvolupar la seva competència lingüística. El segon, empatitzar i conèixer sobre el territori els fets de l’exili del 1939.  L’itinerari de l’exili, la Maternitat d’Elna i el Castell Reial de Cotlliure, antic camp disciplinari el 1939, passant per Prada, han estat els espais que ens han servit per treballar els objectius marcats i esperem que l’experiència hagi estat profitosa. Per part nostra, volem felicitar els alumnes per la seva bona actitud i interès per les activitats. Esperem retrobar-nos ben aviat!

dsc_0346-collage

Els alumnes de l’Institut JV Foix a les escales de la Maternitat d’Elna i realitzant l’itinerari de l’exili.

Save

Estada Liceu Francès

Destacades

Dies intensos amb els alumnes de batxillerat del Liceu Francès de Barcelona que ens han visitat per treballar l’Exili. Intensos per les emocions viscudes, pels aprenentatges assolits i per les exigents condicions climàtiques que ens han acompanyat, un fred intens que ens ha fet rememorar el tràgic hivern de 1939.

El camí de l’exili pel pas del Coll de Lli, el castell de Cotlliure, el Memorial de Rivesaltes, la platja d’Argelers, la Maternitat d’Elna i la vila de Prada han estat els escenaris que han trepitjat els alumnes i que els ha servit per conèixer una història estretament lligada amb l’actualitat. De ben segur que de volta al confort de les seves llars, dedicaran un pensament als milers, milions de refugiats que a dia d’avui fugen de guerres i fam cercant un futur millor. Desitgem que les experiències viscudes aquests dies ens ajudin a ser més solidaris, i ens encoratgin a continuar lluitant per un món més just i més humà.

dsc09990

captura-de-2017-01-27-23-36-28

Save

Save

XXVI Jornades de Camps i Entorns d’Aprenentatge

Destacades

Hem iniciat el segon trimestre assistint a les XXVI Jornades de Camps i Entorns d’Aprenentatge organitzades a l’Entorn d’Aprenentatge Sebes i Meandre de Flix. Durant dos dies hem pogut conèixer el projecte educatiu dels companys de Flix que amb la seva oferta d’activitats permet als alumnes aprendre sobre el passat, present i futur d’un medi amb tanta idiosincràsia com és la Ribera d’Ebre.

Unes jornades que també ens han permès intercanviar experiències i punts de vista amb altres companys de professió i que ens reforcen a continuar amb aquesta singular experiència educativa dels camps i entorns d’aprenentatge.

Agraïm als amics de Flix la bona acollida i l’organització de les jornades. Dos dies d’experiències, dos dies d’aprenentatges, dos dies que s’han fet curts, però intensos i  ben profitosos.

grup-camps-meandre

Participants dels CdA i EdA a les jornades.

presentacio-fem-el-verdaguer-flix

Presentació de l’activitat “Fem el Verdaguer! Poesia i excursionisme” que varem realitzar durant les jornades

Save

Estada Institut Miquel Martí i Pol

Destacades

Els alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Miquel Martí i Pol  de Roda de Ter ens han visitat dos dies per concloure tot un treball sobre Canigó que varen realitzar el curs passat. A través de l’activitat Fem el Verdaguer! Excursionisme i Poesia han conegut Sant Martí del Canigó, Sant Miquel de Cuixà i el Conflent guiats pels versos del poema. S’han deixat inspirar per aquestes contrades i com  feu Verdaguer, els alumnes han realitzat fantàstiques poesies, reflex del què han aprés i el què els ha emocionat. Els felicitem per la feina feta i esperem que mai oblidin els versos finals del poema:

..i la tempesta, el torb, l’odi i la guerra
al Canigó no el tiraran a terra,
no esbrancaran l’altívol Pirineu.

dsc09193-collage

Save

Save

Save

Save

Sortida Escola Sant Josep a Sant Martí de Canigó

Destacades

Primera sortida del curs escolar amb els alumnes de 4éme i 3éme de l’Escola Sant Josep de Prada. L’itinerari de  Sant Martí de Canigó ens va servir com a marc per treballar la llengua a partir del poeta Jacint Verdaguer i el seu Canigó. Al llarg del dia, els alumnes es van impregnar de l’entorn i van finalitzar la jornada amb la creació i posterior recitació de poesies a la Font del Comte. Felicitats a tots per la vostra imaginació i creativitat! sortida sant josep sant marti canigo

Save

Save

Save

Voleu venir a l’EdA del Canigó? Places disponibles!

Destacades

Us informem que encara resten dies disponibles per a realitzar sortides d’un sol dia i / o estades de dos a cinc dies. Encara que el període d’inscripció oficial és tancat, estem oberts a rebre demandes a través del formulari d’inscripció que trobareu aquí

Recordem que totes les activitats que oferim poden ser treballades durant una sortida d’un sol dia i s’adapten a les necessitats dels centres i del nivell dels alumnes.

Us hi esperem!

 

DSC08053.redimensionada

Trobades de coordinació 2016 -2017

Destacades

Iniciem el nou curs amb les trobades de coordinació per tal de poder preparar les estades i les sortides dels centres que realitzaran activitats a l’EdA del Canigó. Aquestes es duran a terme el proper dimarts 6 de setembre i el divendres 9 de setembre de 10.00h a 14.00h a l’alberg Pau Casals – Canigó, a Prada ( on som? ) i us animen a participar-hi. Aquí podeu accedir a l’aplicatiu per poder-vos inscriure.

Inscripció Trobada de coordinació 6 de setembre

Inscripció Trobada de coordinació 9 de setembre

Aprofitem per desitjar-vos a tots un bon inici de curs 2016-2017!

cropped-Selecció_999143.pngMassís del Canigó des de la plana del Rosselló

Tancament curs 2015 – 2016

Destacades

Tanquem el nostre primer any d’existència agraint a tots els centres que ens han fet confiança. Gràcies a tots vosaltres hem aprés molt i amb  els vostres suggeriments ens ajudeu a millorar el projecte de l’EdA del Canigó.

Desitgem que gaudiu tots d’un bon estiu i esperem a partir de principis de setembre tornar amb les forces renovades i la il·lusió del primer dia.

Aprofitem per convidar-vos a tots aquells que estigueu interessats a la Universitat Catalana d’Estiu ( UCE ) que es celebrarà a Prada entre el 17 i el 23 d’agost.

I per últim us recordem que fins el dia 15 de juliol encara estem a disposició de vosaltres per a qualsevol consulta i/o suggeriment.

Bon estiu a tothom!

20160701_133353

Prada i el Conflent

 

 

Ampliació termini d’inscripció fins al 7 de juny

Destacades

S’amplia el termini d’inscripció als CdA i EdA fins el proper dimarts 7 de juny.

A la pàgina  http://xtec.gencat.cat/ca/serveis/cda/inscripcio/ trobareu tota la informació necessària i l’accés a l’aplicació de gestió en línia per fer la sol·licitud.

Us recordem que per qualsevol qüestió referent a les inscripcions, ens podeu contactar per correu electrònic a edadelcanigo@gmail.com o bé telèfon al (0033) 644 82 52 87

 

Captura de 2016-05-18 10:01:31

Inscripcions al EdA del Canigó curs 2016- 2017

Destacades

Des del dijous 19 i fins al dimarts 31 de maig  romandrà obert el període d’inscripció als camps i als entorns d’aprenentatge per al curs 2016-2017.

A la pàgina  http://xtec.gencat.cat/ca/serveis/cda/inscripcio/ trobareu tota la informació necessària i l’accés a l’aplicació de gestió en línia per fer la sol·licitud.

Us recordem que per qualsevol qüestió referent a les inscripcions, ens podeu contactar per correu electrònic a edadelcanigo@gmail.com o bé telèfon al (0033) 644 82 52 87

 

Captura de 2016-05-18 10:01:31

Estada Institut la Serra

Destacades

Crèdit de síntesi intens el que han realitzat els alumnes de 2n d’ESO de l’Institut La Serra de Mollerussa. Han estat quatre dies intensos de treball interdisciplinari passant, com si fóssim papallones saltant de flor en flor, de la història a les llegendes, de la poesia a la natura, de la geologia al paisatge i sempre sota l’atenta mirada del Canigó. Els alumnes han marxat farcits  d’experiències que els ha de servir per completar el seu treball de síntesi a l’Institut. Us felicitem per la feina que heu fet i esperem veure’ns ben aviat!

DSCN1793.redimensionada

Realitzant un croquis del paisatge des del mirador de Sant Martí del Canigó tal i com feu Verdaguer a l’estiu de 1883.

DSC07873.redimensionada

Analitzant capitells del Monestir de Sant Miquel de Cuixà.

DSC07890.redimensionada

Els participants de l’institut La Serra amb Sant Miquel de Cuixà de fons.

Estada Institut Alexandre Satorras

Destacades

Des de Mataró han arribat els alumnes de l’institut Alexandre Satorras amb l’objectiu de conèixer un territori diferent al seu. Durant els tres dies de la seva estada han après el cicle geològic de l’erosió, transport i sedimentació en el paratge de les Orgues d’Illa; les concrecions que es formen dins una cova quan l’aigua i la calcària juguen plegades; han realitzat un itinerari fins a Sant Miquel de Cuixà tot analitzant el paisatge, ecosistemes diferents i visitant el Monestir. I per últim han après a enviar una carta a casa amb l’activitat Cartes des de Prada. Des de l’EdA del Canigó els felicitem per la bona feina que han fet!

Els alumnes de 1er d’ESO amb el Canigó com a teló de fons

IMG_3143.redimensionada

Treballant el paisatge

 

IMG_3260.redimensionada

Presentació activitat Cartes des de Prada

Estada Institut Pere Fontdevila

Destacades

La cova de Les Grans Canaletes, l’itinerari de Sant Miquel de Cuixà, el taller de pedra seca i una activitat sobre societat medieval dins el mateix monestir de Cuixà, degut a les inclemències meteorològiques, han estat les activitats que han realitzat els alumnes de l’Institut Pere Fontdevila de Gironella per treballar el seu crèdit de síntesi. Així doncs s’han desplaçat fins a la Catalunya nord per conèixer les meravelles de les seves profunditats i els fantàstics paisatges al voltant del Monestir de Sant Miquel de Cuixà i experimentar amb les pedres de territori. Esperem que hagin gaudit aprenen amb nosaltres.

DSC07529.redimensionada

A la sala de l’Auditori de la cova de les Grans Canaletes

20160316_124215.redimensionada

Els alumnes del Institut Pere Fontdevila a l’ermita de Sant Pere Orsèol, amb Sant Miquel de Cuixà de fons.

Estada transpirinenca: Institut la Valira – Collège Jean Mermoz

Destacades

Els alumnes de 1er ESO de l’institut La Valira de la Seu d’Urgell i els alumnes de català de 3ème i 4ème del Collège Jean Mermoz de Sant Llorenç de la Salanca han sigut els  protagonistes de la  primera estada conjunta entre un centre del Nord i un centre del Sud. Les activitats que hem realitzat – descoberta de Prada, itinerari al Castell de Rià i visita a Sant Miquel de Cuixà amb un taller de societat medieval-,  ens han servit per descobrir els lligams que ens uneixen i treballar la competència lingüística d’uns i altres.  L’experiència ha estat del tot enriquidora tant pels alumnes, com pel professorat i per a nosaltres també.

 

Alumnes del Nord i del Sud llegint l’auca del Castell de Rià en els vestigis del mateix Castell

 

Desitgem tornar-nos a trobar ben aviat!

 

Foto dels participants de l’estada transpirinenca amb Sant Miquel de Cuixà de fons.

 

 

Liceu Francès i els Camins de l’Exili

Destacades

Els alumnes de 1r de Batxillerat han passat tres dies a la Catalunya Nord amb l’objectiu de treballar l’exili tot recorrent els escenaris històrics que marcaren aquells fets: el Coll de Lli, la Maternitat d’Elna, Prada, Sant Miquel de Cuixà, el Memorial de Ribesaltes i la platja d’Argelers.

Alumnes del Liceu Francés al Coll de LLi

Han sigut tres dies intensos i amb moltes reflexions sobre la actualitat, comparant aquells fets passats amb els que avui pateixen milions de persones. Volem doncs felicitar els alumnes del Liceu Francès per la seva bon predisposició i pel treball realitzat durant aquests dies. De ben segur que les fotografies que havien de realitzar per al seu treball posterior seran uns bons documents per no oblidar mai i aprendre de la història. Fins aviat!

Debat nocturn amb l’exiliat Ramon Gual.

Estada Escola Marta Mata

Destacades

escola mart mata.redimensionada

La comunitat de grans de l’Escola Marta Mata a les afores de Sant Miquel de Cuixà

La comunitat de grans de l’escola Marta Mata de Vilanova del Camí ha tingut l’honor de ser la primera escola que ha realitzat una estada a l’EdA del Canigó. Han sigut cinc dies intensos en què els nins i nines han après a interpretar mapes, recollir dades meteorològiques, entendre les diferències entre llegendes i història, interpretar diferents tipus d’ecosistemes, empatitzar amb els exiliats que varen refugiar-se en aquestes contrades i com caminant, rere cada pas sempre hi ha quelcom a descobrir.  Cinc dies  d’experiències, descobertes, aventures, emocions i en fi plens de coneixences. Han marxat doncs amb la maleta ben farcida per continuar aprenen a partir de les experiències de camp.  Des d’aquí els donem les gràcies ja que gràcies a ells també nosaltres hem après molt. Fins la pròxima!

20151110_151954.redimensionada

Foto de grup baixant de Sant Martí de Canigó

Primera sortida de l’EdA del Canigó

Destacades

El passat 8 d’octubre varem realitzar la nostra primera actuació amb el “Ensemble scolaire St Joseph” de Prada. Junts varem treballar llengua, paisatge, llegendes i natura fent un itinerari de Prada fins al Castell de Rià que ens va permetre conèixer millor el territori. Des d’aquí volem agrair la confiança dipositada en nosaltres per part dels professors i alumnes del St. Josep. Esperem poder caminar junts per molts anys!

rsz_foto_grup

Integrants de la sortida amb el Canigó de fons

Decouverte de Perpinyà

Nom activitat:   Decouverte de Perpinyà

Àmbit Curricular: Llengua francesa, Ciències Socials.

Nivell: ESO- BATX (Activitat adaptable).    Durada: Tot el dia

Estacionalitat:  Tot l’any.

Objectius:  1.Aplicar coneixements de llengua francesa en la cerca d’informació. 2.Desenvolupar-se en un entorn comunicatiu diferent a l’habitual. 3. Conèixer a grans trets el passat i present de la vil·la de Perpinyà. 4. Fomentar una mirada diferent sobre els elements patrimonials de la vila.

Descripció: Els alumnes de forma autònoma i per grups reduïts hauran de cercar informació sobre diferents espais del centre de Perpinyà, així com trobar elements amagats i fotografiar-los. Al mateix temps, hauran de realitzar una enquesta sociolingüística als ciutadans de la vila, donant peu a treballar la competència lingüística en llengua francesa.