Economia al batxillerat

Amb aquest Bloc treballem la matèria de modalitat ECONOMIA. És una eina per aclarir conceptes, discutir i repassar. També és el mitjà habitual de participació dels alumnes aportant dubtes, plantejant problemes i redactant els exercicis que el professor proposa. També és el mitjà a través del qual els alumnes podreu ampliar coneixements.

Seguirem els 12 temes. De cada tema en farem un examen tipus test o preguntes curtes d’una durada aproximada de 15′. Els tests consten de 5 a 10 preguntes; algunes de Veritat/Fals, altres de triar una resposta d’entre 4 i d’altres de completar o respondre amb una o dues paraules o amb unes poques frases. A cada avaluació hi ha un examen del tipus que es realitzen a les PAU, amb un text i diverses preguntes a contestar de forma redactada i que farem a classe durant 1 hora.

Les notes d’avaluació es calculen de la manera següent:

- 20% treballs, exercicis, articles al BLOC, comportament a classe.

- 40% tests. De 10 o 15 minuts de durada. En principi un per cada tema treballat.

- 40% examens. Hi haurà 1 exàmen llarg a cada avaluació de la part treballada en cada trimestre. A la 1a avaluació l’examen pesarà un 40%, a la segona avaluació, l’examen pesarà també un 40% i pesarà un % l’examen fet en el primer trimestre que se suma als tests. A la 3a avaluació, final, el 3r examen també pesarà un 40% i els dos exàmens anteriors pesaran com un test.

BONA FEINA!

Publicat dins de General | Envia un comentari

Protegit: U-10 Diners, bans i caixes.

Aquesta article està protegit. Per veure’l, introduïu la vostra contrasenya:

Publicat dins de General | Escriviu la vostra contrasenya per veure els comentaris.

Protegit: DINERS, BANCS I CAIXES – Pol Serrat Fortuny

Aquesta article està protegit. Per veure’l, introduïu la vostra contrasenya:

Publicat dins de General | Escriviu la vostra contrasenya per veure els comentaris.

Protegit: Ex. 22

Aquesta article està protegit. Per veure’l, introduïu la vostra contrasenya:

Publicat dins de General, Pressupost | Etiquetat com a | Escriviu la vostra contrasenya per veure els comentaris.

Protegit: Diners

Aquesta article està protegit. Per veure’l, introduïu la vostra contrasenya:

Publicat dins de Diners | Etiquetat com a | Escriviu la vostra contrasenya per veure els comentaris.

Protegit: 23

Aquesta article està protegit. Per veure’l, introduïu la vostra contrasenya:

Publicat dins de General | Escriviu la vostra contrasenya per veure els comentaris.

exercici 19

CRISIS ECONOMICA DE L’EURO PORTUGAL ANYS 2011 – 2012.

La crisi financera de Portugal de 2011-2013 és el deteriorament que es va començar a advertir en els principals indicadors macroeconòmics de la República de Portugal a partir de l’any 2011, i les conseqüències s’han estès en el temps fins a l’actualitat, no només en el pla econòmic sinó també en el polític i el social. Aquesta crisi s’emmarca dins de la crisi del deute sobirà europeu i de la crisi econòmica de 2008 que afecta tots els països del món, i en especial als països desenvolupats.El 4 de juny de 2012 els tècnics de la ” troica ” ( BCE , FMI i UE ) van donar per bons els comptes del país i van ordenar el desemborsament de 4.100 milions d’euros , és a dir , del cinquè tram del “rescat ” acordat al maig de 2011 per salvar Portugal de la fallida i que sumava un total de 78.000 milions d’euros . El compliment dels objectius parcials de dèficit imposats per la Unió Europea per donar llum verda al rescat ( l’objectiu últim seria passar del 9’8 % del PIB el 2010 al 3 % a finals de 2013 ) va ser possible gràcies a un duríssim programa d’ austeritat , les mesures més importants van ser retallar les pagues extres d’estiu i Nadal a funcionaris i pensionistes , i apujar l’IVA al gener de 2012 fins al 23% , inclosos molts productes de la cistella de la compra . Segons va anunciar , el govern utilitzaria 6.500 milions del “rescat ” que ha rebut fins a aquest moment per recapitalitzar els tres principals bancs del país . Al gener de 2013, la Comissió Europea va aprovar la recapitalització d’un total de 1’1 , mil milions ( € ) del Banc Internacional de Funchal ( Banif ) .

Durant el primer trimestre del 2010, Abans que comencés la pressió dels Mercats, Portugal tenia una de les Millors Taxes de Recuperació econòmica de la UE. Des del punt de vista de les Ordres de Comandes industrials de Portugal, de les exportacions, de la innovació emprenedora i dels Èxits acadèmics, el país igualava o Fins i tot superava; però, ALS Seus Veïns d’Europa Occidental.

Un informe publicat al gener de 2011 pel Diari de Notícias2 i publicat a Portugal per Gradiva , demostrava que en el període entre la Revolució dels Clavells el 1974 i 2010 , el Govern de Portugal havia promogut el sobredespesa i les bombolles d’inversió a través d’aliances publicoprivades poc transparents i mitjançant el finançament de nombroses consultories externes ineficients i innecessàries . Això va provocar considerables sobre preus en obres públiques gestionades per l’Estat i al mateix temps va inflar els sous i ” bonus ” dels executius i màxims responsables . Les polítiques de contractació provocar l’augment fins a nivells excessius en el nombre de funcionaris públics . Tant els crèdits de risc com el deute públic i els Fons de Cohesió europeus van ser mal gestionats durant prop de quatre dècades . El Gabinet del Primer Ministre José Sócrates no va ser capaç de preveure això en 2005 , i posteriorment es va mostrar incapaç de prendre mesures que alleugessin la situació quan el país es va veure abocat cap el camí de la fallida en 2011.3

Robert Fishman , en el seu article per al diari nord-americà New York Times ” Portugal s unnecessary Bailout ” d’abril de 2011 , assenyalava que Portugal havia estat víctima de successives onades d’especulació dutes a terme per operadors del mercat de renda fixa , agències de qualificació i especuladors .

El 7 d’abril de 2011, després d’haver negat durant molt temps la necessitat d’un rescat , el primer ministre José Sócrates finalment va recórrer al Mecanisme Europeu d’Estabilitat Financera i l’FMI , per tal de satisfer les necessitats d’efectiu de l’ país.4

El 16 de maig de 2011, els líders de l’Eurozona van aprovar oficialment un paquet de rescat de 78.000 milions d’ euros5 per a Portugal . El préstec de rescat serà distribuït entre el Mecanisme Europeu d’Estabilitat Financera , el Fons Europeu d’Estabilitat Financera i el Fons Monetari Internacional.6

D’acord al ministre de Finances portuguès , el tipus mitjà d’interès del préstec de rescat s’esperava que fos d’un 5’1 % 7 Com a part del rescat , Portugal es va comprometre a eliminar la seva acció d’or a Portugal Telecom per permetre la seva privatització . setembre 8 Portugal es va convertir en el tercer país de l’Eurozona , després d’Irlanda i Grècia , a rebre un rescat financer .

El 7 de juny de 2012, el Banco Comercial Português ( BCP ) va rebre 3000000000 ( € ) de l’ gobierno.

El 6 de juliol de 2011, es va confirmar que l’agència de qualificació Moody ‘s havia portat la valoració de Portugal fins al nivell de bo escombraries , apareixent informacions addicionals de Moody’ s que apuntaven que potser Portugal pogués seguir a Grècia en la necessitat d’un segon rescat .

Al desembre de 2011 , es va informar que el dèficit pressupostari estimat de Portugal el 2011 del 4,5% seria significativament menor del que s’esperava , gràcies a transferències realitzades a partir de fons de pensions . Això feia que el país estigués en situació d’assolir el seu objectiu per al 2012 abans del esperado.12 Malgrat el fet que s’esperava que l’economia es contragués un 3% el 2011 , l’FMI esperava que el país fos capaç de tornar a els mercats de deute sobirà a mitjà i llarg termini cap a finals de 2013.

El 4 de juny de 2012 els tècnics de la ” troica ” ( BCE , FMI i UE ) van donar per bons els comptes del país i van ordenar el desemborsament de 4.100 milions d’euros , és a dir , del cinquè tram del “rescat ” acordat al maig de 2011 per salvar Portugal de la fallida i que sumava un total de 78.000 milions d’euros . D’aquesta forma el Govern del conservador Pedro Passos Coelho arribava un dels seus objectius primordials : separar com fos el destí polític del seu país del de Grècia i demostrar que eren dos casos completament diferents ( després de quatre exàmens aprovats semblava haver-ho aconseguit ) .

El compliment dels objectius parcials de dèficit imposats per la Unió Europea per donar llum verda al rescat ( l’objectiu últim seria passar del 9’8 % del PIB el 2010 al 3 % a finals de 2013 ) va ser possible gràcies a un duríssim programa d’ austeritat , les mesures més importants van ser retallar les pagues extres d’estiu i Nadal a funcionaris i pensionistes , i apujar l’IVA al gener de 2012 fins al 23% , inclosos molts productes de la cistella de la compra . Segons va anunciar , el govern utilitzaria 6.500 milions del “rescat ” que ha rebut fins a aquest moment per recapitalitzar els tres principals bancs del país . El relatiu optimisme del govern el va portar a afirmar que esperava que al final de l’ any el PIB no retrocedís 1 3’3 % com estava previst sinó un 3% gràcies al repunt de les exportaciones.14

Al gener de 2013, la Comissió Europea va aprovar la recapitalització d’un total de 1’1 , mil milions ( € ) del Banc Internacional de Funchal ( Banif ) .

 

 

Publicat dins de General | 1 comentari

Protegit: Inflació i atur a Espanya i a Catalunya

Aquesta article està protegit. Per veure’l, introduïu la vostra contrasenya:

Publicat dins de General | Escriviu la vostra contrasenya per veure els comentaris.

Exercici13

La caixa 

Prestecs a particulars

 

personals

Préstec personal: és una operació de finançament, ja sigui de béns de consum o de serveis, que es concedeix per a una finalitat concreta, és a dir, “la Caixa” lliura al client una determinada quantitat de diners que haurà de tornar mitjançant quotes periòdiques en un termini ia un tipus d’interès determinats. És una operació garantida per la solvència del titular o de les persones que l’avalen, si és el cas.

Els principals préstecs personals que comercialitza “la Caixa” són:

Préstec Estrella.

Préstec Estrella Exprés.

Préstec Estrella Nòmina.

hipotecaris

Préstec o crèdit hipotecari: és una operació destinada a finançar la compra o rehabilitació d’immobles (habitatges, oficines, locals comercials, etc.) O inversions a llarg termini, en la qual el client garanteix a “la Caixa” el compliment dels pactes establerts (pagaments puntuals, terminis, etc.) mitjançant la hipoteca de l’immoble.

Pots trobar tota la informació que desitgis sobre aquests i altres tipus de préstecs personals en l’apartat corresponent del portal de “la Caixa”. Més info.

Existeixen diferents modalitats de préstec hipotecari en funció del tipus d’interès aplicat:

D’interès variable.

D’interès fix.

D’interès mixt.

Publicat dins de General | 2s comentaris

Estat del benestar

Què és l’estat del benestar?

L’estat del benestar és un sistema d’economia que es caracteritza per reconèixer una sèrie de drets bàsics per a tota la població i el seu objectiu principal és aconseguir que tots els ciutadans tinguin un nivell de vida digne i es redueixin les desigualtats socials.

 

Per el que he llegit, arribo a la conclusió de que el que haurien de fer els governs principalment és garantir que tothom pogués tenir les necessitats bàsiques cobertes i que tots els ciutadans siguin d’on siguin puguin tenir un nivell de vida acceptable.

Tal i com esta l’economia actualment això no es compleix ni molt menys ja que moltissima gent no te lloc de treball, diners per sobreviure i fins i tot lloc on viure.  Un exemple clar i real de l’estat en el que està el nostre país ara mateix són els gairebé 19 milions de parats que per culpa de la crisi han sigut acomiadats.

Acabant crec que tot el que el nostre país tenia de bo i havia aconseguit durant molts i molts anys, com diu l’exercici, o estem perdent a un temps excessivament ràpid ja que les generacions que vindran no tindran un estat del benestar igual que les de fa uns quants anys.

Publicat dins de General | 2s comentaris

Exercici 10 La publicitat i els mercats per Roger Ramos

Anunci Gatorade

http://www.anuncios.com/VerPiezas/television/nuevos-anuncios/1079467012501/gatorade.1.html ( versió explicada)

Imatge de previsualització de YouTube

(versió llarga)

EXPLICACIÓ

Anunci referent a una de les begudes més conegudes en el món dels esportistes, Gatorade realitza una campanya publicitària que personalment va molt més enllà de les imatges que observem de diferents esportistes de diferents àmbits. Per començar observem la frase ” Winning is” en molts moments del anunci, la traducció d’aquesta és ” el guanyador és ” i just després de la aparició de la frase sempre apareix la marca patrocinada.  El fet de utilitzar esports per patrocinar la beguda realitzada precisament per al consum posterior a un esport o esforç físic  és normal, pero Gatorade escull els esports on més intensitat i presió hi ha sobre el cos i ment humana;  No són esports qualsevols sinó de alt rendiment físic.

Cal destacar que la empresa Gatorade aprofita un sol anunci per patrocinar no només un dels seus productes , sinó fins a 7 variants dels seus productes puc localitzar en algun moment del anunci.

 

ANÀLISIS

Anunci molt dinàmic i cridaner, sense gaires complicacions ni necesitat de efectes especials. Inicia l’anunci amb la frase esmentada anteriorment “winning is “apareixent en un marcador , a partir d’aqui veiem com desde principi fins al final l’anuci ens mostra el despertar just abans de sortir el sol fins a que el sol marxa per donar  pas a la nit, tot això en tan sols 0:29 segons. Boxe, aixecament de pesas,rugby,basquet, 100M,beisbòl,tennis etc Són alguns dels esports que hi aparèixen; investigan trobem que són tots els àmbits esportius on Gatorade té presència com a patrocinador.

La música és un factor clau per a tot anunci, crec que personalment la escollida es correcte ja que es ràpida i cridanera per als espectadors.

Publicat dins de General, Mercats | Etiquetat com a | 2s comentaris