Protocol detecció dislèxia

Protocol detecció DilèxiaEl Departament d’Ensenyament ha presentat les eines per a la detecció i actuació en la dislèxia des d’infantil a cicles postobligatoris.

Es tracta d’un protocol, elaborat pel Col·legi de Logopedes de Catalunya, que té com a principal objectiu la detecció precoç dels casos d’alumnat amb dislèxia i la promoció de la seva atenció.

Aquesta nova eina aplega un conjunt de materials adreçats a oferir al professorat mecanismes per a detectar els casos de dislèxia a les aules i poder actuar. Els documents permeten donar resposta a les situacions de dislèxia en el marc de l’escola i l’institut i amb un cost reduït per a les famílies. El protocol està adreçat al professorat dels centres i implica a totes les etapes educatives, des de segon cicle d’educació infantil fins a batxillerat i cicles formatius d’FP.

En cadascuna de les etapes els docents disposaran de material per detectar aquelles mancances que poden ser indicatives de dislèxia segons les franges d’edat, així com de les pautes d’actuació i intervenció per a cada etapa.

Us presentem, a continuació, el material adreçat als escolars d’Educació Infantil i Primària:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *