Tenint Una Doula: És Una Doula Per a Mi?

La paraula doula és una paraula grega que significa servent de la dona. Les dones han estat al servei dels altres en el part per molts segles i han demostrat que el suport d’una altra dona té un impacte positiu en el procés de treball.

El meu marit (parella) és la meva mà esquerra i la meva doula és el meu dret. – de Doules Making a Difference

Cada vegada més gent busca a google doula Barcelona per aconseguir els seus serveis però realment saben de què es tracta. Nosaltres t’ho expliquem

Què és una doula?

Una doula és una professional capacitada en el part, que proporciona suport emocional, físic i educatiu a una mare que està esperant, està experimentant el part, o ha donat a llum recentment. El propòsit de la doula és ajudar les dones tenir una experiència de part segur, memorable, i apoderant.

Més sovint el terme doula fa a la doula de naixement o company de suport del part. No obstant això, també hi ha doules prepart i postpart. La major part de la següent informació es refereix a la doula de part. Les doules també pot ser referit com a companys de part, els especialistes de suport de part, professionals de suport per al part, ajudants de naixement, o assistents de part.

Què fa una doula?

La majoria de les relacions doula-client comencen uns mesos abans que el nadó neixi. Durant aquest període, desenvolupen una relació en què la mare se sent lliure de fer preguntes, expressar els seus temors i preocupacions, i prendre un paper actiu en la creació d’un pla de part.

La majoria de les doules són inclosos en la mare per telèfon amb la finalitat de respondre a les seves preguntes o abordar qualsevol preocupació que puguin sorgir durant el curs de l’embaràs. Les doules no proporcionen cap tipus d’atenció mèdica. No obstant això, ells estan ben erudits en molts aspectes mèdics de part i el part. Com a tals, poden ajudar els seus clients a obtenir una millor comprensió dels procediments i les possibles complicacions en la fi de l’embaràs o en el naixement.

Durant el part, doules estan en proximitat constant i molt a prop de la mare. Ells tenen la capacitat de proporcionar comoditat amb tècniques per a l’alleugeriment del dolor que inclouen tècniques de respiració, tècniques de relaxació, massatges, i posicions en treball de part. Les doules també fomenten la participació de la parella i ofereixen tranquil·litat. Una doula actua com a defensor de la mare, encoratjant i ajudant-lo complir desitjos específics que podria tenir per al seu naixement. L’objectiu d’una doula és ajudar la mare experimentar un part positiu i segur, tant si un part sense medicaments o una cesària.

Després del naixement, moltes doules de part passaran temps ajudant a les mares comencen el procés de la lactància materna i encoratjant la unió entre el nou nadó i altres membres de la família.

Quins són els beneficis de tenir una doula?

Nombrosos estudis han documentat els beneficis de tenir una doula present durant el part. Una recent Cochrane Review, Suport continu per a les dones durant el part, va mostrar un molt alt nombre de resultats positius de naixement quan una doula era present. Amb el suport d’una doula, les dones eren menys propensos a tenir medicaments administrat per alleujar el dolor i menys probabilitats de tenir un part per cesària. Les dones també van reportar tenint una experiència de donar a llum més positiva.1

Altres estudis han demostrat que tenir una doula com un membre de l’equip de naixement disminueix la taxa general de cesària per 50%, la durada del part pel 25%, l’ús d’oxitocina per 40%, i les sol·licituds d’una epidural per 60 % .2

Les doules sovint utilitzen el poder del tacte i el massatge per reduir l’estrès i l’ansietat durant el part. Segons els metges Mariscal Klaus i John Kennell, el massatge ajuda a estimular la producció d’oxitocina natural. La glàndula pituïtària secreta oxitocina natural al corrent sanguini (que causa contraccions uterines) i el cervell (que resulta en sentiments de benestar i somnolència, juntament amb un llindar de dolor més alt).

Històricament, es pensava que l’oxitocina intravenosa no encreuament del corrent sanguini al cervell en quantitats substancials i, per tant, no proporciona els mateixos beneficis psicològics com l’oxitocina natural. No obstant això, estudis més recents indiquen que l’oxitocina administrada per via nasal i / o per via intravenosa poden creuar de el flux sanguini al cervell. No obstant això, les doules poden ajudar les mares experimentar els beneficis de l’oxitocina, naturalment, sense l’ús de medicaments.

Què passa amb el paper del pare quan s’utilitza una doula?

El paper de la doula és mai prendre el lloc d’esposos o companys en el part, sinó més aviat per complementar i millorar la seva experiència. Avui dia, més marits juguen un paper actiu en el procés del part. No obstant això, alguns socis prefereixen gaudir el naixement sense havent de fer com a entrenador de de part.

Per tenir una doula com a part de l’equip de naixement, un pare és lliure de fer el que vulgui. Les doules poden encoratjar el pare d’utilitzar tècniques de comfort i poden intervenir si vol un descans. Tenir una doula permet al pare a mantenir la seva parella emocionalment durant el part i el naixement i per gaudir també l’experiència i ‘sense la pressió afegida d’intentar recordar tot el que va aprendre a la classe de part!

Són les doules només útils si està planejant un part sense medicaments?
La presència d’una doula pot ser beneficiosa no importa quin tipus de naixement que penseu. Moltes dones reporten necessitant menys intervencions quan tenen una doula. Fixeu-vos, que la funció principal de la doula és ajudar les mares tenir un part segur i agradable – no per ajudar-los a triar el tipus de naixement.

Per a les dones que han decidit tenir un part medicat, la doula proporcionarà suport emocional, informatiu i físic a través del part i l’administració de medicaments. Les doules treballen juntament amb les mares medicades per ajudar-los a solucionar els efectes secundaris potencials. Les doules també poden ajudar amb altres necessitats, on la medicació pot ser inadequada perquè fins i tot amb la medicació, és probable que sigui cert grau de malestar.

Per a una mare enfrontant una cesària, una doula pot ser útil en proporcionar un suport constant i estímul. Sovint una cesària resulta d’una situació inesperada deixant una mare no sentir preparada, decebuda, i solitària. Una doula pot estar atenta la mare en tot moment durant la cesària, fent-li saber el que està passant en tot el procediment. Això pot alliberar la parella per assistir a la nadó i acompanyar el nadó a la llar d’infants si hi ha complicacions.

Què sobre els altres tipus de doules?

A més de les doules de part, hi ha doules prepart i postpart. Les doules antepart proveeixen suport a una mare qui s’ha posat en repòs en llit o està experimentant un embaràs de risc alt. Proporcionen suport informacional, emocional, física, i pràctica en circumstàncies que són sovint estressant, confús i emocionalment esgotant.

Les doules postpart proporcionen suport en les primeres setmanes després del naixement. Proporcionen suport informatiu sobre l’alimentació i la cura del nadó. Proporcionen suport físic per la neteja, cuinant menjars, i substituir-quan una nova mare necessita un descans.

Proporcionen suport emocional mitjançant el foment d’una mare quan ella se sent aclaparat. Algunes doules tenen formació en més d’una àrea, i són capaços de servir més d’un tipus de doula.

Trobant una Doula:

La clau per triar una doula és trobar una persona amb qui se senti còmoda. La majoria de doules no cobren per una consulta inicial, de manera que pren el temps per entrevistar tants com sigui necessari fins que trobi un bona selecció.

Preguntes per preguntar un Doula Potencial:

  • Què capacitació ha tingut?
  • Quins serveis ofereixen?
  • Quins són els seus honoraris?
  • Està vostè disponible per a la meva data de venciment?
  • Què es va fer decidir a convertir-se en una doula ?,
  • Quina és la seva filosofia respecte a l’enllumenament?
  • Vol estar disponible per a reunir amb mi abans del naixement per parlar del meu pla de part?
  • Què passa si per alguna raó vostè no està disponible en el moment de donar a llum?