On són les dones?

Cada vegada que engeguem la televisió, la ràdio o obrim un diari hi ha una probabilitat molt alta que hi trobem un home. Si hi ha diverses persones opinant, les ràtios solen ser de quatre homes per cada dona, i en alguns casos la presència de dones és simplement inexistent. En una societat plural i diversa, que fem créixer i on participem de manera activa en tots els espais, per què la nostra veu és invisible i inaudible? Com es pot explicar que, sent les dones el 51% de la població, als mitjans la proporció sigui marcadament inferior de manera continuada i consistent?

Als qui diuen que el que cal valorar són les qualificacions, sense importar que la persona sigui home o dona, els diem que hi estem totalment d’acord. I que, a més, també pensem que és estadísticament improbable que el 80% dels millors opinadors puguin provenir d’un 49% de la població. Fins ara molts factors han contribuït a fomentar aquest desequilibri: ha arribat l’hora de treballar conjuntament per equilibrar la balança.
Si als mitjans busquem la pluralitat ideològica, no podem oblidar tampoc la pluralitat de vivències de gènere que, en una societat com la nostra, marquen decisivament el lloc que acabem ocupant al món.
Del manifest: ON SÓN LES DONES?

 

Ús didàctic d’aquest bloc

Aquest bloc té com a objectiu donar a conèixer el projecte dones referent però al mateix temps té un marcat caràcter didàctic. D’aquesta manera mitjançant aquest bloc es pretén:

1.- Planificar les diferents tasques en què es desenvoluparà.

2.- Recopilar tot el treball generat durant el projecte.

3.- Avaluar el treball desenvolupat i fer proposta de millores per a nous projectes que tinguin la mateixa base didàctica.

4.- Posar a l’abast de tothom els coneixements adquirits i desenvolupats.

Dones referent. Per què?

El 75% dels personatges dels llibres de text de secundària són masculins

Eduquem joves que no tenen com a referent a la dona. La dona creadora, científica, compromesa, independent, activa. Amb aquest projecte volem treure a les dones de la perifèria. Volem descobrir i compartir dones que marquen, que inspiren, que poden.

Volem dones referent!

El projecte Dones referent s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març i el desenvolupa el Seminari de Ciències Socials, Geografia i Història.