Futurs Emprenedors

El Cicle superior participa en una experiència pilot “Futurs Emprenedors”. Aquest projecte pretén fomentar l’esperit emprenedor del nostre alumnat, despertar la seva creativitat i ajudar-los a agafar confiança en les seves capacitats resolutives.

El projecte compta amb un dossier anomenat: “La Aventura de Fer”

“La historia gira al voltant d’un rusc (La Colmena) on una abella anomenada FER es troba amb un problema: el descens dràstic dels membres del seu rusc. Amb el recolzament dels seus amics Zanga, Work i Labora i, sobretot, amb el de la seva padrina Doña Perfe plantejarà una sèrie de problemes i trames les quals permetran el plantejament d’activitats per intentar, de forma suggerent i subtil, despertar l’interès de l’alumnat per una sèrie de qüestions i conceptes fins ara inèdits”. (Introducció del dossier del professorat)

Per més informació consultar la següent pàgina web:

Futuros emprendedores

proyecto_aventura_fer1

75 thoughts on “Futurs Emprenedors

  1. Robert Sànchez

    Hola,
    Sóc el Robert i tornaré a fer més comentaris. El quadernet s’està posant interessant perquè hi han activitats divertides que ens permeten conèixer gent famosa.

  2. Miriam Diaz

    Hola,
    Sóc la Miriam de 6è B i a mi el treball de la “Fer” m´agrada molt perquè ens explica com s´esforçaven els inventors per inventar els electrodomèstics que ara fem servir a les nostres llars, a l’escola, al cotxe…
    A l’escola estem organitzant a fer una empresa per grups!
    És molt divertit!!!
    Adéu i fins ben aviat!!!!

  3. nerea antillach mesa

    Hola,
    Sóc la Nerea Antillach de 6è A l’abella Fer és divertidissima perquè t’ensenya moltes coses, aprens més coses i també t’ho passes molt divertit.Llegim, escrivim i ho comentem, etc. Hi ha moltes lectures com per exemple el mocador, don Adriano, la fregona, el parabrisses, el futbolin, el chupa-chup i la goma de borrar. Resumint que és molt divertit i ens ho passem molt bé.
    Espero que us agradi l’abella Fer perquè a mi si que m’agrada.
    Adéu!!!!!!

  4. jesus diaz

    Ingredientes:
    2 huevos,
    1 taza de azúcar,
    1/2 vaso de café cargado, tibio,
    3 clavos de olor,
    1/2 vaso de aceite,
    1 vaso de miel,
    1/2 kg. de harina,
    2 cucharaditas de polvo de hornear,
    1/2 cucharadita de bicarbonato,
    jugo y ralladura de 1/2 limón,
    Nueces picadas a gusto.

    Método:
    Prepare el café cargado, con 3 clavos de olor en el agua (que queden en el colador). Se mezcla los huevos con el azúcar, la miel, el café, el aceite, el jugo, la ralladura de limón. Tamice la harina con el polvo de hornear y el bicarbonato y se le agrega a lo anterior mezclando bien. Se incorpora las nueces pasadas por harina. Se vierte la masa en una asadera aceitada y enharinada. Se pone durante 5′ en horno fuerte y luego se baja a mediano y luego a suave, se cocina durante 50′ vigilando que no se queme.

  5. nerea antillach mesa

    L’abella fer és una abella molt intel·ligent i ens ho passem molt bé. Les lectures són molt bones i ens ho passem molt bé llegint-les, però parlem, fem jocs. etc…
    Bé espero que us ho passeu molt bé perquè jo m’hou passo molt bé i estic aprenent un munt.
    Adéu fins una altra.

  6. Elena Sauret Moreno

    Postre de poma amb mel
    Ingredients:
    -Poma golden.
    -Oli.
    -Ous.
    -Farina de galeta.
    -Sèsam.
    -Mel del Montsec.
    -Canyella.
    -Rom negre.

    Elaboració:
    Rentar les pomes, treure’ls-hi el cor i tallar-les a rodanxes mitjanes. Passar-les per l’ou batut, la farina de galeta juntament amb el sèsam.
    Fregir amb oli no molt calent, fins que agafin color i estiguin toves. En una safata amb paper secant anar passant perquè absorbeixi l’excés d’oli, espolsar amb una mica de sucre. Escalfar la mel amb la canyella i afegir unes gotes de rom, batre bé i abans de servir, napar per sobre de les pomes i…..
    Molt bon profit!!!!!
    Bé, adéu, fins una altra!!!!!

  7. mireia ramos galan

    Mitjanes de porc al forn amb herbes i mel
    Ingredients:
    -Mitjanes de porc.
    -Herbes de provença.
    -Mel del Montsec.
    -Oli.
    -Sal.

    Elaboració:
    Posem les mitjanes de porc amb la sal i amanides amb herbes de provença en una llauna amb l’oli verge d’oliva calent al forn tapat. El deixem coure durant 1/2 hora, després afegim una cullerada ben plena de mel per cada mitjana i ho deixem 1/4 d’hora, ja ho podem servir.

  8. laia farreny

    Ingredientes

    * 1 berenjena
    * Miel de caña
    * Leche
    * Sal
    * Harina
    * Aceite
    * Sal maldon

    Preparación

    Pelamos y cortamos las berenjenas a triángulos. Las introducimos en un recipiente con leche y sal para que pierdan su amargor y las dejamos unas 12 horas en la nevera.

    Escurrimos las berenjenas y las rebozamos con harina. El resultado lo freímos en aceite a 180-200ºC durante un minuto o minuto y medio y las escurrimos sobre papel absorvente. Ponemos un poco de sal fina por encima.

    Las emplatamos y le añadimos miel de caña y la sal maldon.

  9. blai tresens

    A veure s’hi em queda clar. Hem de fer una recepta de mel??
    Perquè l’Aleix ha fet una cosa semblant… (en un altre lloc)
    Crec que sé, perquè el Jesús ho ha fet… Però no és mel, és alguna cosa rara… Bé, ja me’n assabentaré demà.
    Adéu!!

  10. roxana sampalean

    Pastel griego de queso y miel

    Ingredientes:

    125 gramos de harina.
    4 cucharadas de azúcar fundida.
    50 gramos de mantequilla.
    2 cucharadas de agua helada.
    250 gramos de requesón.
    150 ml de nata montada.
    75 gramos de miel.
    1 cucharadita de ralladura de limón.
    1 cucharadita de canela molida.
    Sal.

    Tamizar la harina junto con la sal, añadir 1 cucharada de azúcar fundida y verter la mantequilla para obtener una textura semejante a la del pan rallado. Agregar el agua suficiente para hacer de la masa una gran bola. Amasar brevemente con las palmas de la mano y después envolverla en papel de aluminio y dejar que se endurezca durante 30 minutos.

    Una vez dura, allanar la pasta con un rodillo y colocarla en un molde de base desmontable. Batir el requesón junto con la nata y añadir el resto del azúcar, la miel, la ralladura del limón y la canela.

    Batir aparte los huevos y mezclar con los demás ingredientes, verter todo en el molde sobre la pasta y poner en el horno precalentado a 180º C de 40 a 50 minutos.

    El pastel puede tomarse caliente mientras está hinchado y suave, o frío cuando su consistencia sea semejante a la del pastel de queso corriente.

  11. roxana sampalean

    Turrón casero

    Ingredientes:
    200 gramos de almendras tostadas y peladas.
    200 gramos de nueces peladas.
    200 gramos de cacahuetes pelados.
    400 gramos de miel.
    300 gramos de frutas escarchadas.

    Disponer en una picadora eléctrica los frutos secos (previamente picados en la misma picadora) y las frutas escarchadas troceadas. A continuación añadir la miel y mezclarlo todo muy bien. Forrar un molde tipo pudín con plástico transparente para horno, que sobresalga un poco por los bordes, y verter el preparado anterior.

    Nivelar la superficie de la masa con una cuchara y subrirla con el plástico sobrante. Tapar con otro molde encajándolo encima y colocando un peso a modo de prensa.

    Transcurridas de 24 a 48 horas, retira el plástico y sirve el turrón.

  12. Elena Sauret Moreno

    Flam de mel i canyella amb sorbet de poma al forn
    Lo Ponts (Sant Llorenç de Montgai)
    Ingredients:
    •el flam
    ◦300 cl de llet
    ◦4 ous
    ◦½ canó de canyella
    ◦Caramel ros fet amb meitat sucre meitat mel
    •el sorbet
    ◦3 pomes escalivades al forn acabades de fer
    ◦45 gr d’almibar per sorbet
    Recepta
    Per fer els flams: banyar l’interior de 4 flameres amb el caramel acabat de fer. Portar a ebullició la llet i la canyella. Reservar en infusió uns minuts i retirar la canyella. Preparar en un vas per anar al túrmix els ous i la mel. Afegir el conjunt i barrejar suaument. Omplir les flameres i coure al bany maria a 165° 40 minuts.

    Per fer el sorbet: per fer l’almibar portar a ebullició 20 g de sucre, 20 d’aigua i 10 de glucosa.
    Triturar la polpa de les pomes escalivades i barrejar-ne 200 g amb els 45 de l’almibar. Deixar reposar en fred 8 o 10 hores i congelar.

    Per emplatar: Coure a forn fort uns bastonets de full ensucrats per completar el postre. Passar el gelat per la turbinadora i col·locar-ne una quenelle al plat al costat de cada flam desmotllat i a sobre un bastonet de full.

  13. Elena Sauret Moreno

    Ou ferrat amb cansalada i mel
    Cal Picarol
    Ingredients (1 comensal):
    •1 ou
    •oli de fregir
    •cansalada
    •mel
    •unes gotes de suc de llimona
    Posar una paella al foc amb una mica d’oli. Fregir la cansalada fins a que estigui daurada i apartar-la en un lloc calent. Seguidament fregir en abundant oli i en una paella apart l’ou deixant el rovell sense tapar. Emplatar junt amb la cansalada i afegir-hi la mel amb el suc de llimona dissolt i… bon profit.

  14. Victòria Carreras Solà

    Galletas de miel San Soucci

    Ingredientes:
    250 gramos de harina.
    100 gramos de manteca.
    250 gramos de miel.
    2 huevos.
    Se baten las yemas agregando la miel tibia con la manteca y las claras batidas a punto de nieve, y por último se incorpora la harina poco a poco. Póngase sobre la mesa, amase un poco, se estira con un palo hasta que quede una masa no muy gruesa. Con un corta pasta se cortan las galletas, se colocan en placas untadas con manteca, enharinadas, y se ponen al horno con calor moderado.

  15. Victòria Carreras Solà

    Pestiños

    Ingredientes:
    250 gramos de harina.
    1 decilitro de aceite.
    1 copita de vino blanco.
    Un poco de anís.
    Aceite para freír.
    Miel.
    Hacer una masa con la harina, el aceite, el vino caliente y un chorrito de anís. Trabajar la masa sobre una mesa enharinada hasta que esté suave. Extenderla con un rodillo hasta dejarla muy fina. Cortarla en tiritas, darle forma de lazos, cuadrados, rombos, etc., y freírlas en aceite bien caliente.
    Secarlas sobre un papel de estraza para quitar el aceite sobrante, y ponerlas en una fuente y rociarlas con miel.
    Los pestiños son una de las más clásicas recetas españolas, incluida en las llamadas “frutas de sartén”, debido que se toman como postre y, obviamente, se tienen que freír.

  16. Elena Sauret Moreno

    Hola bloc,
    Només volia dir-vos que ja he trobat el joc de les monedes! Està a l’apartat de “Recursos Didàctics”, a la unitat de Doña Api y el Banco Holandès i cliques i ja et surt! És molt fàcil! Doncs adéu!

  17. blai tresens

    Hola!,
    Ara nosaltres, (els de sisè B) hem de fer una empresa i costa una mica… 😀 però crec que la nostra ens sortirà bastant bé, també crec que fer una empresa en “realitat” és molt més difícil, al principi d’una empresa, primer, has de tenir una mica de sort, arriscar-te perquè no saps si el teu producte és vendrà o no… 😛
    També has de posar factures i més factures per començar, això si, si et surt malament t’arruïnes. :S
    Espero que us vagi bé a tots!!
    Adéu!

  18. Jennifer García Giner

    Hola sóc la Jenni de l’escola Sant Sebastià de Nulles i faig 6è de primària.
    Crec que aquest llibre ha estat força bé tot i aixì, hi han hagut activitats que no m’han agradat gairè.
    En general ha estat una bona i agradable experiència que tothom hauria de poder disfrutar i gaudir-ne.

  19. Omayma

    Hola,
    Aquest llibre ha sigut molt divertit, és el llibre més divertit que he treballat, està tan ben fet. Estic molt contenta.

  20. Ruben

    Hola,
    Sóc un alumne de l’escola de Sant Sebastià de Nulles, faig 5è de primaria i FER és una classe super divertida. Nosaltres ho treballem a la tarda del divendres i estem molt il·lusionats arribar a fer la nostra pròpia empresa.

    adéu 😉

  21. Alba

    Hola,
    Me llamó Alba y hago sexto de primaria.
    Fer es muy divertido sobre todo cuando cuenta sus historias, también es una abeja muy trabajadora. Ella y sus amigos Labora y Work también la ayudan y colaboran mucho con ella.
    Adiós.

  22. Eva

    Hola,
    Me llamo Eva y voy a quinto de primaria, me encanta cuando nos cuanta sus historias emocionantes, Fer es un personaje creativo, divertido y que le gusta mucho estar con sus amigos. Me lo he pasado muy bien y ha sido una experiencia que tendre en cuenta.

    De Eva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *