EL TOCADISCOS

El divendres dia 2 de Març va vindre l’Enric, l’avi de la Chiara, per explicar-nos com s’escoltava la música abans quan ell era jove. Va portar un tocadiscos i discos de vinil. Van observar com els discos tenien uns petits camins i al passar l’agulla sonava la música.

Ha sigut una experiència molt maca que van viure on van poder sentir musica i ballar roll i altres músiques que els nens/es  van portar a classe.

Cliqueu per veure les fotos

L` hort de l’escola

Al primer trimestre vam conèixer el nostre hort i la parcel·la que hem de cuiïdar i cultivar. Té una pomera que fa unes pomes molt bones.

La primera visita a l’hort la vam aprofitar per conèixer com era,  quines eren les parceles dels companys i la nostra, el que hi havia plantat, el jardí, l’espanta ocells, els estris que necesitarem per cultivar-lo i la caseta per guardar-los. Vam tenir molta sort perquè vam conèixer el senyor Ramón que és un avi voluntari que ens ajuda a cuidar-lo. Ens va explicar la compostadora i com fer-la servir. També vem netejar la nostra parcel·la i la vam deixar preparada per plantar calçots. Ara que ja han passat uns dies aprofitem un dia de sol i anem a veure com han crescut els calçots. Sembla que podem deixar-los uns quants dies més.

L’hort és un bon espai per fer descobriments relacionat amb la natura. És important està ben atents i observadors.

Els gegants hem trobat CUCS DE TERRA els observem i descobrim moltes coses: no tenen peus, s’arroseguen com les serps, són molt llargs i de color marró, estan a la terra una mica mullada a la seca no, es mouen  poc a poc…

Us anirem explicant les nostres visites i descobertes. Esteu atents !

P3 A. Els gegants.

SORTIDA AL MERCAT DE SANT CARLES. P4B – P5A – 1RB

Aprofitant els noms de les classes i els projectes que estem portant a terme, la setmana passada vam anar d’excursió al mercat de Sant Carles de Granollers, vam anar-hi amb els nens i nenes de Primer i de P5. Va ser u na sortida molt completa de tot el dia.

Vam fer grups barrejats amb les altres classes, va ser interessant per establir vincles i fer nous amics i amigues. Vam fer la primera parada a la Porxada, on vam esmorzar unes galetes amb xocolata. Allà vam explicar una mica els diferents animals que podríem trobar al mercat i vam parlar de què necessitàvem comprar a la peixateria per treballar després a l’escola.

Els peixaters i peixateres del mercat ens van acollir molt bé, ens van ensenyar els animals vius que tenien a la parada i ens van ensenyar diferents peixos. Per acabar, cada grup va fer la compra que teníem encarregada. Sardines, cloïsses, musclos i algun animal que tingues tinta.

Vam anar a dinar en un parc i després a la tarda vam poder fer una obra d’art amb tinta de sípia.

Va ser una jornada intensa, a la tornada a peu cap a l’escola ja ens quedaven poques forces però l’esforç de tots plegats va valer la pena.

Imatges de la sortida al Mercat de Sant Carles

 

Speed Cups o Cubilets de color

Speed Cups posa a prova l’habilitat i la rapidesa. Cada un dels que juguem té 5 cubilets de color i competeix per a completar l’objectiu marcat en una carta el més de pressa possible.

És necessari fixar-se i tenir reflexes! Les cartes mostren l’ordre en què s’han de col·locar els cubilets. Si els hem posat bé, s’ha de tocar un timbre per indicar que ja has acabat.

Joc que té molt d’èxit. Per veure les imatges, clica AQUÍ.