GRADUACIÓ DE 6è curs 2017

Ja han passat nou anys des de que els alumnes de 6è que ahir es van graduar van entrar per primer cop a la nostra escola. Ha arribat el dia d’acomiadar-los. Deixen darrera seu tot un munt de vivències que durant aquest temps els han fet créixer i que ahir en sortir per la porta s’enduien amb ells. Ha estat el final d’una etapa de la vida, possiblement la més important i entranyable.
Ara tot just comença una altra que esperem que sigui tant o més enriquidora que la que han finalitzat. És per això que els desitgem molta sort en tot allò que vulguin fer i salut i força per aconseguir-ho. Una abraçada molt forta i fins sempre.
Que gaudiu d’unes vacances ben merescudes.
Si mai necessiteu quelcom aquí ens trobareu.

SALUT!!!!!
VEURE FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CONFERÈNCIA SOBRE EL NAZISME I LA II GUERRA MUNDIAL A 6è 2017

Avui dia 8 de juny ens han vingut a fer una conferència els senyors Josep Murlà i Francesc Bosch sobre el nazisme i la Segona Guerra Mundial. Ens han fet veure totes les injustícies que hi ha hagut al món i que, per desgràcia actualment encara hi ha. Han volgut reflectir com vivia aquella gent i com es sentien. Hem comparat diverses coses relacionades amb les morts d’aquella pobra gent, com per exemple la distància que hi ha de Sant Feliu de Guíxols a Port Aventura (175 km) que plena de cigronets representen els 17.500.000 de morts dels camps d’extermini o camps de concentració nazis.
Hem après que entre tots hem de fer un món millor.
La conferència ha estat molt interessant i des d’ aquestes ratlles els volem agrair el seu esforç i dedicació.
Martina i Sara

VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ACTIVITAT NÀUTICA A 6è 2017

El dia que vam anar a fer caiac y paddle surf ens ho vam passar molt bé vam anar al Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols. Vam anar les dues classes però en diferents dies, la classe de 6èB va anar dijous 1 de juny i la classe de 6èA va anar divendres 2 de juny va ser molt divertit. A la majoria de gent li va agradar més el paddle. Els de 6è B vam anar a una cova on hi havia tomates de mar que son com meduses però que no es mouen. Va ser una molt bona experiència perquè amb el paddle vam anar a jugar al limbe i després tornant al Club Nàutic la gent anava dreta sobre la planxa i la majoria quèiem.
Gràcies als monitors del Club i al mateix Club Nàutic per deixar-nos gaudir d’un dia tan especial, era la nostra última sortida amb l’escola.
Ens ho vam passar molt i molt be!!!!!!!
Carla i Nazaret

VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

DIA ESCOLAR DE LES MATEMÀTIQUES A 6è 2017

Aquest any pel dia escolar de les matemàtiques hem participat a l’activitat de: “Fem turisme amb una mirada matemàtica”.
Hem anat als safareigs del Puig, que era un lloc on les senyores rentaven la roba en un local segur a l’any 1910. Abans de que es construís aquesta instal•lació la gent anava una riera al costat del monestir. Al safareig hem mesurat quina capacitat d’aigua hi ha a cada safareig i després ens han posat un problema on havíem de calcular quant costaria en total emplenar els safareigs. Finalment, hem construït amb unes peces anomenades mecano una part de l’estructura que aguantava el sostre de l’edifici.
Ha estat un matí molt entretingut.
Elies i Estel

VEURE FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

L’excurció a Terrassa 6è 2017

El dia 11 de maig vam anar al Museu de la Ciència i Tècnica de Terrassa, el grup 6è A vam anar a la representació de teatre de la fàbrica. Els nens portaven un davantal i les nenes una faldilla i un mocador al cap. Uns actors ens van fer una obra de teatre, que ens explicava coses sobre les màquines de la fàbrica, també la feina i les condicions laborals dels traballadors. El grup 6è.B vam anar amb un noi que es deia Jordi, ens va explicar coses sobre la electricitat i vam fer experiments amb el poder del magnetisme. Vam dinar tots plegats i a la tarda vam fer el contrari , 6è.A va anar amb el Jordi i 6è.B va anar a veure la representació de la fàbrica.
Va ser un dia molt divertit encara que una mica passat per aigua.
Martina i Vonso

VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LES COMPETÈNCIES BÀSIQUES

Aquest any hem fet les competències bàsiques. En general han estat una mica difícils, sobretot la de llengua castellana. Al principi estàvem una mica nerviosos, ja sabíem com seria més o menys, però encara teníem una mica de por.
Després de fer-les ens vam quedar amb ganes de més. El dijous dia 4 de maig vam fer de 9:00-11:15 l’avaluació de matemàtiques, vam fer una pausa de 15 min per esmorzar i de 11:45-12:30 vam fer les de català. El divendres dia 5 vam fer els mateixos horaris del dijous però primer vam realitzar les de anglès i després les de castellà. Va ser una bona experiència!
Emma i Hassan

VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA MARATÓ DE LECTURA AL NOSTRE CICLE

El passat dilluns dia 24 d’abril per celebrar la diada de Sant Jordi a l’escola, com és habitual des de fa uns quants anys, hem preparat la Marató de Lectura. Com ja és tradició els alumnes de cada grup classe preparen uns contes que van a explicar a d’altres grups classe de l’escola. És un moment per compartir, celebrar i gaudir de la màgia d’una lectura.
La lectura ens fa més lliures i feliços.
VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA CIUTAT DE PAPER de 6è 2017

Ja fa unes quantes setmanes que vam començar a construir la nostra ciutat de paper. Ha estat una feina col•laborativa entre grups formants per sis persones. Cada grup ha construït i planificat una illa d’edificis i mitja illa més en col•laboració amb un altre grup. Cada membre de l’equip ha pintat, retallat, doblegat i enganyat dos edificis. El resultat ha estat el que podeu observar a les fotos enllaçades al present article. Una ciutat de paper, però una ciutat amable amb les persones, amb carrers amples, jardins interiors i molts arbres. Ha estat una experiència molt enriquidora.
VEURE LES FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sant Jordi 2017 6è

Les dues redaccions de 6è seleccionades per la mostra literària de Sant Jordi 2017 han estat les següents:
escanear0001
L’àvia Maria

Avui he anat a casa de la meva àvia Maria a dinar i li he explicat que havia anat al museu a veure l’exposició de la sala del suro. Ella s’ha apropat al moble del menjador i m’ha ensenyat una foto de quan era jove, de quan treballava a una fàbrica de suro.
A la foto es veu una noia guapa i jove, quasi no l’he reconeguda. Ella està asseguda en una cadira baixeta amb un cove al costat ple de discos de taps de suro. La meva àvia estava en la secció de triatge, que es diu així perquè es trien els discos que estan millor, els bons van al cove dels que s’enganxen al tap i els discos pitjors es llencen a un altre cove per fer taps de baixa qualitat. En una palangana petita llençaven els que no valien per res i eren esmicolats per fer aglomerats.
La meva àvia en aquella època era molt feliç. M’explica que tot i que les dones treballaven moltes hores i estaven mal pagades, xerraven tota l’estona amb les companyes de feina i reien molt.
També m’ha dit que la indústria surera era una de les més importants a Catalunya. I Sant Feliu de Guíxols tenia moltes fàbriques, grans, petites i mitjanes. Era molt estrany tenir a algú de la família que no hagués treballat a alguna de les fàbriques de suro que hi havia a la ciutat.
Crec que ens hem de sentir molt orgullosos de la feina dels nostres avis. Ara per desgràcia a Sant Feliu de Guíxols ja només queda una d’aquelles fàbriques i possiblement seguirà l’exemple de les altres i també tancarà. Pensar que aquest fet pugui ocórrer li provoca molta tristesa a la meva àvia, que recorda amb enyorança aquells temps passats.

Emma Martín Cornejo 6èA

escanear0002Història d’un suro

Hola em dic Quercus Suber i sóc una alzina surera de molts i molts anys.
Ara us vull explicar com es fa un tap de suro. Primer vénen a treure’m l’escorça però tota de cop no perquè sinó m’estresso i em moro, només me n’han de treure el cinquanta per cent; després s’ho emporten en camions fins a la fàbrica, ho bullen i ho aplanen. Més tard ha de reposar entre nou mesos i un any perquè el tap sigui bo, perquè sinó el vi no sortiria amb la qualitat adequada.
Gràcies a mi i a les meves companyes, les altres alzines sureres, cap al 1760, Sant Feliu de Guíxols va poder sortir d’una mala època al poble. La indústria surera va començar a funcionar i la gent va poder anar a treballar a les fàbriques. Veníem taps a França perquè feien i fan molt de vi de qualitat i champagne i els hi portàvem en vaixells que carregaven al port natural de la ciutat ja que encara no hi havia el port modern.
Ara les coses han canviat, només queden dues fàbriques però les altres estan tancades; la indústria surera a Sant Feliu pràcticament ha desaparegut però en altres pobles encara continuen, així que les meves amigues i jo encara estem contentes.

Víctor Montiel Ferrer 6è B

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ENS HA VISITAT UNA CIENTÍFICA!!!

Per al dia internacional de la dona treballadora, al Cicle Superior van fer 4 murals dones científiques. El 5è A, de la biòloga Anna Veiga; el 6è A, sobre la matemàtica Pilar Bayer; el 6è B, de l’oceanògrafa Josefina Castellbí i el 5è B sobre la química Sílvia Simón.
Avui divendres 7 d’Abril del 2017 ens ha vingut a fer una xerrada la SÍLVIA SIMON. És una científica de química computacional. Ens ha explicat en el que està treballant. És professora i investigadora de la Universitat de Girona, on ensenya química.
Va decidir ser científica als 18 anys. Diu que les matemàtiques són la clau de la ciència. La majoria dels màsters i articles que publiquen els científics, es fan en llengua anglesa perquè els pugui entendre molta gent.
Ens ha ensenyat a fer petits experiments amb suc de col llombarda bullida, betadine, aigua oxigenada, una llimona i bicarbonat. El suc de col llombarda al barrejar-lo amb els altres elements, indica si són bàsics, àcids o neutres.
Ens ha recomanat que estudiem en allò que més ens agrada.

Ens ha agradat molt i hem après molt sobre la ciència.
PER VEURE LES FOTOS
http://goo.gl/photos/MKkG2W9DEFFQgW2M6

Publicat dins de General | Deixa un comentari