TALLER D’OLI AROMÀTIC!!

Com cada any, els nens i nenes de primer hem fet oli aromàtic.
Amb ajuda de la Montse, hem après a fer aquest oli. Hem après quines plantes aromàtiques hem fet servir i quines eren les seves utilitats.

Ara només ens toca esperar dos mesos perquè aquest oli estigui a punt!!

CLIQUEU FOTO!

Imagen relacionada

Publicat dins de Primer | Deixa un comentari

COLÒNIES “MAS SURO” 2017/2018

Aquest any els nens i nenes que han anat de colònies han fet diferents tallers: Han conegut de prop el món de les abelles, han fet espelmes de cera i unes galetes boníssimes. També van participar d’un joc de nit on havien d’ajudar a la fada Blava a trobar la seva vareta màgica.

Han estat dos dies, que tots plegats ens ho hem passat súper bé en el MAS SURO.

Cliqueu per veure fotos!!!

Resultado de imagen de mas suro casa de colonies

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SOFÀ DE LECTURA

Ja fa unes setmanes que hem iniciat el projecte del SOFÀ DE LECTURA.

A Cicle Inicial donem molta importància a l’aprenentatge de la lectura, ja que representa el desenvolupament de la capacitat de llegir, de comprendre i d’interpretar textos.

La comprensió lectora és la base de qualsevol aprenentatge. Els nostres nens i nenes han de tenir la capacitat d’usar la lectura com a eina d’accés a la informació, la descoberta i l’ampliació de coneixements.

Per tant, cada divendres, a la tarda, ens ve un pare o una mare d’algun nen/a de la classe a fer llegir els nostres alumnes per tal d’ajudar-los a millorar el seu procés lector.

Moltes gràcies a tots vosaltres per fer-ho possible!!!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TALLER DE RESIDUS 1r

La setmana passada, els nens i nenes de primer vam fer un taller sobre el reciclatge de residus. Vam poder repassar els diferent contenidors i els residus que van a cadascun, a més de poder llençar la brossa als contenidors corresponents. També vam veure algun vídeo on ens explicaven què passa si no reciclem bé i que els pot passar a la resta d’éssers vius que hi ha al món.

Al final de tot de l’activitat vam tenir una gran sorpresa: Vam conèixer una animals recicladors!!!!!!

Vam gaudir i aprendre molt!!!

Si voleu veure fotografies cliqueu la imatge:

 

Resultado de imagen de contenidors dibujo

Publicat dins de Primer | Deixa un comentari

TREBALLEM EL CICLE DE L’AIGUA 2n

La setmana passada, els nens i nenes de segon vam participar d’un taller sobre el cicle de l’aigua, per tal d’aprendre de manera més visual i manipulativa el procés. A les classes de medi ho estem estudiant i ens va anar súper bé per a poder entendre-ho millor.

Si voleu veure algunes fotos de l’activitat, cliqueu la imatge:

 

Imagen relacionada

Publicat dins de Segon | Deixa un comentari

ACTIVITATS AMB LA GUÀRDIA URBANA A 2n

Aquest trimestre, els nens i nenes de segon, hem fet dues activitats amb la guàrdia urbana.

La primera a l’escola, on ens van venir a visitar dos agents i ens van explicar moltes coses sobre la seguretat vial (perills com a vianants, amb els vehicles, etc.). A més, ens van preparar un joc per aprendre i treballar el que ens havien explicat i ens ho vam passar molt bé.

Al cap d’uns dies, els agents ens van venir a buscar a l’escola per anar fins a la Rambla de Figueres i ajudar-los a dirigir el trànsit. Ens va encantar posar-nos a la pell dels agents i poder ser “petits” guàrdies de trànsit per una estona!!!!

Si cliqueu la imatge podreu veure’n les fotos:

Imagen relacionada

Publicat dins de Segon | Deixa un comentari

VISITA A LA GUÀRDIA URBANA DE FIGUERES

Un cop més, aquest any, els nens i nenes de primer hem anat a visitar la Guàrdia Urbana de la nostra ciutat de Figueres.

Amb ajuda d’un guàrdia, ens han explicat amb detalls amb què consistia la seva feina del dia a dia i hem visitat les instal.lacions d’on treballen. També ens han ensenyat quin uniforme feien servir i els seus mitjans de transport per moure’s per la ciutat.

Ens ha fet molta il.lusió poder veure de prop les motos i els cotxes dels guàrdies, mentre fèiem sonar la sirena.

Ens ha agradat molt fer de petits guàrdies!!

FOTOS

Publicat dins de Primer | Deixa un comentari

Pel febrer, el Carnestoltes….

Durant la setmana de carnestoltes, vam haver de fer cas a les indicacions del Rei Titus, i cada dia una cosa diferent i divertida havíem de portar: ROBA PER ANAR A LA PLATJA, VESTITS AMB EL COLOR DE LES FITXES DEL PARXÍS, DISFRESSATS DE L’OFICI QUE VOLIEM SER QUAN SIGUEM GRANS, VESTITS AMB ROBA DELS PARES…

El dijous, com mana la tradició, un berenar amb pa i fuet vam menjar per celebrar el dia més gras de l’any.

I el divendres, 9 de febrer, els nens i nenes de Cicle Inicial, vam desfilar pel pati de l’escola amb una màscara xulíssima que ens havíem elaborat a l’hora de plàstica.

Aprofitant que cada classe estàvem fent un projecte sobre els invents més importants de la història, els nens  i nenes de primer: el FOC i els de segon: CINEMA,vam decidir fer-nos una màscara que representés aquests invents i així poder-la ensenyar a la resta dels companys de l’escola.

ENS HO VAM PASSAR MOLT BÉ!!!!!

Veure fotos, cliqueu imatge!

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ACTIVITATS DENIP ( Dia Escolar de la No-violència I de la Pau)

Els nens i nenes de C.Inicial hem realitzat diferents activitats per treballar el Dia Escolar de la No-violència i de la Pau (DENIP).

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau.

La nostra escola celebra el DENIP amb diferents activitats amb els objectius següents:

  • Sensibilitzar que la pau és molt més que l’absència de guerres i baralles.
  • Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d’amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.
  • Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món. Els nens de 1r vam treballar la JANE GOODALL i a 2n en CRAIG KIELBURGER.
  • Saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.
  • Compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la no-violència i la pau.

Una de les activitats, va ser realitzar una llufa, en la qual els nens i nenes havien d’escriure el nom d’una persona que creien que feia la Pau i explicar perquè l’havien escollit, després l’havien de decorar, pintar i enganxar-hi gomets, perquè quedés preciòs. Un cop finalitzada vam enganxar totes les llufes amb un cordill i ho vam penjar a la classe perquè tots els companys poguéssim veure com ens havien quedat.

Ens ho vam passar molt bé!

FOTOS

Publicat dins de General | Deixa un comentari

TALLER DE PAPER RECICLAT

El passat divendres 24 de novembre, els nens i nenes de segon vam fer un taller de paper reciclat.

Ens ha encantat veure com podem aprofitar el paper que llencem a la paperera de paper i cartró de l’aula. En aquest cas, el paper que hem obtingut el farem servir per a realitzar les nostres felicitacions de Nadal. Que boniques quedaran!!!!

Si cliqueu la següent imatge ens podreu veure en plena feina:

Resultat d'imatges de paper reciclat

 

Publicat dins de Segon | Deixa un comentari