TAULETES SNAPPET

Aquestes dues setmanes hem participat en un pla pilot que consisteix a treballar continguts i practicar exercicis amb tauletes.

Ens ha agradat molt!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

30′ DE LECTURA

Aquests darrers dies de curs els alumnes de 6è que estan a punt de deixar l’escola van a les aules a llegir.

A 3r han vingut l’Alena Huguet, l’Oriol Marchal, l’Andrea Cauceru i el Jordi Castany . Ens agrada molt que ens parlin de llibres i ens llegeixin històries.

Gràcies a tots!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

VISITA A LA DEPURADORA

Els alumnes de tercer hem visitat la depuradora per tal d’aprofundir més en el tema de l’aigua que estem treballant a l’àrea de Coneixement del Medi Natural. Allí l’Àngel i l’Eva ens han explicat quin és el procés de depuració de l’aigua bruta que surt de Térmens i de Menàrguens. Hem vist l’aigua bruta que entra a la depuradora i l’aigua neta que va cap al riu unes 24 hores després aproximadament.

Ens han explicat també que les tovalloletes que utilitzem per netejar-nos no es poden tirar al wc perquè no es desfan, sinó que s’ajunten les unes amb les altres i poden arribar a parar els motors de la depuradora, donen molts problemes i per demostrar-ho hem fet un experiment!

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LECTORS DE CATEGORIA

Vam tenir la sort de tenir dos lectors de categoria, l’IAN i el POL, els fills de dos mestres de l’escola. Ens vam fer un tast d’un llibre ben divertit.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FEM LLIMONADA AMB PANELA

La mare del Toni Pascual va venir a explicar-nos coses de Colòmbia quan treballàvem el continent americà durant el Projecte Interdisciplinari.

Una de les coses que ens va portar va ser PANELA i ens va portar la recepta per poder fer llimonada, tal i com la fan al seu país. És ben fàcil! I la llimonada BONÍSSIMA!

Imatge de previsualització de YouTube
Publicat dins de General | Deixa un comentari

VISITA A L’AJUNTAMENT

Els alumnes de tercer estem estudiant tot el que fa referència al MUNICIPI i quin lloc era obligatori visitar? Doncs el nostre ajuntament.

Vam escriure una carta a la senyora alcaldessa preguntant-li si seria possible visitar l’Ajuntament i parlar amb ella. Ella, molt amablement ens va escriure també una carta i ja ens citava un dia a les 9 del matí.

La visita ens va agradar molt i vam poder preguntar-li tots aquells dubtes que teníem sobre la seva feina i sobre l’Ajuntament. També vam poder veure totes les instal·lacions i els seus treballadors.

Ens van tractar molt bé, ens van fer un regal i fins i tot ens vam fer una foto tots junts que va sortir al diari!

Molt agraïts

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PISTA D’SKATE

QUÈ BÉ ENS HO HEM PASSAT AVUI A LA PISTA D’SKATE!!!

Imatge de previsualització de YouTube
Publicat dins de General | Deixa un comentari

La granota del Mindfulness ha arribat a l’escola de Térmens

 

Des de l’inici del 2n trimestre els alumnes de 3r de primària de l’Escola Alfred Potrony de Térmens s’estan entrenant amb el programa de Mindfulness d’Eline Snel.

 

És un programa internacional de mindfulness per a nens i adolescents que ha estat  desenvolupat des de 2008 per Eline Snel, instructora acreditada de Mindfulness i directora de l’Acadèmia de Mindfulness AMT a Holanda. No es tracta d’un nou  mètode, sinó d’una adaptació per a nens i adolescents d’un programa conegut i provat, que existeix des de fa 30 anys i els beneficis del qual s’han investigat científicament: el Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) creat a la Universitat de Massachusetts als EEUU per Jon Kabat-Zinn a la dècada de 1980. Eline Snel va adaptar  el programa de MBSR, que ensenyava a adults des de feia més de 15 anys, i va  desenvolupar el seu propi mètode per a nens a partir de grups pilot. A dia d’avui s’han format ja més de 6.000 nens des d’Holanda fins a Hong Kong, on es considera un programa de referència. En l’actualitat s’estan impartint cursos a Barcelona i Castelló amb instructors formats a Holanda.

A l’escola de Térmens arriba a través de l’Eva Escolà, instructura acredita formadora a  Barcelona.

 

L’Eva està formant a totes les mestres de l’escola de Térmens amb el programa per a adults MBSR amb una durada de dos mesos i mig i paral·lelament està iniciant el programa per a nens amb els alumnes de 3r curs de primària. Aquesta formació permetrà poder implementar el Mindfulness dins la programació diària d’aula el proper curs 2017-18 a tot el centre.

 

Què aprenen els alumnes?

  • A concentrar-se.I a donar-se compte de quan no estan concentrats. Els alumnes aprenen a canviar del mode “fer” al mode “ser”, parant regularment i aprenent a estar “tranquils i atents com una granota”.
  • Incrementar les seves funcions executives, les que regulen els nostres actes més complexes: planificació, organització, raonament lògic, pensament deductiu, etc. Aquestes funcions són necessàries també per a canviar o corregir errors de comportament i per a prendre decisions en situacions difícils i perilloses.
  • Ser capaç de calmar la ment i el cos. Un ment en calma aprèn millor.
  • Reconèixer i entendre emocions i processos mentals, com la por, ràbia, tristesa i preocupació. Acceptant les emocions i els pensaments que sorgeixen; i creant certa distància respecte a ells. Lo suficient com per a no ser arrastrats per ells o ignorar-los. Això aporta harmonia, calma i benestar.
  • Estar present en “Aquí i Ara”. Fins i tot quan estan passant coses excitants o han passat coses desagradables. El que passa ARA està bé. Això ensenya a viure més en el present, “aquí i ara” i no tant en el passat o en el futur, amb els pensaments.
  • Tenir autoconfiança, aprenent a deixar anar els judicis i els pensaments sobre les seves emocions. A experimentar que ells no són ni allò que pensen ni allò que senten; gràcies a una actitud oberta i sense judicis dels mestres, educadors i família.
  • Augmentar la memòria: centrant l’atenció en allò que estan fent ARA (a través de la concentració), s’assimila millor i es recorda millor allò après.
  • Ser més amables amb ells mateixos i amb els altres, entenent els seus propis punts de vista o vulnerabilitats i els dels altres. Quan fem això som menys propensos a rebutjar emocions o punts de vista. Practicant la compassió i el ser amable, els alumnes s’adonen del gran valor de la bondat. La realització del programa ajuda a  disminuir l’assetjament escolar, donat que l’acceptació cap als altres augmenta.
Imatge de previsualització de YouTube
Publicat dins de General | Deixa un comentari

IMATGE 6

AQUESTES SÓN LES IMATGES D’AQUESTA SETMANA

IMAGINACIÓ AL PODER!!!!

unspecified

Publicat dins de General | Deixa un comentari

NOVES IMATGES. QUARTA TASCA.

Aquestes són les imatges d’aquesta setmana:

 

img_20161104_114637

Publicat dins de General | Deixa un comentari