GUÀRDIA URBANA

Avui els alumnes de cinquè hem rebut la visita de la Guàrdia Urbana. De seguida hem pensat que faríem alguna activitat d’Educació Vial i així ha estat, però l’hem fet una mica diferent. Després de respondre cadascú de nosaltres a un test anònim, hem valorat com ens deixen influenciar pels altres i fem les coses en funció de la pressió que rebem. Hem après que hem de saber tenir, defensar i actuar segons els nostres criteris i les nostres idees.

L’activitat ha estat molt profitosa perquè la dinàmica que hem realitzat ens ha fet reflexionar sobre el nostre comportament com a vianants, però també en molts altres àmbits del dia a dia.

Fotos de l’activitat.

Publicat dins de Cinquè | Deixa un comentari

INFANTESA DE MARIA

El 21 de novembre va ser un dia molt especial, perquè es va fer la celebració de la infantesa de Maria.

Cada nen/a va dur una flor natural i entre tots, vam fer un ram molt vistós per oferir d’ofrena a la verge.

A mig matí, vàrem celebrar la missa de la Infantesa de Maria conjuntament alumnes, familiars, amics i professorat.

La missa s’estructura en diverses parts. Vam començar demanant perdó per les nostres culpes en silenci. A continuació, vàrem escoltar la paraula de Déu i vam cantar la cançó “Al·leluia” amb molta alegria. Desprès vàrem escoltar com el mossèn ens llegia l’Evangeli. A continuació,  vam començar una part molt important de la celebració: les Ofrenes. Tot seguit, el mossèn va repetir els gestos i les paraules que va fer Jesús durant l’últim sopar i ens va convidar a donar-nos  la “Pau”. Finalment, va arribar el moment de combregar.

Després de l’eucaristia, ens vàrem barrejar tots els nens i nenes de cicle superior i vàrem fer un joc: el Passa paraula. Amb un cèrcol compost per 26 lletres i unes preguntes o endevinalles sobre 26 paraules relacionades amb Maria. Ens vàrem organitzar per grups i dins de cada un d’ells, un/a nen/a feia de presentador/a i els altres, (per torns) intentaven endevinar les paraules o adjectius.

Algunes imatges de la celebració de l’eucaristia i els jocs del Passa paraula.

Durant la tarda, tota l’escola va fer uns jocs tradicionals al pati i vam acabar menjant una bona xocolata calenta preparada per l‘AMPA.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EXCURSIÓ!

Ciutadella i molí d’oli Masetplana

Pel matí vàrem conèixer i fer una activitat a la Ciutadella de Roses.

Per la tarda, vam visitar l’empresa MASETPLANA. Allà, es fabrica vi i oli. El senyor Maset, ens va explicar com es feia l’oli abans a partir d’un vídeo, i les diferències amb com es fa avui en dia. També ens va explicar la importància de l’oli i les diferències i falses creences que hi ha, com per exemple, que “l’oli de girasol” o “l’oli que posem als cotxes” en realitat no són olis perquè no s’extreuen d’olives, sinó que són greixos.

Un cop vam veure les instal·lacions, vàrem fer una degustació d’oli recent premsat i una altra amb pa, oli i Colacao, que s’assembla al gust de la Nutella!

Quin fart de repetir ens vam fer…

Algunes imatges de l’excursió.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ELECCIONS

CONSELL CIUTADÀ D’INFANTS DE FIGUERES

El passat dia 10 de novembre els nens i nenes de cinquè i sisè vam fer unes eleccions per tal de ser consellers membres del Consell Ciutadà d’Infants de Figueres. Al ser-ho, podríem passar a representar a tots els companys de l’escola davant l’Ajuntament de Figueres.

Els candidats varen preparar uns cartells i durant la campanya electoral ens els varen ensenyar i els varem poder penjar. En aquests cartells hi havia una descripció personal i ens explicaven per què volien ser consellers/es i quins serien els seus objectius com a futurs consellers/es.

Mireu quants candidats!

Durant la tarda, els candidats varen fer una exposició oral per tal d’aconseguir el vot dels companys/es i a continuació, varem fer la votació. Cada nen/a va omplir una papereta amb el seu vot pel candidat de cinquè i el de sisè i la va posar dins una urna.

Les guanyadores varen ser la Naiara de cinquè i la Martina de sisè. Enhorabona!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CASTANYADA

El passat dia 31 d´octubre vam celebrar a la nostra escola la festa de la castanyada. Vam convidar els pares i mares per ensenyar-los una actuació que havíem preparat: una obra de teatre que incloïa un conjunt de balls.

L’obra tractava sobre un pagès, en Ramón, que vivia al camp amb la seva dona i es dedicava al conreu. La seva família el visitava sovint els caps de setmana. Els seus nets, l´ajudaven a treballar el camp, però se’n cansaven ràpidament i es posaven a jugar. A l’avi Ramón, li agradava explicar històries i una d’aquestes, va ser la de la Senyora Tardor, representada per l’Èlia de sisè. Portava una indumentària molt divertida: un paraigües, un vestit negre, un barret verd i  una faldilla extravagant plena de butxaques. De cada una d’aquestes, en sortia algun objecte que donava peu a una dansa.

Aquí podreu veure algunes de les imatges de la festa de la tarda.

Per acabar el dia, vàrem menjar un grapat de castanyes que ens havia preparat l’AMPA. Nyam!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ENSINISTRAMENT CANÍ

XERRADA PER CARLES ARIZA

Ahir dia 10 d’octubre, en Carles Ariza ens va venir a demostrar com s’ensinistren els gossos. Prèviament, ja ens n’havia explicat algunes característiques.

En Carles Ariza és titulat en ensinistrament de gossos, i va venir a l’escola per demostrar què cal tenir en compte abans de tenir una mascota com un gos.

S’ha de tenir present que ha de ser una decisió familiar. Cal triar el tipus de gos adequat per la nostra vivenda, hem de tenir temps per a ells i haurem d’atendre les seves necessitats. També caldrà tenir present que els gossos són animals sociables i necessiten una sèrie d’aprenentatges.

L’aprenentatge caní són unes normes entre humans i gossos. Per ensenyar a un gos, cal partir d’estímuls sonors com pot ser el “cliker”.

El “cliker” és un objecte que té un botó que quan es prem, es capta l’atenció del gos pel soroll que fa. Quan l’animal ja ha fet el que se li ha indicat, es torna a prémer i el gos és premiat. Amb el temps, el gos relaciona l’activitat que se li demana amb el premi i ho acaba fent sense necessitat del “cliker”.

Quan es dóna una ordre a un gos, s’ha de fer de manera autoritària i seriosa, per tal que  entengui que no és un joc i sàpiga que esperem alguna cosa d’ell. Cal tenir molta paciència i dedicar-hi molta estona.

Tot això, en Carles ens ho va demostrar amb dos gossos que no havien estat mai ensinistrats. Va començar amb en Nuc, un labrador de deu mesos. Utilitzant el “cliker” li va ensenyar a seure, a jaure i a buscar una pilota. Cada vegada que feia alguna d’aquestes accions bé, el premiava. Llavors, va ensenyar a un cadell molt mogut, en Ron, a calmar-se i seure. Ens va sorprendre a tots la facilitat en la que ho va aconseguir.

Per acabar, les seves dues gosses, la Xarop i la Lian, ens varen fer una exhibició d’agility molt espectacular i emocionant.

Mireu que interessant va ser!

Gràcies Carles!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CARLA MAGALLÓN

Entrevista

La Carla Magallon és una esportista professional que fa motocròs. Entre 5è i 6è li hem fet  una sèrie de preguntes i hem pogut veure de ben a prop la seva moto i el seu casc.

És una noia jove molt simpàtica que ens ha parlat dels seus estudis, aficions i de tots els sacrificis que fa per ser bona en el món de l’esport.

Ens sorprenia que una dona es dediqués a un esport on principalment i ha homes però gràcies a aquesta entrevista, hem  après que la gent cada vegada valora amb la mateixa importància un home que una dona. Per exemple, la Carla diu que ella és afortunada perquè en tota la seva carrera només li ha passat una vegada que li van fer un comentari masclista, i ja fa 12 anys que es dedica al motocròs.

Gràcies Carla! Sort en les teves futures classificacions.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

MOBILITAT SEGURA I SOSTENIBLE 2017

Benvinguts al nou curs 2017-2018!

Hem començat el curs amb les piles ben carregades i ja des de bon principi, la setmana del 18 al 22 de setembre del 2017 s’ha treballat, com cada any, la setmana de mobilitat segura i sostenible. Per aquest motiu, els nens i nenes de cinquè i sisè, hem creat espots publicitaris de temàtiques diferents.
En primer lloc, varem analitzar diversos espots publicitaris televisius i varem reflexionar oralment sobre el missatge que volien transmetre i com estaven fets. Tot això, ens va servir com a model per crear el nostre propi espot. Per grups, el vam pensar, assajar i gravar.

Mireu com han quedat!

Quan ja teníem l’espot fet, els vam penjar tots a Internet canal de Youtube de l’escola i varem demostrar que s’han de respectar les mesures de seguretat. Els objectius dels nostres espots són: fomentar l’ús de les bicicletes, fomentar el transport públic, reduir la utilització dels cotxes, utilitzar camins segurs, compartir vehicles, utilitzar vehicles ecològics i/o híbrids, i prendre mesures de seguretat dins el vehicle.
Us seguirem informant!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

GRÀCIES

S’ha acabat el curs, adéu sisè i fins aviat Cor de Maria.

Només ens queda explicar-vos què ens emportem dins el nostre cor i donar les gràcies per aquesta fantàstica etapa als mestres i sobretot a les nostres famílies.

VÍDEO-GRÀCIES

Nens i nenes de sisè

Publicat dins de Sisè | 1 comentari

MISSA DE FI DE CURS

Avui ens hem reunit tots els nens i nenes de cinquè i sisè i hem celebrat una missa per acomiadar els nens i nenes que marxen cap a l’institut. Hem convidat als pares i mestres de Cicle Superior i ha sigut força emotiu.

Per començar la missa hem llegit uns petits textos, després hem cantat una cançó i hem escoltat les paraules del mossén, que ens ha fet reflexionar sobre tots els anys que hem viscut al COR DE MARIA amb els nostres companys. Llavors, hem fet les ofrenes; el vi, el pa, les flors i els murals que s’han creat durant tot el mati. Per últim, hem llegit uns salms d’admiració. Llavors, hem fet la comunió tots els que hem volgut.

A sisè ja coneixem molt bé les parts de l’eucaristia i això ens ha anat molt bé per distribuir-nos les lectures. Tots hem participat llegit o portant ofrenes i alguns, fins i tot, dues vegades. Quanta responsabilitat…

Al final de la missa l’escola ens ha regalat a tots els nens i nenes una llapisser de record per poder pensar sempre en l’escola on hem estat la major part de la nostra vida.

MISSA FINAL DE CURS

La missa ens ha servit per acomiadar-nos de l’etapa de Primària i agafar forces per l’any següent, que ens esperen moments complicats amb molts canvis i entrebancs. Tot un repte!

Publicat dins de General | Deixa un comentari