DIMECRES DE CENDRA

Aquest dimecres de Cendra ha  començat la Quaresma. Per això, hem anat a l’església de Sant Pere i hem participat a la celebració de l’eucaristia. Durant aquesta, el mossèn, ens ha fet la senyal de la creu al front amb cendra; la cendra de cremar les palmes i palmons del diumenge de rams. Així, es marca l’inici del període de reflexió de Quaresma.

Ha sigut bonic poder participar llegint la paraula de Déu  i formar part de la celebració.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

JORNADA A LA SALLE

Ahir, dimarts 13 de febrer vàrem passar el dia al centre escolar La Salle de Figueres per passar un dia amb els alumnes de sisè i conèixer les instal·lacions del centre.

Vam fer quatre activitats ben diferents: robòtica, llengua, experiments de  ciències i Escape Room. Ens vàrem organitzar en grups barrejats nens i nenes del Cor de Maria i de la Salle. Ens van atendre professors i professores de la Salle a cada taller i semblava com si fóssim realment una classe de secundària.

Abans de marxar, varem fer un recorregut per l’escola…és molt gran!

Durant la jornada vam conèixer a molts alumnes simpàtics i ens vam divertir molt!

Alguna de les activitats que vam fer.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SOM AVIONS I CIENTÍFICS

Aquesta setmana de Carnaval ens hem disfressat amb accessoris ben originals.

El dilluns, vàrem portar roba dels pares; el dimarts, anàvem de què voldríem ser de grans;  dimecres, havíem d’anar d’algun color del parxís -verd, groc, vermell o blau-; dijous, llestos per anar a la platja; i divendres, d’alguna cosa relacionada amb el projecte d’inventors en què participa tota l’escola. Cinquè, treballa l’inventor Fleming, que destaca per LA PENICILINA. Per això, ens vàrem disfressar de científics. Sisè, treballa els germans Wright, inventors del primer AVIÓ a motor, per tant, anàvem d’aviadors amb una maqueta d’un avió a la mà.

Cada curs va fer una coreografia  amb unes màscares, avions i demés accessoris que havíem preparat. Ens va sortir molt bé!

Podeu veure algunes imatges de la tarda.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ALUMNES DE LA SALLE ENS VISITEN

Aquest matí han vingut dos grups d’alumnes de la Salle de primer d’ESO a la nostra escola per presentar-nos els seu projecte FAIG. Cada curs, els/les nens i nenes de la Salle fan dos treballs en grup, un d’humanístic i un científic. Els treballs que ens han explicat tractaven sobre la decoració moderna de cases romanes i el creixement de les plantes.

Quins treballs més acurats…

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROTAGONISTES PER LA PAU

Com cada any, el Cor de Maria ha participat en la proposta del Servei Internacional de l’Ajuntament de Figueres i la Coordinadora d’ONGs de Girona, tot treballant les activitats  proposades per la DENIP: Dia Escolar de la No violència I la Pau.

L’objectiu és treballar el concepte Pau positiva al centre. És important reflexionar sobre el concepte de PAU POSITIVA i no deixar-ho només en una bonica teoria. S’ha de dur a la pràctica, tots hi podem contribuir.

Per fer-ho, cada curs ha fet:

  • Taller a l’aula. Dinàmica sobre el concepte Pau i la importància dels missatges positius.
  • Programa “Protagonistes per la Pau”. Dins aquest programa, l’organització ens ha donat un personatge internacional actual que ha fet alguna cosa per la pau; la Carmen Magallón Portolés a 5è i la Fadumo Dayib a 6è. Per treballar cada un d’aquests personatges, hem buscat informació, l’hem treballada i n’hem fet una fitxa. A part, hem fet un altre treball sobre un personatge local. Cada un de nosaltres ha pensat en una persona propera i ha argumentat perquè fomentava la pau. A cinquè, es va escollir Sofía O. Peixoto Moreira, padrina de l’alumna Beatriz Macedo Moreira. Es tracta d’una senyora portuguesa, mestra de professió i catequista, que sap transmetre als nens missatges de pau, no violència i fomenta el diàleg, la generositat i la bona convivència en tot moment. A sisè ha sortit escollit l’oncle d’en David Jiménez, en Xavier Jiménez, membre del SEM. En Xavier, durant la guerra a Croàcia es va dedicar a ajudar a qui ho necessités i a fer dinàmiques per distreure les dones i els nens dels homes que estaven lluitant a la guerra.  
Publicat dins de General | Deixa un comentari

A LA RECERCA DELS RECORDS OBLIDATS

Som la nostra memòria”  va afirmar J.L. Borges… Però que passa quan s’ha perdut la memòria? Qui som aleshores?

Des de l’Associació d’Ajuda als Malalts d’Alzheimer de Figueres, ens va arribar una proposta didàctica, que des d’un principi, vam creure molt interessant. Així, el passat 12 de gener, a la mateixa l’escola, vam poder assistir a una conferència teatralitzada per conèixer què és, com és i com funciona el cervell humà. També, per conèixer quines són les bases biològiques de la memòria i l’Alzheimer.

Prèviament, a classe, els nens i nenes de sisè hem estat estudiant en que consisteix aquesta malaltia i els/les alumnes de cinquè també hi hem estat reflexionat. Es tracta d’una malaltia propera a nosaltres perquè molts tenim algun familiar gran o conegut/da que la pateix.

De manera divertida, amb exemples, vam entendre el que ens explicaren el protagonistes de l’obra: la Rose Memory – científica-, i el seu company Sinaptor. Vam veure quines són les diferents parts del cervell i com actuen i es relacionen.

Una vegada entès que provoca una progressiva pèrdua de memòria, afectant sobretot a la gent gran, ens preguntem:

  • Com els podem ajudar?
  • Doncs acompanyar-los, passar estones amb ells, tractar-los amb amabilitat i respecte i sobretot amb molt amor – ens recomanà Rose Memory-.

Així que ja sabem què podem fer. Gràcies pels consells Rose Memory!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

VISITA DELS PATGES REIALS

Avui l’últim dia del trimestre han vingut els patges reals a buscar unes cartes que havíem preparat pels reis d’Orient durant dues sessions d’expressió escrita. Han anat passant taula per taula, per recollir les cartes i a més ens han donat un parell de caramels a cada un. A continuació, ens han preguntat si teníem alguna cançó preparada per a ells, i entre tots hem decidit que els hi cantaríem la cançó titulada: Un camell d’Orient, del grup Manel. Per últim, ens han regalat el joc : PICTUREKA! Que bé!

Ens ha agradat molt que ens vinguessin a veure!!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FESTIVAL DE NADAL

Com que ja és desembre i s’acosten les festes de Nadal, a l’escola Cor de Maria fem 3 tres festivals per celebrar-ho. En aquests 3 festivals hi participem tots els alumnes agrupats de diferents maneres.

Els primers en fer-ho va ser van ser els de P-3, primer i quart el dilluns 18. El dimarts 19, ho varem fer els de P-5, tercer i sisè, i el dimecres 20 ho varen fer P-4, segon i cinquè.

Per poder fer el festival més bonic, les mestres van preparat un decorat nou i cada curs va fer alguna manualitat per dur a escena. Els de cicle superior, per exemple, vam fer unes corones especials i de casa vam portar una garlanda daurada, tota la roba negra i fins i tot, els mitjons negres! Ah, i no ens oblidem del maquillatge a joc que ens varen pintar les tutores!

Tot això, s’ha fet gràcies a tot el claustre, però sobretot a la Marta, la nostra mestra de  música.

Quins nervis vàrem passar… però va sortir MOLT BÉ!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

A L’ESCOLA APRENEM A REUTILITZAR ELS RESIDUS

I com?… Doncs fent un moneder amb el reciclatge d’un bric buit. Sí, La Montse, la monitora ens ha ensenyat que sempre es pot trobar un segon ús per a moltes coses que nosaltres llançaríem a les escombraries.
Avui , 15 de desembre, hem fet una activitat que ens ha agradat molt: hem tallat la part de dalt i de baix d’un bric de llet o de suc buit, i després hem continuat retallant-li 5cm. per banda, l’hem anat doblegant, li hem fet una solapa i finalment l’hem decorat amb cintes adhesives de colors.

Ha quedat molt bé i ens pot resultar molt útil per a portar-hi monedes, cromos o altres coses petites.

Publicat dins de Cinquè | Deixa un comentari

CANTADA AL BERNAT JAUME

Avui dia 14 de desembre del 2017 els alumnes de 6è del Cor de Maria, com cada any hem anat en el Bernat Jaume per alegrar el Nadal als avis que estan aquí. Quan hem arribat, hem parat a la planta baixa, al centre de dia. Després de cantar-los unes cançons, els hi hem regalat uns caramels i unes postals que havíem preparat. A continuació, hem fet el mateix a la tercera planta on hi ha els més malalts. Per acabar, hem celebrat una missa amb la resta de gent.

Ens hem emocionat molt passant el matí allà alegrant-los amb la cantada. També ens hem posat tristos al veure la necessitat d’amor efecte i companyia de totes les persones grans, i no tan grans, que hi ha allà.

Creiem que cal valorar més els avis i malalts perquè es mereixen ser estimats. Val la pena l’esforç.

Publicat dins de Sisè | Deixa un comentari