Amb el final de curs arriba el número 1 de la nostra revista: “La Charlieca”

Atenció mestres, pares i mares, nens i nenes!! Ja tenim aquí el número 1 de la revista de la nostra escola, La Charlieca!! Després de dur a terme un projecte per conèixer el format, contingut i utilitat de les revistes, va néixer en nosaltres l’interès per crear la nostra pròpia revista escolar. Tots i totes vam votar per donar-li un nom i, finalment, “La Charlieca” en va ser l’escollit. Totes les classes de l’escola hi han col·laborat i, finalment, aquí teniu el primer número de La Charlieca.

ATENCIÓ: aquesta imatge de la portada de la revista que teniu a continuació conté un hipervincle (link). Això vol dir que si cliqueu a sobre de la imatge, el vincle us portarà al contingut complet de La Charlieca i podreu llegir-ne totes les pàgines.

Vinga, entreu-hi! A què esteu esperant?

Aprofitem aquesta notícia per desitjar-vos a tots i a totes un bon estiu i unes magnífiques i merescudes vacances. Ens retrobarem de nou al setembre al Charlie Rivel!! Adéu!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

A les classes de Cicle Mitjà treballem de forma divertida i creativa.

Els nois i noies de les classe de 3r i 4t de la nostra escola últimament no paren: per acabar el projecte “Els continents” de l’Àrea de Coneixement del Medi, els alumnes de 3r han realitzat la seva primera base d’orientació. Si per viatjar d’un continent a un altre podem fer-ho en avió, perquè no organitzar a la Sala Furukawa de l’escola la nostra pròpia volada d’avions de paper? Així doncs, cada alumne de 3r ha elaborat el seu avió de paper, l’ha llançat a volar i ha mesurat la distància que aquest ha recorregut. Amb les passes del procés han redactat un informe i amb les mesures recollides han elaborat entre tots una gràfica lineal.

Veieu-los aquí, mans a l’obra:

     

Després d’això, els de 3r van fer treball per racons: Racó Matemàtic (amb sistema decimal, geometria i resolució de problemes) i Racó de Llengües, amb comprensions lectores, bingo amb paraules imprescindibles, inventar mini-contes i còmics. Aquí els teniu:

     

I, per si tot això fos poc, el dimarts 5 de juny les dues classes de Cicle Mitjà van anar al CosmoCaixa, a gaudir de la visita al museu de la ciència i a experimentar de forma divertida al taller Creactivity, que els va permetre posar a prova la seva imaginació i creativitat amb la mecànica, l’electricitat, el vent i la llum (fent ombres xineses i creant filmets en stop motion). Aquí els teniu, de nou “mans a l’obra”:

     

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La cantata del Mestre Furukawa és notícia al programa “Aula L’H” de Televisió de L’Hospitalet.

Com us explicàvem a l’entrada anterior, el programa “Aula L’H” de Televisió de L’Hospitalet va fer un reportatge sobre l’estrena a la nostra escola de la cantata “Les ensenyances del Mestre Furukawa”, el passat 29 de maig.

Aquí podeu veure el vídeo del reportatge, que es va emetre al programa “Aula L’H” del dimecres 30 de maig.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Gran estrena de la cantata “Les ensenyances del Mestre Furukawa” a la nostra escola.

El passat dimarts 29 de maig, els alumnes de les classes de 2n a 6è (que aprenen a tocar instruments de corda gràcies al Programa Tàndem que la nostra escola manté amb l’Escola Municipal de Música-Centre de les Arts, EMMCA) van protagonitzar l’estrena de la cantata “Les ensenyances del Mestre Furukawa”. Es tracta d’un conjunt de peces musicals compostes i/o arranjades pel Joan Gerard Torredeflot, un dels professors de l’EMMCA que treballa al Charlie Rivel. Tots els nostres nois i noies de 2n a 6è van participar cantant i/o tocant els seus violins, violes, violoncels i contrabaixos, oferint-nos un espectacle molt agradable. Naturalment, cal felicitar als professors de corda de l’EMMCA (Borja, Queralt, Diana, Alba i l’esmentat Joan Gerard) per la tasca realitzada amb els nostre alumnes.

Val a dir que la interpretació musical de la cantata va anar acompanyada de la realització, a la sala de psicomotricitat de l’escola, d’una preciosa escenografia d’estil japonès (el país del Mestre Furukawa). La feina pictòrica va ser coordinada pel Bruno Bergadà (tutor de 6è) amb la col·laboració d’altres mestres de l’escola, la participació de tots els alumnes de 5è i 6è i l’ajuda inestimable d’unes quantes mares i pares de l’escola que van venir a pintar el decorat de la “Sala Furukawa”. A tots ells moltes gràcies per aquesta feina d’equip, sense la qual la representació musical segur que no hauria lluït igual de bé.

Al concert, entre el nombrós públic, vam comptar amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet, David Quirós, i de l’exregidor d’Educació Lluís Esteve. També hi va assistir la directora de l’EMMCA, Núria Sempere, acompanyada d’alguns representants d’escoles de música d’Itàlia i Dinamarca, que volien veure el resultat dels programes Tàndem que l’Escola de Música de L’Hospitalet té amb diverses escoles públiques de la ciutat, com la nostra.

Tot plegat, un gran èxit col·lectiu del que podem felicitar-nos. Si llegiu la propera entrada d’aquest bloc, podreu veure el vídeo del reportatge que el programa Aula L’H de Televisió de L’Hospitalet va dedicar a la cantata del Mestre Furukawa. No us el perdeu!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Aula L’H : de nou, els nens i nenes de 3r apareixen a Televisió de L’Hospitalet.

El DIMECRES 16 DE MAIG, el programa Aula L’H de Televisió de L’Hospitalet va tornar a prestar atenció a la nostra escola. Per segona setmana consecutiva, els alumnes de la classe de 3r protagonitzen la secció “A mi m’agrada” del programa d’educació de la televisió de la nostra ciutat.

Vegeu a la Sara i l’Onyi recomanant-nos el joc de l’aranya peluda i al Jabel explicant-nos les bondats del futbol:

Recordeu que també podeu recuperar i descarregar aquest vídeo al web www.lhdigital.cat, cercant la pestanya de Televisió L’H, la del programa Aula L’H i seleccionant el clip de l’espai A mi m’agrada.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Moltes i bones notícies al Charlie Rivel en la setmana del 14 al 19 de maig.

Aquesta setmana del mes de maig, al voltant de la nostra escola han passat moltes coses que ara tot seguit us expliquem:

DILLUNS 14 DE MAIG: per començar la setmana amb energia, l’EScola Charlie Rivel apareix  de nou als mitjans de comunicació de la ciutat. En aquest cas, es tracta d’una notícia a “L’Hospitalet. Diari informatiu” i al web www.lhdigital.cat que parla del projecte de Biblio(r)evolució que s’està desenvolupant a la nostra escola des de fa unes setmanes. Aquesta és la notícia:

DIMARTS 15 DE MAIG: els nens i nenes de les classes de 1r i 2n estrenen nous jocs per utilitzar al pati de Cicle Inicial. Aquí els teniu jugant el primer dia:

DIMECRES 16 DE MAIG: mireu com els nens i nenes de la Classe dels Planetes (P5) practiquen la seva habilitat com a escriptors, confegint paraules amb lletres de plastilina:

I parlant de P5, mireu què bé s’ho passen practicant la lectura amb els seus padrins lectors, els nois i noies de la classe de 4t:

 

DIJOUS 17 DE MAIG: el dijous al maytí, els nois i noies de la classe de 3r i l’Adrià van participar a la batucada escolar que va tenir lloc al Parc de Can Buxeres, al barri Centre. Els instruments de percussió que van tocar els havien construït ells mateixos amb materials reciclats. Mireu el resultat:

       

El mateix dijous, els nois i noies de la classe 4t estudien les figures geomètriques de forma vivencial i manipul·lativa, elaborant diferents classes de quadrilàters (quadrat, trapezi, trapezoide, rectangle, rombe i romboide) amb escuradents i plastilina:

 

 

 

 

 

DISSABTE 19 DE MAIG: I, per acabar la setmana, les mestres que formen part del Grup Impulsor de Competències Bàsiques de l’escola assisteixen a les Cotxeres de Sants a una nova jornada de la Xarxa per les Competències Bàsiques. Allà tenen l’oportunitat d’exposar davant dels representants d’altres escoles tot el procés que s’ha dut a terme al Charlie Rivel per arribar a plantejar-nos l’objectiu de crear la nostra pròpia revista escolar, decidir-ne entre tots els continguts que volem que tingui i escollir de forma participativa i democràtica el nom de la nostra futura revista : La Charlieca.

Quina setmaneta més intensa!!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Quins alumnes més televisius que tenim a la classe de 3r!!

El programa d’educació “Aula L’H” de Televisó de L’Hospitalet ha prestat atenció a la nostra escola diverses vegades aquest curs 2017-2018.

I ho segueix fent: el passat dimecres 9 de maig, alguns alumnes de la classe de 3r van aparèixer a la secció “A mi m’agrada”, explicant jocs de pati que els agraden. La Mireia ens va parlar del joc de la bruixa i la Sheila dels jocs acrobàtics de gimnàstica. I els seus companys i companyes de classe ens van mostrar com s’hi juga. Aquí teniu el vídeo d’aquest espai del programa “Aula L’H”:

I això no és tot! El proper dimecres 16 de maig més alumnes de la classe de 3r apareixeran al “A mi m’agrada”: en Jabel parlant del futbol i la Sara i l’Onyi parlant del joc de l’aranya peluda. No us el perdeu!

Podeu veure el programa “Aula L’H” a Televisió de L’Hospitalet els dimecres al vespre, a les 20h, 21:30h i 23 hores. I també podeu trobar el programa a Internet, a www.lhdigital.cat/Televisió/Aula LH/A mi m’agrada

Publicat dins de General | Deixa un comentari

A P3 celebrem amb flors l’arribada de la Primavera!

Els nens i les nenes de la classe dels gats (P3) estem molt contents amb l’arribada de la Primavera. Per això ens hem dedicat a fer flors de paper per decorar el nostre passadís i donar-li un aspecte més primaveral.

Mireu, mireu! Us agrada com ens està quedant?

Publicat dins de General | Deixa un comentari

La diada de Sant Jordi 2018 a l’Escola Charlie Rivel

El passat 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, van passar moltes coses a la nostra escola: al matí, els nois i noies de 6è  amb els seus instruments de corda ens van oferir  a tota l’escola un petit concert al pati. Ens van interpretar amb gran èxit dues peces del concert del Mestre Furukawa, una d’elles en rigorosa primícia. Aquí en teniu unes imatges:

En acabar el concert, la Montse -la nostra Directora- i el Víctor -en Cap d’Estudis de l’escola- ens van presentar les noves Motxilles Viatgeres, que permetran a tots els nens i nenes de la classe compartir la lectura de llibres, contes i revistes de la biblioteca de l’escola amb les seves famílies. Aquestes són les motxilles:

A la tarda, els nois i noies de 4t (que al matí havien estat cantant amb l’Adrià a l’IES Eugeni D’Ors) van oferir les seves cançons als nenes i nenes de P4 i les seves famílies en un petit concert a l’aula de psicomotricitat.

I això no va ser tot: també a la tarda i al pati de l’escola vam tenir una parada de llibres on -amb la col·laboració de l’AFA- tots els nostres alumnes i les seves  famílies van poder comprar al preu únic d’1 euro els llibres usats que els nens i nenes de l’escola havien anat portant desinteressadament. Els beneficis d’aquesta paradeta serviran per comprar llibres nous per a la biblioteca del centre, immersa en el projecte Biblo(r)evolució.

Moltes gràcies a tots i totes per la vostra participació. Gràcies a la feina de tots, va ser una gran Diada de Sant Jordi 2018 a l’Escola Charlie Rivel!

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El projecte Biblio(r)evolució de la nostra escola va prenent forma.

Tal com queda palès al vídeo del programa Aula L’H de Televisió de L’Hospitalet (que podeu trobar penjat en aquest bloc) el projecte Biblio(r)evolució que està impulsant la nostra escola segueix en marxa. Fa una dies, un seguit de mestres del Charlie Rivel i de persones externes al centre que col·laboren amb nosaltres (Biblioteca Josep Janés de Collblanc, Centre de Recursos Pedagògics, Coordinadora LIC de la ciutat, Fundació Jaume Bofill) es van reunir a la nostra biblioteca per donar forma a aquest projecte que tenim entre mans. També un grup de famílies de l’escola van venir a la biblioteca a gaudir una estona de la lectura amb els seus fills i filles.

  

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari