Àsia (examen)

Hem decidit que és millor estudiar menys països però saber-ho bé. Per tant aquí teniu la llista dels països d’Àsia que heu de saber tant la capital com el seu emplaçament.
Afganistan, Corea del N, Corea del S., Filipines, Índia, Indonèsia, Iraq, Iran, Israel, Japó, Jordània, Líban, Nepal, Pakistan, Rússia, Singapur, Síria, Taiwan, Tailàndia, Turquia, Unió dels Emirats Àrabs, Vietnam, Xina, Xipre.

Pagesos i senyors catalans

Clicant aquests enllaços podràs fer l’activitat: informe. Resum de la biografia de Verntallat i respondre la pregunta.
http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0070207
http://www.remences.com/ Una vegada a la pàgina cliques menú>els grans personatges> període remença: Francesc de Verntallat

La globalització: cap un sistema mundial

Llegeix l’entrevista de la següent pàgina web i respon les preguntes:
http://www.rel-uita.org/old/internacional/hambre/pobreza.htm

– Com ha evolucionat la pobresa en el món en els últims 50 anys?
– Quines mesures es proposen en el text per reduir la pobresa als països amb menor desenvolupament?

Descobertes al Montsant 300 pintures rupestres

A la vall del riu Siurana, al Montsant, s’ha fet una important troballa. Es tracta de 300 pintures rupestres que representen animals, figures humanes i motius abstractes. En total s’han descobert 32 abrics, que representen la tercera part dels conjunts rupestres descoberts a tot Catalunya. Amb aquestes noves pintures el Montsant es converteix en un dels massissos més importants en nombre d’abrics prehistòrics. El material trobat té un altíssim valor per estudiar la iconografia dels pobles prehistòrics catalans, des de representacions de caça fins a elements abstractes. Les pintures, però, no es podran visitar fins que s’estudiïn a fons i s’adoptin les mesures de protecció necessàries.

Si estàs interessat/da per aquesta descoberta podràs veure un vídeo clicant  la següent web:
http://www.3cat24.cat/video/1840859

Geografia 3r ESO

Us he penjat els tres power point que corresponen a la  unitat 10,11 i 12. Espero que us sigui d’ajuda alhora de  repassar l’examen. Bona sort!

http://www.authorstream.com/Presentation/cflorens-283551

http://www.authorstream.com/Presentation/cflorens-283552-la-uni-europea-proc-objectius-institucions-11-education-ppt-powerpoint/

http://www.authorstream.com/Presentation/cflorens-283557-organitzaci-pol-tica