Acta Consell Escolar de ZER

Acta Consell Escolar de ZER del 18 de març del 2015

Per la qual queda aprovada la PGA (programació general anual) modificada del curs 14/15 i el funcionament dels terminis de pagament d’excursions colònies.
La PGA restarà penjada al mateix bloc a l’apartat de documents de la ZER.
El funcionament de les excursions pel que fa el termini de pagament, després d’aprovar-se en claustre de ZER i en Consell Escolar de ZER el dia 18 de març del 2015, serà el següent:

1) Tota la informació sobre les sortides i colònies estarà especificada en el paper que s’entregarà a les famílies on també hi figurarà la part retallable de l’autorització.
2) En el mateix paper figurarà el núm. de compte per fer l’ingrés i el termini de pagament. Així com el recordatori de la possibilitat de fer el pagament per transferència electrònica.
3) Els nens/nenes no podran assistir a les excursions i/o colònies si les famílies no han fet l’ingrés dels diners abans del termini de pagament plantejat en el paper informatiu.
4) En cas de previsió de retràs en el pagament, s’haurà de comunicar abans de finalitzar el termini a la Direcció del centre la situació i el dia de pagament que, en cap cas, serà més tard del dia de la pròpia sortida.

Aquest funcionament, aprovat pel claustre de ZER i pel Consell Escolar de ZER, respon a les dificultats que tant pares/mares van trobar en la informació que es donava de la sortida (punts 1 i 2), i en les dificultats que es van trobar els/les mestres en la previsió d’alumnat per fer la reserva de l’autocar i de les places al museu i teatre de Vilafranca (punts 3 i 4).
Des de la ZER i des de les escoles es vol propiciar la màxima afluència d’alumnat a les sortides, que són lectives. Però la bona organització no pot dependre d’hores que els mestres han de treure de les hores de classe amb alumnes per reserves d’última hora.

Es recorda que tots els punts de l’acta del Consell Escolar de la ZER han estat aprovats per unanimitat pels representants dels i de les mestres, dels pares i mares i dels respectius ajuntaments, amb un objectiu principal comú que és millorar el funcionament de les escoles.

Equip Directiu de la ZER Els Ceps

PREINSCRIPCIONS DEL 10 AL 17 DE MARÇ

Estimades famílies,

El període de presentació de sol·licituds de preinscripció per al segon cicle d’educació infantil (P3, P4 i P5) i primària estarà obert del 10 al 17 de març de 2015.

La sol·licitud, juntament amb la documentació acreditativa, s’ha de presentar preferentment al centre demanat en primer lloc.

Per a una informació detallada sobre el procés de matriculació poden consultar les següents pàgines del departament:

Informació General

Tràmits

Sol·licitud en PDF

Així mateix, la sol·licitud també es pot formalitzar i enviar telemàticament fins a les 24 h del dia 16 de març de 2015.

LES COLÒNIES DE MASLLORENÇ I BONASTRE

Els nens i nenes han anat a l’alberg ”Jaume I´´ de L’Espluga de Francolí . Van visitar el monestir de Poblet i el museu de ” La vida rural ´´.

Després de dos anys sense, els passats dies 3 i 4 d’Octubre els nens i nenes de la ZER ”Els Ceps´´ , van anar de colònies. Es van desplaçar amb autobús de dos pisos fins arribar al seu destí a la Conca de Barbera.

Moltes de les activitats van ser relacionades tant amb la vida rural, la vida dels monjos així com el projecte que realitzen a l’escola ”La vinya´´. En arribar van deixar les motxilles a la sala reservada per ells, per anar passejant fins el medieval monestir de Poblet. Allí els van ensenyar moltes coses i llocs que desconeixien de la vida quotidiana dels monjos , com : la sala capitular, la biblioteca, l’església, el “rentamans´´ dins del claustre, el locutori, marques dels picapedres…

A la tarda després d’agafar forces amb un bon àpat i una visita a les cambres. Van realitzar, per grups, tallers en relació amb la construcció de diferents arcs que havien observat al monestir ( volta de canó, mig punt, encreuats, punta…) . Acabaren el taller amb disfresses per compendre la piràmide de la societat medieval.

En arribar la nit els alumnes de la ZER van jugar a diferents jocs de nit. Alguns de recerca per totes les edats i d’altres més tenebrosos, per als més grans.

Després d’una nit sorprenentment tranquil•la. El matí es va aixecar el cel una mica gris, per això van anar fins al museu de la “vida rural ´´ en autocar. Gaudiren d’una visita on els van ensenyar els tres conreus principals de la zona mediterrània: el blat, el raïm i l’oliva. Tot aixo ho van experimentar mitjançant vídeos, maquines rústiques, calidoscopi informatiu… Per acabar la visita van fer un taller de manualitats ajuntant materials de plàstica i dels conreus.

Finalment per acabar les colònies van fer l’últim àpat, recolliren les motxilles i van fer la foto tots plegats. A les seves escoles, alegres , contents i ben cansats van arribar els participants. On els seus pares i mares neguitosos, per saber com els hi havia anat, els estaven esperant. Tots en arribar comentaven, que havien sigut unes grans colònies.

LES COLÒNIES NEWS!!!!

Última hora de les colònies des de l’alberg Jaume I.
Els nens i nenes de la ZER ens ho estem passant pipa i sense temps per descansar. Aquest matí de dijous hem estat de visita al monestir de Sta. Maria de Poblet. Aquest taller l’havíem de fer durant la tarda, però la previsió de pluja per aquesta tarda ha fet que canviéssim l’ordre del dia.

Així que ara a la tarda el que estem fent és el taller per recordar tot el que hem vist durant el matí i que era prou interessant.

Projecte “La Vinya” Primera sortida de ZER a Vila-rodona

Nou curs i la ZER ja s’ha posat les piles per afrontar un nou projecte interdisciplinar a treballar de cara aquest curs i fins al febrer del curs 14/15.
Aprofitarem la vinya per treballar diferents continguts competencials distribuits en diferents àrees i també per treballar continguts transversals.
El passat dimarts 24 de setembre, les escoles de la ZER es van desplaçar durant el matí a Vila-rodona per observar i investigar sobre la vinya i el procés d’elaboració del vi. Vam visitar la cooperativa, un celler i la planta embotelladora. Vam poder observar que l’activitat era frenètica ja que estem en plena època de verema i els tractors anaven i venien per fer la tara, mirar el grau i abocar el raïm. Ja a la vinya, els monitors del camp d’aprenentatge de Poblet, van explicar-nos els processos més importants que els pagesos apliquen als ceps i a la terra per poder aconseguir un raïm de qualitat. Vam veure que, actualment, existeixen diferents processos, diferents formes de dur-los a terme i diferents eines.
Dins la cooperativa vam observar part de la premsada del raïm per obtenir el primer most i els enormes dipòsits refrigerats per aconseguir que comenci a fermentar. L’alta activitat de la cooperativa va limitar-nos una mica la visita, però tot seguit vam poder anar a veure la planta embotelladora situada just al costat de la cooperativa. Tot un seguit de màquines en cadena omplien, tapaven, removien, etiquetaven, encaixaven, posaven en palers i retractilaven les ampolles de cava preparades ja per enviar.
Aquesta activitat és una més de les que complementa les del Camp d’aprnentatge de poblet, on els pròxims dies 3 i 4 d’octubre realitzarem les colònies.