PREMIS BALDIRI REIXAC

La nostra escola ha estat guardonada amb un dels premis de l’edició XXXIII dels Premis Baldiri Reixac en la categoria d’alumnes amb el treball: TARDES D’HIVERN A LA VORA DEL FOC.
Aquests premis, destinats a l’estímul i al reconeixement de l’escola catalana, són dotats per la Fundació Lluís Carulla amb les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que la Fundació tramet cada any a persones interessades en la nostra cultura.
L’àmbit d’actuació és el dels països de parla catalana. L’organització dels premis compta amb la col·laboració tècnica d’Òmnium Cultural.
Des de l’escola n’estem molt orgullosos!

De XXXIII premis baldiri reixac

MIC 2011

Del dia 20 al 24 d’abril va tindre lloc a la Costa Brava el torneig de futbol “Mic-11” (Mediterranean Internacional Cup) amb una gran inauguració a l’estadi de Palamós.
Hi van participar més de 200 equips en les categories Aleví, Infantil, Cadet i Juvenil, entre ells equips tant coneguts com el F.C.Barcelona, Atlètic de Madrid, Reial Madrid, Manchester United, Liverpool, Selecció del Brasil, etc.
De les Terres de l’Ebre es van presentar dos equips en la categoria Aleví, la Selecció de l’Ebre i la Vegueria de l’Ebre, formats per jugadors d’equips de les comarques del Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta i Montsià.
Del Gandesa FC hi vam anar: Enric Domínguez, Òscar Riba i Arnau Escarihuela. Durant el torneig vam estar allotjats a l’hotel Estartit Confort.
Nosaltres jugàvem a la Selecció de l’Ebre i ens vam enfrontar en fase de classificació als equips Los Angeles Samba (E.U.A), Mataró i Rotherham United FC. Vam perdre contra els dos primers i vam guanyar al tercer.
En la fase de consolació ens vam enfrontar al Shelbourne FC (Irlanda) i al Nakid Internacional FA (Libano), perdent el primer i guanyant el segon.
Va ser una experiència molt positiva i inoblidable en la que vam poder jugar a futbol, fer molts amics i veure equips de tot el món.

TORRADES DE SANTA TERESA

INGREDIENTS:
– Pa del dia anterior o eixut
– Sucre
– ous
– Llet
– Oli

ESTRIS:
– Paella
– Forquilla
– Plats
– Ganivet

PREPARACIÓ:
– Sucar el pa a la llet.
– Batre l’ou.
– Passar el pa per l’ou.
– Fregir.
– Ensucrar.

Les hem provat i estan súper Bones! Per llepar-se els dits!

OUS FARCITS

INGREDIENTS:
– Ous durs
– Tonyina
– Pernil salat

ESTRIS:
– Plats
– Forquilla
– Ratllador
– Ganivet
– Ratllador
– Tisores

PREPARACIÓ:
– Bullir els ous.
– Pelar els ous durs.
– Tallar el pernil en trossets petits.
– Barrejar els rovells xafat, la tonyina i el pernil.
– Farcir els ous.
– Ratllar ou per decorar.
– A l’estiu es poden menjar amb maionesa i a l’hivern amb beixamel i gratinats al forn.

El dia de la romeria a Sant Josep, l’AMPA ens va fer jocs i van sobrar ous durs.
Nosaltres els hem aprofitat al taller de cuina d’aquesta setmana.
Desitgem que us agradin.

CALÇOTS ARREBOSSATS

INGREDIENTS:
– Calçots de l’hort
– ous
– Farina
– oli i sal
– Aigua o sifó
ESTRIS:
– Plats
– Forquilles
– Safates
– Ganivets
– Pinça
– Culleres

PREPARACIÓ:
– Netejar i pelar els calçots.
– Batre l’ou.
– Afegir una mica d’aigua o sifó.
– Barrejar amb la farina fins que quedi una pasta homogènia.
– Passar els calçots per la pasteta.
– Fregir.

En aquesta recepta ha participat tota l’escola, ja que hem aprofitat els calçot més petits i que no es podien vendre al mercat.
En acabar hem berenat. Ens han agradat molt i han durat poc.
Fins l’any que bé!!!

VISITEU EL NOSTRE HORT (1)

1 ABRIL
Al nostre hort hi tenim plantat:
Pataqueres
Auberginieres
Enciams
Tomaqueres
Bledes

També hem plantat un arbre anomenat GINKGO, aquest arbre va ser l’únic ésser viu que va sobreviure a Hiroshima, prové de la Xina i no té cap parent de la seva espècie. Pot viure fins a 1000 anys. Desprès dels fets d’Hiroshima se’l coneix com l’arbre de l’esperança.

L’Hort

☺L’HORT☺

Com que som escola verda, ens han fet un hort. Aprofitant que havíem de fer una cooperativa i havíem de vendre coses vegetals, cultivades per tots nosaltres vam fer servir l’hort. Finalment vam decidir que plantaríem calçots.
Un dimecres per la tarda que no teníem classe vam aprofitar per plantar-los. Poc a poc van anar creixent.
Pocs dies desprès els de la brigada de l’ajuntament van instal·lar un sistema de reg, que fa servir aigua de la que plou. És un sistema gota-gota, que raja poc a poc i es el sistema més eficaç per gastar poca aigua.
També ens van instal·lar un dipòsit d’aigua per poder-la recollir de la pluja, així estalviarem molta més aigua.
Avui dia 27 de Gener, els calçots ja estan quasi apunt per collir i vendre.

El Nadal

El 22 de desembre a les 9:00 del matí els nens i nenes de P3,P4,P5 i Cicle inicial van fer cagar el tió i els de Cicle mitjà i Cicle superior vam fer l’amic invisible.
Llavors vam esmorzar i quan vam acabar vam anar a l’església a esperar el pare Noel.
Desprès vam fer un teatre que es deia: “els pastorets” i cançons de nadal: So this is christmas, santa claus is coming to town, i amb uns músics que ens van ensenyar les cançons quan somrius i boig per tu, vam cantar tots!!!
Quan vam acabar ens van donar els regals i ens van fer fotos llavors a la 13:30 vam marxar a casa i comencen les vacances de Nadal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!