ACOMIADEM EL CURS JUGANT

Ja s’ha acabat un nou curs escolar i comencen les esperades vacances d’estiu per a tots els nens i nenes de l’escola. Per celebrar-ho hem preparat una GRAN FESTA on els jocs tradicionals que ens han anat acompanyant al llarg del curs han estat un dels principals protagonistes.

Tots els nens i nenes de l’escola, organitzats en diferents grups, des dels més petits fins els més grans, hem participat en una gran gincama de jocs d’allò més divertida. Ens hem distribuït per diferents racons de l’entorn de l’escola formant 9 grups. De manera rotativa, els diferents grups anaven jugant als diferents jocs organitzats.

LLISTAT DE JOCS: Cuit amagar, xarranques, baldufes, io-io, petanca, bitlles catalanes, gomes, corda, bales, xapes, patacons, el joc de la cadena, el joc del mocador, mataconills, el joc del bèlit i la granota.

De tots els jocs que hem pogut jugar ens han sorprèsdos jocs, fins el moment, desconeguts per molts de nosaltres:

belit

JOC DEL BÈLIT

Es posa el bèlit (peça de fusta) recolzat sobre una pedra de tal manera que l’extrem punxegut quedi a l’aire.
Llavors, amb la pala, es colpeja aquest extrem per fer-lo saltar, i quan encara és a l’aire, se’l colpeja amb la pala per llençar-lo tant lluny com sigui possible. Un company/a l’ha d’agafar i llençar-lo de nou amb les mans per aconseguir tocar la pala.
Aquesta pala tenia una doble funció, doncs servia també per a netejar la roba al safareig.

granota LA GRANOTA

Joc consistent amb una mena de calaixera de fusta on hi ha una granota (d’aquí en vé el nom) i una sèrie de forats. La boca de la granota i cada forat comuniquen amb una sèrie de caselles on hi ha una determinada puntuació: 5 punts, 10 punts, 100 punts…

Cal que els nens i nenes es col·loquin a una certa distància i tirin unes fitxes rodones intentant que caiguin dins de la boca de la granota o bé dins dels forats i aconseguir així la puntuació més alta possible.


AQUÍ TENIU UNES IMATGES DELS ALUMNES GAUDINT AMB ELS JOCS TRADICIONALS

Es nota que s’ho han passat bé, oi?

Si voleu, podeu deixar els vostres COMENTARIS explicant quin és el joc que més us ha agradat o comentant alguna de les fotografies. Pares, mares, avis, àvies… recordeu algun d’aquests jocs? Ens ho voleu explicar? Doncs… No ho dubteu, aquest és també el vostre espai!

Quant a Recursos ee

Mestra d'Educació Especial de l'Escola Lluçanès. Crec en l'ús de les noves tecnologies per ajudar a descobrir les capacitats de tots els alumnes i entendre la diversitat com una font de riquesa tan a l'aula com a la societat en general. Orgullosa mare d'un nen de 6 anys, enamorada del meu poble i amant dels animals i la natura.
Aquest article ha estat publicat en activitats, festes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *