Sortida a Can Vilallonga CS

Els nois i noies de Cicle Superior vam anar a can Vilallonga (Cassà de la Selva) a fer un taller de plantes medicinals. Vam fer 2 grups: els de 5è i els de 6è.
Per començar el taller, les monitores ens van presentar unes quantes plantes medicinals: el groguet o calèndula, la rosella, la farigola, el cap d’ase, la camamilla, el fonoll i el plantatge.
Les vam veure i les vam olorar, al natural i uns coixins plens de llavors i fulles. Vam omplir unes fitxes amb informació de la planta i les seves propietats.
Després vam sortir al bosc a recollir les plantes necessàries per fer un oli. Les monitores ens van ensenyar a reconèixer les plantes que havíem treballat. Els de 5è vam recollir cap d’ase i calèndula. Els de 6è, a més a més, vam recollir farigola i plantatge.
Vam tornar a la casa i vam separar totes les plantes: tija per a una part (no s’utilitza) i fulla i flor per l’altra. Vam triturar les plantes i les vam posar en un pot de vidre amb oli d’oliva. D’aquí a 15 dies (a sol i serena) els de 5è, i 40 els de 6è, podrem colar l’oli i ja el podrem utilitzar.
L’oli de 5è serveix per als cops i per a cicatritzar. El 6è també serveix també per a les cremades.
Havent dinat alguns vam anar a veure el molí de can Vilallonga.
Vam aprendre moltes coses que no sabíem sobre les plantes medicinals i ens va agradar molt preparar l’oli. Ara només ens queda esperar i veure si funciona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *