On hem anat de vacances?

Aquests primers dies hem explicat a on hem anat de vacances… cadascú ha portat fotografies i han pogut compartir amb els companyes i companyes allò que volien. Els nens i nenes també feien preguntes i s’interessaven… ha esta molt bé! Tothom ha volgut participar d’una manera o una altra.
Quan anavem compartint, anavem veient que haviem anat a llocs diferents, així que van aparèixer un parell de mapes a la classe. Ens van encantar!! Hi ha tot el món davant nostre!!
Hem anat posant cartells als llocs de les nostres vacances…
Qui deu haver anat més lluny?, s’han preguntat alguns… – no ho sé, però l’Andy ve de molt lluny, ve d’aqui!!! de la Xina!!! (comentaven algú altre!)
Així, que veient l’interès, hem estat parlant de com podem veure qui ha anat més aprop , i qui més lluny…Primer proposen fer ratlles als mape… després veient els materials que hi ha per l’aula… han decidit fer-ho amb llana, així serà més fàcil comparar!
Som-hi doncs mans a la investigació! hem marcat camins, hem vist distàncies, hem comparat i hem parlat molt!!!
I aquí ha acabat la nostra primera història…

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Tardes de joc simbòlic

Els dimarts a la tarda fem joc simbòlic amb mig grup… mentre l’altra fa anglès amb l’Adrià.
Aquest curs hem aprofitat que tenim espais lliures per muntar una sala només amb els jocs simbòlics de cotxes, nines, supermercat, titelles, metges, mecànics i perruqueria.
Com que som molts poquets, cadascu va a on vol i canviar quan vol… ells mateixos es van gestionant quan veuen que un lloc està molt ple.
La veritat és que s’ho passen super bé!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sessions de grafisme

Hem començat a fer sessions de grafisme manipulatiu… aquesta setmana hem jugat a fer línies corbes amb taps de diferents mides.

Quan hem acabat alguns han intentat fer torres amb diferents taps… ostres que complicat!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Construim….

Al llarg d’aquest curs, a la classe de la granotes, hem estat treballant envers un projecte molt agosarat…”I TU ON VIUS?” Sobre les cases, els tipus de cases…amb l’objectiu de repensar l’escola i acabar projectant una casa per a poder jugar a l’escola nova!
Hem realitzat moltes activitats, han vingut families expertes a ensenyar-nos a fer cases amb paper, mosaic… I nosaltres entre d’altres, hem experimentat per a fer iglús, tipis, cabanes, pisos… amb diversos materials!

cases from Angeleta Ferrer Granotes on Vimeo.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Hem anat de colònies!

Les granotes, aquest curs hem anat 3 dies i 2 nits de colònies, i ens ho hem passat d’allò més bé! Ha estat una experiència molt plaent i emocionant: els jocs de nit, dormir tots junts, escalar… Ja tenim ganes de tornar-ho a repetir!

colònies from Angeleta Ferrer Granotes on Vimeo.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Fem baldufes i experimentem amb elles!

Mi película from Angeleta Ferrer Granotes on Vimeo.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

El Pot de la Calma

A arrel del projecte de les emocions i el sentiments que vam estar treballant a partir del conte del monstre de colors, hem anat incorporant dinàmiques noves a l’aula per a la ressolució de conflictes, per a trobar un equilibri emocional i gestionar-nos a nivell individual i grupal… com les assamblees, els tres passos del semàfor…etc
I un que ha tingut un gran èxit que prové de la pedagogía Montessori, on es fa un paral·lelisme entre el posicionament de les nostres idees al nostre cap, com s’amunteguen les emocions i els sentiments que no ens deixen veure amb claredat (com quan el pot de la calma està mogut o remena), i lo clar que veiem per a poder prendre decisions, un cop arribem a la calma (totes la brillantina del pot acaba al fons, i l’aigua es veu ben clara).
Ens ha agradat tant, que fins hi tot ens vam apuntar la recepta per poder el·laborar-lo a casa si voliem o el necessitavem.

calma.wmv from Angeleta Ferrer Granotes on Vimeo.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Alliber’ART

Com sempre, a l’aula seguim treballant l’art com a llenguatge d’expressió, comunicació entre nosaltres, extracció i posicionament d’allò que som o sentim per dins, i finalment plasmar-ho fora. De manera experiencial, vivencial i lliure.
A arrel d’una necessitat amb els calaixets de l’aula, on vam voler fer unes caixes per tal de poder treure i posar millor les nostres feines, va sorgir la idea de fer les caixes com si fossin una obra d’art… i tant és així i ens han agradat tant, que fins hi tot les hem volgut exposar!
Doncs, malgrat l’art pot ser invisible als ulls, no ho és ni ho serà mai al cor…ALLIBER’ART!

art from Angeleta Ferrer Granotes on Vimeo.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Sant Jordi

Aquest cop per sant Jordi, les granotes ens ho hem passat d’allò més bé! Hem fet un poema ple de rodolins que ens ha agradat molt fer, i amb el que ens ho hem passat i ens ho passem d’allò més bé! Tota una aventura on nosaltres i el monstre de colors en som els protagonistes! Tota una aventura!
I per emportar-nos a casa, hem fet un drac que hem el·laborat de manera cooperativa i una postal molt dinàmica, per posar el nostre poema.

st jordi from Angeleta Ferrer Granotes on Vimeo.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Mona

Aquest any per Pascua hem fet unes mones boníssimes! Ens hem llepat els dits!

mones from Angeleta Ferrer Granotes on Vimeo.

Publicat dins de General | Deixa un comentari