Excursió al Poble Espanyol

Hola Famílies!!

Com bé sabeu, aquest divendres passat vam anar d’excursió al Poble espanyol i, a part de passejar per les places i carrers, també vam fer un taller de ceràmica, on cada infant va realitzar-hi el seu dibuix sobre una rajola de ceràmica! Ens va fer molt bon dia i vam poder aprofitar tota la jornada fins a quedar esgotats!

A continuació, podeu veure’n algunes imatges:


En breu, rebrem les rajoles a l’escola per a poder-nos-les emportar a casa! Heu de pensar que perquè les rajoles quedin bé, s’han d’enfornar i, per això, no ens les vam poder emportar el mateix dia de l’excursió.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Estrenem els tobogans i la caseta del pati!!

Famílies!!

Aquesta setmana hem pogut estrenar els tobogans i la caseta nous del pati!! Ens agraden tant! Ara ja no només tindrem cubells, galledes i patinets per a jugar; sinó que també podrem gaudir d’aquestes estructures tan xules!!


Publicat dins de General | Deixa un comentari

Fem “màgia”!

Hola de nou, famílies!

Aquesta setmana hem fet una activitat de plàstica que ens ha agradat molt! I és que tenia un punt de màgia, que ens ha fet il·lusionar!
En primer lloc, cada infant va estampar amb esponges i pintura una làmina blanca. Però, un cop sec, vam poder estirar, poc a poc, la cinta de pintor… i cada infant va tenir una gran sorpresa: al mig de la làmina, ara plena de colors, hi va aparèixer la primera lletra del nom de cada nen! Quina il·lusió!!

A continuació, podeu veure’n les imatges:


Publicat dins de General | Deixa un comentari

Jocs matemàtics

Hola famílies!!

Amb aquest post us volem mostrar els jocs matemàtics (matemàtiques manipulatives) que estem portant a terme des de la setmana passada. En aquest cas, hi ha quatre propostes diferents:
– El joc del dòmino
– Diferenciem entre elements llargs i curts (amb un material lúdic magnètic)
– Relacionem una quantitat amb la grafia corresponent (amb un material amb elements del circ)
– Relacionem peces de colors amb el color corresponent que ens indica la làmina.

Amb el següent vídeo podeu veure com treballem aquests aspectes matemàtics a l’aula:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Feu un cop d’ull als racons d’aquesta setmana!

Hola famílies!

A continuació, podeu veure un tastet dels racons que hem realitzat durant aquesta setmana:
– Al racó de matemàtiques hem practicat la relació quantitat-grafia amb el joc Cada peix a la seva peixera.
– Al racó de llengua hem jugat a la Caseta dels sons, on calia que identifiquéssim els sons inicials dels noms dels companys de la classe.
– Al racó de plàstica hem realitzat un collage amb les revistes que ens vareu portar de casa: hem retallat lliurement les imatges que més ens agradaven i les hem enganxat al paper.
– Al racó de grafisme hem jugat amb el dau dels grafismes. L’activitat consisteix a tirar el dau i reproduir el grafisme que t’indica el dau a la safata, on hi teníem sucre o sorra.
– Al racó de joc simbòlic, aquesta setmana, hem jugat amb titelles
– Al racó d’observació hem jugat a la taula de llum amb les siluetes i les figures d’animals diversos
– Al racó de construccions hem jugat amb unes peces amb forma de nens, que ens han permès construir molts castells
– Al racó de la pissarra vileda, hem continuat dibuixant lliurement amb els retoladors especials per a pissarra vileda
– Al racó de la motricitat fina hem practicat l’ús de les tisores retallant lliurement o per una línia marcada, en funció de l’habilitat de cada infant
– Al racó de la pissarra digital hem estat practicant diferents traços, gràcies al web http://agrega.catedu.es/visualizar/ca/es_2009040623_7200020/false#
– I, finalment, al racó de la biblioteca, els infants han pogut gaudir d’una estona de gaudi amb els llibres de la biblioteca d’aula, que tenim a la classe.

Esperem que gaudiu del vídeo!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Fem cercles!

Hola de nou, famílies!

Durant aquest trimestre, a les sessions de grafisme, hem estat practicant el traç circular i ho hem treballat de maneres vàries: a partir de l’estampació, encerclant gomets circulars amb pintura i amb retoladors, fent el traç circular lliurement…

Practicar els diferents grafismes permet als infants adquirir habilitat i destresa manual, per tal que puguin escriure lletres en un futur.

Feu un cop d’ull a les imatges :)!


Publicat dins de General | Deixa un comentari

Hem vist l’obra de teatre “No tinc por”

Hola famílies!

Com ja sabeu, divendres vam veure l’obra de teatre No tinc por, basada en la història d’En Pere sense por.
Va ser una obra molt divertida, que ens va captar l’atenció des del primer moment.

Us animem a veure’n les imatges!


Publicat dins de General | Deixa un comentari

I després de la Carnestoltina…arriba la Vella Quaresma!

Hola de nou famílies,

De ben segur que els vostres fills i filles us han comentat que ha arribat la Vella Quaresma a l’escola! I és que, a partir d’ara, com mana la tradició, cada divendres li tallarem una cama. A més a més, a la classe, també tenim un pòster de la Vella Quaresma de Mataró, la qual hem pintat entre tots. A les Abelles se’ns gira feina!


Publicat dins de General | Deixa un comentari

Dies de Carnaval

Hola famílies!

Hem deixat enrere la setmana del Carnaval, uns dies plens d’alegria i rauxa! I a l’escola no ho podíem viure d’una altra manera. A continuació, podeu veure un tastet de les diferents activitats que vam portar a terme des de l’aparició de la Carnestoltina fins al seu judici final.

Esperem que gaudiu veient el vídeo!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Fem música!

Hola famílies,

A continuació, us deixem un tastet del què fem en una sessió de música. Veureu que són sessions molt dinàmiques, on els infants aprenen a distingir els ritmes lents i ràpids, de la mateixa manera que s’inicien a tocar instruments musicals i a experimentar el moviment amb el propi cos.

Esperem que us agradi!

Publicat dins de General | Deixa un comentari