L’ESCRIPTORA DOLORS GARCIA CORNELLÀ ENS HA VINGUT A VISITAR!

 

Per segona vegada hem pogut gaudir de la visita de l’escriptora Maria Dolors Garcia Cornellà. I una vegada més, alumnes de Cicle Mitjà i de Cicle Superior han pogut fer una estona de tertúlia amb aquesta prolífica i gran escriptora, que tantes bones estones ens fa passar amb els seus llibres.

Els llibres que han llegit els alumnes són “Peripècies d’un rescat i “Marvin, el limpiabotas“.

Al preguntar als nens i nenes com s’han sentit davant de l’escriptora del llibre que acaben de llegir, la Paula ens ha respost molt convençuda amb una paraula: ens ha dit que s’ha sentit il·lusionada, il·lusionada de tenir-la al davant i pensar que era ella qui s’havia inventat totes aquelles històries i “peripècies” que havia trobat en el llibre. Pensem que és una paraula molt bonica: sentir-se il·lusionada davant d’algú que admires, algú que t’ha fet imaginar, pensar, riure o fins i tot plorar…

La Cristina ens ha dit que pensa que els escriptors i les escriptores són importants perquè escriuen els somnis que tenen els nens i, al llegir-los, és com si els somnis es fessin realitat

Si les visites dels autors i autores a les escoles serveixen perquè els nens i nenes puguin expressar-se d’aquesta manera… ja ens donem per satisfets. I segur que la Dolors també pensa el mateix!

Nosaltres li donem  les gràcies per les seves explicacions, per deixar-nos entrar a dins d’aquest món secret dels escriptors i saber con s’ho fan per empescar-se tantes històries… i també per la seva simpatia i la seva bonhomia.

GRÀCIES, DOLORS… TORNARÀS, OI?

 

GUANYADORS/RES DEL CONCURS DE MARÇ

DE QUIN PROTAGONISTA ES TRACTA?

Doncs aquest mes es tractava del petit i eixerit gosset ROVELLÓ.

En Rovelló és el protagonista d’una de les històries més conegudes de l’escriptor JOSEP VALLVERDÚ.  Un llibre que, per suposat, recomanem a tothom!!

Han guanyat els següents alumnes:

3a PISTA: EDGAR AGUILERA de 3r A i JUDITH MARTOS de 5è B

4a PISTA: SÍLVIA de 3r B i ERIC SÁNCHEZ de 4t A

(Tant en la primera pista com en la segona, ningú va encertar, per això hi ha hagut dos guanyadors en les dues pistes restants)

FELICITATS PER SER TAN BONS LECTORS!!

I A LA RESTA D’ALUMNES…PREPAREU-VOS, QUE EL MES D’ABRIL… ARRIBA AMB SORPRESES!!

 

Imagine…

A 6è hem conegut la vida i l’obra de John Lennon. Especialment aquesta cançó que ens convida a somiar, a imaginar un món en pau. Us deixo aquí la cançó amb la lletra perquè també la pugueu cantar a casa. Imagine all the people living live in peace…
Imatge de previsualització de YouTube

JUGUEM AMB ELS CONTES

A la biblioteca hem llegit el conte “MIRALL” de l’autora coreana Suzi Lee.

Realment ens ha sorprès molt aquesta història!

Una història on cadascun de nosaltres hi hem trobat diferents interpretacions i hi hem dit la nostra. Una història que juga amb la imatge d’un mateix reflectida en un mirall

La línia que separa les dues pàgines serveix de frontera entre la il·lusió i la realitat i esdevé tot un símbol del món simètric.

El contrast entre el món real i l’imaginari ens condueix cap a un final inesperat.

Podem traspassar el llindar de la realitat? On és la frontera entre el real i l’imaginari? Com ens veiem a nosaltres mateixos? Veiem la nostra vida reflectida? O és la imaginació que ens mostra  com som en realitat?

Hem volgut experimentar el món de les simetries i del reflex, no només amb paraules, sinó amb el propi cos. Per això hem fet “EL JOC DEL MIRALL”. Per parelles hem preparat diferents figures simètriques que poguessin expressar alguna cosa que el llibre ens ha fet sentir. Després ho hem provat amb moviment. El moviment ens ha suggerit el so i, d’una manera totalment improvisada hi hem posat sons fent percussions també amb el nostre cos.

Tot plegat ha estat un experiment que ha partit de les converses i les reflexions que el conte ens ha suggerit. I és que aquest conte, com diu la senyoreta, “té molt de suc”!!

Us deixem una mostra del nostre experiment i per suposat que us recomanem, tant als nens com als pares, que us mireu aquest llibre…però, aneu en compte… DARRERE UN MIRALL…HI POT PASSAR QUALSEVOL COSA!

 


Els “Fòssils” vam anar al Museu de Paleontologia

Els nens i nenes de 2on. B vam triar com a nom de la classe “Els Fòssils” i ja que a Sabadell tenim un  museu paleontològic molt important vam anar a fer una visita. Ens va impressionar molt i també vam entendre moltes coses amb les explicacions de la Mª Teresa.

Mireu les fotos i després, si us animeu, expliqueu que és el que més us va sorprendre.