El centre engega un nou projecte

L’escola aquest curs engega un nou projecte de treball anomenat Formigues Cooperatives.
Formigues cooperatives és un projecte cooperatiu i telemàtic educatiu, on alumnes de diferents escoles de Catalunya experimenten, inventen i comparteixen reptes cooperatius d’educació física.
El tret de sortida serà aquest proper dissabte 4 de novembre a Vic.
Si en voleu saber més consulteu el següent enllaç:

Hem canviat d’adreça! Si el navegador web no us hi redirigeix, seguiu aquest enllaç.

Sereu redirigits al nou lloc en 5 segons. Feu clic aquí per cancel·lar la redirecció.

PASQUA

Aquest any a l’escola Sant Àngel durant la darrera setmana abans de vacances de Pasqua es van realitzar diferents activitats com; elaboració de mones, treballar la recepta i també, els alumnes de cicle superior van fer de mestres d’acroesport als altres cursos i al final ens van ensenyar les seves coreografies treballades a educació física. Per acabar la tarda de germanor, ens vam menjar les mones que vam fer a l’escola i vam ballar tots plegats.
Ens ho vam passar molt bé!!!

Imatge de previsualització de YouTube

CARNESTOLTES 2015

El passat dia 12 de febrer vam celebrar Carnestoltes a l’escola. Cada alumne i mestre va elaborar la seva màscara, que després vam portar durant la festa.
A la tarda, vam sortir al pati i ens vam col·locar en rotllana. Cada classe va sortir fent una rua i finalment fèiem un ball al centre. Ens ho vam passar molt bé!
Abans d’acabar, els alumnes de 6è que feien de jurat, van donar un diploma per classe al millor ballarí o ballarina.
Per finalitzar la celebració, els alumnes de 5è i 6è que havien preparat instruments amb materials reciclats, van desfilar fent una fantàstica batucada.

Imatge de previsualització de YouTube

LLEGIM A LA RÀDIO

El passat 16 de gener dintre de les diferents actuacions de centre per millorar i fomentar la lectura en l’alumnat i les famílies van anar a llegir textos a la radio.
Aquest treball de lectura expressiva va ser treballat per tots els cursos d’educació primària i presentat per uns 4/5 representants de cada curs.
El cicle inicial, i concretament segon, van realitza la lectura de cinc endevinalles relacionades amb els continguts treballats a l’àrea de Medi Natural.
Per altra banda, cicle mitjà va presentar refranys i dites, l’alumnat de tercer, i embarbussament, els de quart.

Finalment, l’alumnat de superior trobem que el grup de cinquè va llegir cinc contes curts: la llebre i la tortuga, la guineu i el raïm, Joaneta i el seu càntir de llet, el cotxe vell, el tigret que es mossegava les ungles, “El petit avet” i “La redacción”. I en quan als alumnes de sisè van comentar aspectes vers el meu poble, els avis i el decàleg de la pau.
Finalment, tot el programa va ser conduït per dos presentadors de sisè.

Imatge de previsualització de YouTube

DIA DE LA PAU (30-01-2015)

DIADA DE LA PAU I LA INTERCULTURALITAT

Aquest any, els alumnes han treballat durant la setmana de la Pau fent una sèrie d’activitats que consistien en buscar a les revistes, diaris, internet, imatges de conflictes i representar-ho en un mural en forma de mapa.
Després de fer aquesta activitat, els nens van reflexionar i van haver d’escriure missatges sobre la pau i enganxar-les en un globus blanc.
La celebració del dia de la Pau la varem haver de fer a dintre de l’escola a causa del mal temps.
En primer lloc, els alumnes van anar llegint els seus missatges de pau per classes i després varem penjar la paraula Pau.
Finalment, els xiquets/es van cantar i ballar danses que havien preparat.

Imatge de previsualització de YouTube

CONCURS BALDIRI REIXAC

XXXVII PREMIS BALDIRI REIXAC 2014/2015

L’escola Sant Àngel en l’edició XXXVII dels Premis Baldiri Reixac de la Fundació Lluís Carulla ha considerat participar-hi en la modalitat de “Premis a mestres i professors” presentant com a experiència didàctica innovadora tot el treball que vam engegar el curs passat dins de l’àrea d’educació plàstica.
En aquest certamen volem presentar el nostre tractament de l’àrea a l’escola des de P3 a sisè de l’àmbit plàstic des de la vessant dels autors i obres artístiques.
Com sabeu, en la majoria del casos, treballem autors d’origen català, o que han viscut o deixat petjada en la nostra societat.
I en aquest cas, hem decidit mostrar i compartir el treball realitzat per educació infantil i cicle inicial al voltant de la vida i obra de Joan Miró.
Esperem que hi hagi sort!!!

Imatge de previsualització de YouTube

TALLER DE TRÀNSIT 2n i 4t

El passat dimarts 21 d’octubre els xiquets i xiquets de 2n i 4rt vam fer el taller de trànsit al pati. En Joan i l’Edu ens van ensenyar les senyals de trànsit i quant hi havia un stop teníem que parar i si és de nit i no passa ningú també hem de parar perquè si passa una persona i l’atropella se podria fer molt de mal.
Vam fer 2 grups i uns eren vianants i els altres anàvem en bicicletes pel circuit. Els nens de les bicicletes portaven casc i peto.
Ens ho vam passar molt bé.
Reporters: alumnat de segon de primària

Imatge de previsualització de YouTube

CASTANYADA 2014

Els panellets a l’escola són un èxit!!!!!!!!!

T´has preguntat mai que són aquelles boletes dolces que es mengen per Tot Sants?
Doncs aquestes boletes s’anomenen panellets i són uns dolços típics catalans.
L’objectiu principal d’aquest reportatge és entendre el que és un panellet, com es fa i animar-vos a provar-los i a fer-ne.
Us ho passareu pipa!

L’origen
Els panellets com a tal daten del segle XVIII quan s’utilitzaven com a menjar beneït per compartir després de les celebracions religioses (panellets de Sant Marc i panellets de Santa Creu ). Es creu que tenen el seu origen al nord d’Europa ,on a conseqüència de l’intens fred es feien necessari un aliment ric en calories per superar millor la llarga nit de difunts. Segonament procedeixen de la reposteria àrab donar la seva composició a base d´ametlles a la influencia de la cultura àrab.
Actualment els panellets s’han convertit en un producte molt popular que es consumeix a totes les classes socials. Ja en el 1807, segons explica el Baró de malda, eren molts populars i es venien al carrer.
Són postres típics de la diada de tots Sants: Catalunya, Eivissa, país Valencià, Illes Balears, Aragó, Principat d’Andorra.

La recepta
-La massa (per 133 panellets)
-1 kg i mig de farina d’ametlla
-1kg de sucre
-450g de patata bullida
-4robells d’ous
-1llima ratllada
-Aigua natural
-Ametlles picades
-Ametlles senceres

-Cireres confitades
-Avellanes sense closques
Estris
-1 recipient
– 1 pinzell
– 1 ratllador
– 1 batedora
– 4 safates de forn

Elaboració:
1. Col•loquem les patates al bull fins que s’ estovin, una vegada estovades les aixafem amb la batedora. Col•loquem la patata aixafada i el sucre a un recipient.
2. Ratllem la llima amb el ratllador un cop fet afeixim la llima al recipient.
3. Separem els rovells de les clares i les posem a la mescla.
4. Afeixim la farina d’ametlla al recipient amb tota la mescla.
5. Amassem la mescla per a que no s’enganxi al bol.
6. La deixem reposar 24h,un cop passades li donem la seva forma tradicional.
7. Les decorem amb les ametlles (senceres o picades), avellanes sense closca, cireres confitades, els pintem amb clara d’ou.
8. Els posem al forn deu minuts entre 170 i 180 graus.

Tipus de panellets:
Hi han molts tipus de panellets sobretot de molts gustos!!!!!
– Panellets de xocolata.
– Panellets d’ametlles.
– Panellets de freses confitades.
– Panellets de cirera confitada.
– Panellets de sucre glaç.

Panellets de confitura.
– Panellets de massapà.
– Panellets de pinyons.
– Panellets de coco.
– Panellets d’avellanes.
I molts més!!!!!

Els panellets a l´ escola
El dia 29 d´ octubre fem els panellets a l´ escola per a menjarnols el dia de Tots Sans.
Ens venen a ajudar les mares dels alumnes, elles porten els ingredients i els estris.
Fem la massa i la deixem reposar . Passades 2h fem les boletes , els decorem, els pintem amb vernís, els col•loquem a la safata i els portem al forn. Un cop ja cuinats els col•loquem en unes bossetes i el dia de Tots Sants ens els mengem amb la família i al pati.

Rodolí
Sóc un panellet molt menudet que quan em venen a menjar tinc gust de massapà.

Curiositat
Quan parlem dels panellets ens els imaginem amb cireres confitades, avellanes, ametlles, pinyons… es a dir, els tradicionals. Però durant els anys, les pastisseries han desenvolupat molts nous sabors: de maduixa, allargats, amb cares, de xocolata, de coco, d’alcohol… I també són molt energètics com els moniatos i les castanyes.

Conclusió:
A l’escola celebrem la castanyada fen panellets perquè es la tradició catalana i no volem que es perdi i per això venen mares de tots cursos per ajudar-nos a fer-los.
Moltes gracies a totes aquestes mares de tot cor i…

Visca Catalunya!!!!!!

Imatge de previsualització de YouTube Imatge de previsualització de YouTube