Mafalda fa 50 anys!!!

Sorgida a partir d’una campanya publicitària que no es va dur a terme, Mafalda va ser publicada per primera vegada el 29 de setembre de 1964, pel setmanari argentí Primera Plana com una col · laboració fixa, satírica i innovadora.

Des de llavors, el personatge d’aquesta nena de sis anys li ha donat la volta al món, amb especial repercussió als països de Llatinoamèrica. En ells és senzill identificar-se i ubicar els temes sobre els quals parla la caricatura.

Mafalda té sis anys i exhibeix una preocupació genuïna per tot el que passa al món. Escolta i comenta dia a dia les males notícies de la ràdio i de la televisió; sempre amb l’esperança que en algun moment tot s’arregli i s’aconsegueixi la pau mundial.

Quino (Joaquín Salvador Lavado) és un mestre de les tires de premsa, amb un estil de dibuix i un mestratge narrativa difícilment superables. Quino és sobretot un observador del seu temps i la naturalesa humana. En els seus dibuixos fa una anàlisi crítica del món en què viu ia través de les seves històries i els seus personatges de tot el bo i el dolent que tenim les persones. Dins de la seva llarga producció d’humor gràfic, és en els seus treballs menys coneguts (que no menys extens) on Quino demostra una imaginació sense límits i un sentit de l’humor que ratlla en l’absurd i surrealista.

 

 

Trobat a la Web Cultura Inquieta

Escultures amb pedres

Precioses escultures de Sharon Nowlan.

Sharon Nowlan viu i treballa a Pictou, Nova Escòcia, i porta produint el seu disseny i estil d’art únics des de fa més de 13 anys. Les matèries primeres per a les seves obres d’art procedeixen del seu entorn i s’interpreten i munten d’una manera única i interessant. El seu art toca un ampli espectre de temes com la família, l’amistat, l’amor i la memòria, per nomenar alguns. Ens encanta la senzilla complexitat del seu treball i la seva sensibilitat.

Ja tenim aqui la tardor !!


Ja tenim aquí la tardor, amb les primeres fulles que cauen dels arbres i les primeres jaquetes sobre la nostra pell…

Aquesta preciosa imatge és de la meva amiga Maite, us convido a que m’envieu la imatge de tardor que us sembli més bonica, divertida, representativa, curiosa…. imaginació al poder. Prometo publicar-les al bloc!!

 

 

Forma i abstracció

Els nois i noies de 5è Música han fet aquesta composició. Inspirats per les obres de Harold Hollingsworth , aquests dibuixos van començar a partir d’una forma recognoscible (les lletres del nostre nom) i després s’han tallat en quadrats petits. Després d’això, els hem recompost casualment, en una imatge abstracta partir del seu propi nom.

Aquets són els noms….

De collage nom 5è música

I aquestes les formes abstractes resultants…

Animation

Grans Recorreguts, ensenyar art als nens. A Barcelona tots els dijous

He trobat aquest article a Kireei, Cosas Bellas.

Ens ha agradat molt la proposta de tallers d’art per a nens que realitzen Gonzalo Elvira i Rafa Catañer a Barcelona cada dijous. L’anomenen Grans Recorreguts i ens agrada perquè l’enfocament part des del nen, s’atén la intuïció i espontaneïtat del nen abans de res ia partir d’aquí es desplega el viatge creatiu.Aquesta és la seva descripció, podeu obtenir més informació al seu web.

Grans Recorreguts , som Gonzalo Elvira i Rafa Castañer. Dos artistes que desenvolupen la seva obra treballant amb moltes i diferents eines, enfocaments i formats.

Dos creadors que al llarg dels anys han pogut “mirar i fer” des de molt variades actituds expressives, pintura, col.lage, còmic, animació, llibre il · lustrat, etc ..

El nostre lloc natural és l’art contemporani i desitgem compartir i poder oferir tot el que hem après en aquest enorme territori.

Taller a Carré des artistes

A  la galería Carré d’artistes  comencen un nou taller per nens, el proper 24 de setembre a les 18’15.

El taller  tindrà una durada  45 minuts, és gratis, el tema serà sobre la pintura de Dalí.

Faran un berenar al finalitzar el taller

Si us interessa participar, podeu trucar  al 933043636 per reservar la plaça, abans del dia 20 de setembre 2014.

 

El taller pot estar subjecte a cambis de horari o anul·lació segons participació.

 

 

PROJECCIÓ Delicatessen per a petits +2

Al CaixaForum, dins del cicle de cinema familiar, ens ofereixen aquest film el 20 i 21 de setembre.

Durada total: 50 min, sense diàlegs
Petits films de diferents estils, tècniques i procedències, amb protagonistes tan variats com un nen de cartró, una colla d’animals de la selva, un piano i un pop submarins o unes nines russes que no paren de ballar. Poesia, creativitat i tendresa que transmeten valors i missatges positius.

Art a partir de la realitat

Artista de Los Angeles Alexa Meade ha fet un nom per si mateixa turing persones reals en caminar, parlant d’obres d’art. L’ús de pintures acríliques, pinta sobre la pell dels éssers humans d’una manera que els aplana òpticament en pintures de dues dimensions.

La seva obra ha estat exhibida a la Galeria Saatchi de Londres, Galeria Nacional de Retrats de l’Smithsonian a Washington DC, Postmasters Gallery a Nova York, Galerie Ivo Kamm a Suïssa, i Ingo Galeria Seufert de Fotografia Contemporània a Alemanya. Ella també ha estat presentat a CNN, NPR, i en WIRED, The Wall Street Journal, The Washington Post i The Guardian.

Desplaceu-vos cap avall per veure algunes de les seves creacions al·lucinants. I tenir en compte que cada un d’ells és una persona real en viu.

Us convido a mirar més imatges a Aplus.com