LA VENTAFOCS de Václav Vorlícek, primera pel·lícula infantil doblada al català!

És tracta de la reposició de La Ventafocs, estrenada el 1977 i el 1988 (la 1ra pel.li infantil doblada al català) amb molt èxit, on la ventafocs és una nena valenta i alegre……una meravella de pel.li que presentem ara precisament com a contrapunt de La Cenicienta de Disney, ja queuna vegada més cauen en perpetuar les nenes estereotipades i encasellades en la bellesa i poca cosa més.

Al TEXAS només per 3€ ( i hi han 4 dies gratuïts pels Supers: 25, 26 abril i 2 i 3 de maig)

Aquesta versió de Václav Vorlicek ofereix un perfil vivaç, enginyós i fins i tot desvergonyit de la protagonista, que s’allunya totalment del victimisme i l’abnegació de les versions més ensucrades. En aquest cas ens trobem amb una noia amb un món propi, amb el seu cercle d’amics i les seves complicitats, i amb una actitud indòmita i trapella. L’humor i la naturalitat dels sentiments que expressen en fan un relat modern i emocionant tot permetent una lectura contemporània.


REPOSICIÓ ALS CINEMES A PARTIR DEL 25 D’ABRIL

Dia Mundial de l’Art

Avui és el dia mundial de l’Art, quin és el vostre artista preferit?
Aqui us deixo una obra del meu, m’envieu una imatge del vostre??

Gato devorando un pájaro, Pablo Picasso.

Perdut i Trobat

A partir d’aquest preciós conte “Perdut i Trobat” i amb les magnífiques pedres decorades que ens ha deixat gaudir la Mireia, mare de la Uma de 4t, hem explicat aquest conte als nens i nenes de primer…

Imatge de previsualització de YouTube

I els nens i nenes de primer han fet aquest meravellosos dibuixos…

Còmics

El llenguatge del còmic ens ha donat peu a transformar unes anècdotes treballades a castellà en format de còmic.
Per equips han plasmat una de les anècdotes triades, hem utilitzat la fotografia i la informàtica per a fer el nostre treball.
Aquesta és una de les primeres anècdotes ja acabades, felicitats pel treball en equip !!
Imatge de previsualització de YouTube

Imatge de previsualització de YouTube

Taller a la Galeria Carré des Artistes

La galería Carré d’Artistes Barcelona organiza un nuevo taller de iniciación al arte para niños, el día 1 de abril a las 18:00.

El taller dura 50 minutos y es gratis para niños de 6 a 11 años. El taller combina teoría y práctica sobre el tema de la pintura de Marc Chagall. Descubriremos su mundo lleno de fantasía y de sueños.
Haremos una meriendita al finalizar el taller.

Si le interesa participar, puede llamar al 933043636 para reservar la plaza, antes del día 28 de marzo.

El taller puede estar sujeto a cambios de horario o anulación según participación.

Cordialmente

Flore Belet
Manager

Fernando Botero

Voleu conèixer la vida de Fernando Botero? Doncs ho podeu fer amb el conte: La pasión de crear, escrit per César Vidal i il·lustrat per Fernando Molinari.

 

 

 


Sabeu el títol i l’artista que va pintar l’obra de l’esquerra?
I l’obra de la dreta, penseu que l’ha realitzat el mateix artista?
Quines diferències n’heu observat?
Quina creieu que es va pintar primer?
Quina de les dues us agrada més? Per què?

Com segurament haureu esbrinat les dues obres representen la mateixa persona i, per tant, tenen el mateix nom: Mona Lisa. L’obra de l’esquerra, mundialment famosa, va ser pintada per Leonardo da Vinci el 1503 i es troba en el Museu del Louvre de París. L’obra de la dreta fou pintada per Fernando Botero el 1977 i la va anomenar Mona Lisa als dotze anys. Aquesta va ser la primera obra que li va comprar un museu: el Museu d’Art Modern de Nova York(MoMa).
A Fernando Botero li agrada pintar personatges, animals i objectes grassonets i voluminosos, tret que fa les seves obres siguin molt fàcilment reconegudes i associades a l’artista.

PERSONATGES AMB CERCLES: El següent vídeo ens mostra, a ritme de tango, una sèrie d’obres de Fernando Botero relacionades amb el món de la música i el ball. Fixeu-vos en les formes arrodonides dels personatges i penseu amb quina forma geomètrica les relacionaríeu?

Imatge de previsualització de YouTube

Les escultures de Botero, igual que en els seus quadres, són figures molt arrodonides. Gran part d’elles es troben en el Parc d’escultures que ha dedicat a l’artista la seva ciutat natal de Medellín. En la següent presentació podreu veure una selecció d’elles. Fixeu-vos en les seves formes, en els elements representats, en el color dominant i en el material utilitzat. Sabeu amb quina d’elles us podríeu trobar tot passejant pel barri del Rabal de Barcelona?
Imatge de previsualització de YouTubeFernando Botero va realitzar una sèrie de pintures basades en el circ. Quines obres més divertides i coloristes, oi?

Fernando Botero va pintar les seves pròpies versions d’obres mundialment reconegudes. Observeu les imatges següents, endevineu de quines obres es tracten i quines són les que va pintar Botero?


Material trobat a KITXALLA