Animation

Grans Recorreguts, ensenyar art als nens. A Barcelona tots els dijous

He trobat aquest article a Kireei, Cosas Bellas.

Ens ha agradat molt la proposta de tallers d’art per a nens que realitzen Gonzalo Elvira i Rafa Catañer a Barcelona cada dijous. L’anomenen Grans Recorreguts i ens agrada perquè l’enfocament part des del nen, s’atén la intuïció i espontaneïtat del nen abans de res ia partir d’aquí es desplega el viatge creatiu.Aquesta és la seva descripció, podeu obtenir més informació al seu web.

Grans Recorreguts , som Gonzalo Elvira i Rafa Castañer. Dos artistes que desenvolupen la seva obra treballant amb moltes i diferents eines, enfocaments i formats.

Dos creadors que al llarg dels anys han pogut “mirar i fer” des de molt variades actituds expressives, pintura, col.lage, còmic, animació, llibre il · lustrat, etc ..

El nostre lloc natural és l’art contemporani i desitgem compartir i poder oferir tot el que hem après en aquest enorme territori.

Taller a Carré des artistes

A  la galería Carré d’artistes  comencen un nou taller per nens, el proper 24 de setembre a les 18’15.

El taller  tindrà una durada  45 minuts, és gratis, el tema serà sobre la pintura de Dalí.

Faran un berenar al finalitzar el taller

Si us interessa participar, podeu trucar  al 933043636 per reservar la plaça, abans del dia 20 de setembre 2014.

 

El taller pot estar subjecte a cambis de horari o anul·lació segons participació.

 

 

PROJECCIÓ Delicatessen per a petits +2

Al CaixaForum, dins del cicle de cinema familiar, ens ofereixen aquest film el 20 i 21 de setembre.

Durada total: 50 min, sense diàlegs
Petits films de diferents estils, tècniques i procedències, amb protagonistes tan variats com un nen de cartró, una colla d’animals de la selva, un piano i un pop submarins o unes nines russes que no paren de ballar. Poesia, creativitat i tendresa que transmeten valors i missatges positius.

Art a partir de la realitat

Artista de Los Angeles Alexa Meade ha fet un nom per si mateixa turing persones reals en caminar, parlant d’obres d’art. L’ús de pintures acríliques, pinta sobre la pell dels éssers humans d’una manera que els aplana òpticament en pintures de dues dimensions.

La seva obra ha estat exhibida a la Galeria Saatchi de Londres, Galeria Nacional de Retrats de l’Smithsonian a Washington DC, Postmasters Gallery a Nova York, Galerie Ivo Kamm a Suïssa, i Ingo Galeria Seufert de Fotografia Contemporània a Alemanya. Ella també ha estat presentat a CNN, NPR, i en WIRED, The Wall Street Journal, The Washington Post i The Guardian.

Desplaceu-vos cap avall per veure algunes de les seves creacions al·lucinants. I tenir en compte que cada un d’ells és una persona real en viu.

Us convido a mirar més imatges a Aplus.com

El desenvolupament sensorial a través de l’art

La importància de l’Art en el Desenvolupament Perceptiu dels nens:
Les nostres experiències sensorials (a través del tacte, del gust, de l’audició, les propioceptives, etc.) Formen bases essencials per a l’aprenentatge.
L’educació artística és fonamental per al desenvolupament perceptiu, ja que és el camp idoni per treballar les experiències sensorials: A través de la música els nens descobreixen com els sons es transformen en una bella melodia i la Dansa ens permet treballar les sensacions kinestèsiques.; Les Arts Plàstiques brinden l’oportunitat de conèixer i desenvolupar les sensacions tàctils i la percepció espacial amb activitats com modelatge, textures, pressió, utilització de diferents formats i materials; A més del reconeixement visual de formes i colors, barreges òptiques, perspectives, etc.
Moltes dificultats d’Aprenentatge van acompanyats d’un pobre desenvolupament a nivell d’experiències sensorials. Hem acostar als nens des de molt petits tot tipus de pràctiques perceptives per establir les bases per a l’aprenentatge i l’expressió artística.
gabriela Leonardt
Llic en Psicopedagogia.
COL. 451/13

Miniatures

Artista Kendal Murray construeix escultures de tècnica mixta en miniatura que portaran als televidents en un viatge lúdic i imaginatiu. L’ús de figures de joguina diminut i objectes, Murray construeix petits mons plens de records creatiu, somnis i fantasies. L’artista diu: “La idea de crear aquestes petites obres provenia dels estats de son i la forma en què són capaços de jugar amb la nostra pròpia identitat, jugar amb diferents rols que assumim en el nostre estat de son. Així que les petites obres serveixen com a metàfora de pensaments intuïtius “.

Per construir les escultures, Murray submergeix les figures a la cua i després usa pinces per col · locar amb delicadesa i precisió que en les escenes-tots de la qual es troba en objectes inesperats, com l’interior d’una olla de te de vidre, a la part superior d’un petit bossa, o en un costat d’un mirall compacte. Mitjançant l’ús d’una base, tal específic per a cada acord, Murray defineix els límits de la seva història i convida els espectadors a mirar la tanca per tenir una millor visió. Cada obra és només una instantània, però exactament el que es tracta la història es deixa en mans de l’espectador per decidir. Mentre que la inspecció de l’obra, els espectadors trobaran ràpidament inventar narracions fantasioses sobre els personatges i esdeveniments.

Trobat a My Modern Met

Il·lusió òptica

Per a aquells que diuen que això no és una il · lusió: la il · lusió Definició: una cosa que enganya en produir una impressió falsa o enganyosa de la realitat. Hola a tots! Aquest és un senzill però bé. Mira com les boles giren en un cercle .. però se centren en una bola en un moment i observeu que se segueix una línia recta. També, veure en el moment en què només hi ha quatre boles en moviment, forma un quadrat de rotació entre les quatre boles. Això és només un altre exemple de mirar més profundament en una cosa tan simple i descobrir un patró ocult. – See more at: http://www.wajlol.com/this-crazy-circle-illusion-will-blow-your-mind/#sthash.0zdhYSJF.dpufImatge de previsualització de YouTube

Shepard Fairey

Seguramente lo conozcáis por ser el creador del famoso cartel de Obama para las elecciones, pero Shepard Fairey es mucho más. Este artista urbano y diseñador gráfico emplea elementos del cartelismo de propaganda política de mediados del siglo XX para elaborar sus obras.

No obstante su situación como artista es controvertida, manteniendo trabajos de diseño y publicidad con grandes marcas por un lado, y enfrentándose a detenciones en diversos países por “vandalismo” urbano con sus intervenciones.

La verdad  que su lema “Piensa y crea, imprime y destruye” lo lleva con todas las consecuencias. A disfrutar.

trobat a La Factoria Plástica

 

Art Mural

Intervencions Urbanes simpàtiques als carrers de França per OakOak

La veritat és que passejant per la ciutat pots trobar moltíssimes pintades al carrer que si ens parem a mirar ens poden  sorpendre, aqui algunes troibades a França i fotografiades per l’artista OakOak.

Amb seu a l’antiga ciutat industrial de St Etienne, França, artista de carrer oakoak ( anteriorment ) es basa en un agut sentit de l’observació per crear les seves intervencions humorístiques a les parets, carrers i voreres. Les esquerdes i deteriorament de la infraestructura es converteixen en el teló de fons dels superherois i altres personatges de la cultura pop que interactuen amb els seus voltants de manera inesperada. Comparteix ambBulkka :

Com jo vinc de Saint Etienne, una antiga ciutat industrial, que es troba ara en la reconversió, tinc la necessitat de fer la meva ciutat menys “gris” i, al mateix temps, més divertit. L’humor és molt important per a mi. És sens dubte l’element més important en el que faig.

El meu principal interès està donant importància als llocs i els objectes que les persones no s’adonen més. Camí molt cada dia i així va ser com va arribar a trobar nous llocs atractius amb elements urbans com ara murs trencats, per exemple. Quan veig alguna cosa interessant durant els meus passejos, faig i estudiar-lo, i jo tornaré més tard per fer el collage. Prefereixo preparar els dibuixos i esborranys a casa.

Aquí s’inclouen diverses obres dels darrers 6 mesos o així, però vostè pot veure moltes més peces al seu pàgina de Facebook .

Trobat a la web Colossal

 

I aquestes són algunes que he anat trobant per Barcelona, us animeu a enviar-me les vostres ??

Salvant llibres de Mike Stilkey

Artista Mike Stilkey utilitza les portades dels llibres recuperats de les piles d’escombraries de la biblioteca com un llenç per les seves pintures capritxoses. Ell treballa amb una barreja de tinta, llapis de color, pintura i laca per crear cada obra d’art que pot variar d’animals antropomòrfics que toquen instruments de retrats d’homes i dones inspirats en Weimar-era l’expressionisme alemany. Els elements del seu estil lúdic i de vegades emocional exagerada han estat comparats amb Edward Gorey i Egon Schiele.

L’artista de Los Angeles, acredita una immersió en la cultura del monopatí durant gran part de la seva joventut com el començament de la seva carrera artística, ja que al mateix temps es va convertir exposat a graffiti i l’street art, tot i que no va rebre entrenament formal. El seu treball ja ha estat exposada a tot Estats Units, així com internacionalment en galeries, museus i biblioteques.

Stilkey més recentment va tenir una exposició individual a Gilman Contemporary al març, i tenia diverses peces a la vista a través d’ BDX-LAX Faraway So Close , un projecte cultural que promou l’art contemporani entre les ciutats germanes de Bordeus i de Los Angeles. Vostè pot aprendre més sobre el seu treball en aquesta entrevista en vídeo en tres parts des disponible reservat ( part 2 , part 3 ), afegeix veure molt més en el Facebook .(Mitjançant Lustik )

 

 

Imatge de previsualització de YouTube

 

Trobat a Colossal