Taller a la Galeria Carré des Artistes

La galería Carré d’Artistes Barcelona organiza un nuevo taller de iniciación al arte para niños, el día 1 de abril a las 18:00.

El taller dura 50 minutos y es gratis para niños de 6 a 11 años. El taller combina teoría y práctica sobre el tema de la pintura de Marc Chagall. Descubriremos su mundo lleno de fantasía y de sueños.
Haremos una meriendita al finalizar el taller.

Si le interesa participar, puede llamar al 933043636 para reservar la plaza, antes del día 28 de marzo.

El taller puede estar sujeto a cambios de horario o anulación según participación.

Cordialmente

Flore Belet
Manager

Fernando Botero

Voleu conèixer la vida de Fernando Botero? Doncs ho podeu fer amb el conte: La pasión de crear, escrit per César Vidal i il·lustrat per Fernando Molinari.

 

 

 


Sabeu el títol i l’artista que va pintar l’obra de l’esquerra?
I l’obra de la dreta, penseu que l’ha realitzat el mateix artista?
Quines diferències n’heu observat?
Quina creieu que es va pintar primer?
Quina de les dues us agrada més? Per què?

Com segurament haureu esbrinat les dues obres representen la mateixa persona i, per tant, tenen el mateix nom: Mona Lisa. L’obra de l’esquerra, mundialment famosa, va ser pintada per Leonardo da Vinci el 1503 i es troba en el Museu del Louvre de París. L’obra de la dreta fou pintada per Fernando Botero el 1977 i la va anomenar Mona Lisa als dotze anys. Aquesta va ser la primera obra que li va comprar un museu: el Museu d’Art Modern de Nova York(MoMa).
A Fernando Botero li agrada pintar personatges, animals i objectes grassonets i voluminosos, tret que fa les seves obres siguin molt fàcilment reconegudes i associades a l’artista.

PERSONATGES AMB CERCLES: El següent vídeo ens mostra, a ritme de tango, una sèrie d’obres de Fernando Botero relacionades amb el món de la música i el ball. Fixeu-vos en les formes arrodonides dels personatges i penseu amb quina forma geomètrica les relacionaríeu?

Imatge de previsualització de YouTube

Les escultures de Botero, igual que en els seus quadres, són figures molt arrodonides. Gran part d’elles es troben en el Parc d’escultures que ha dedicat a l’artista la seva ciutat natal de Medellín. En la següent presentació podreu veure una selecció d’elles. Fixeu-vos en les seves formes, en els elements representats, en el color dominant i en el material utilitzat. Sabeu amb quina d’elles us podríeu trobar tot passejant pel barri del Rabal de Barcelona?
Imatge de previsualització de YouTubeFernando Botero va realitzar una sèrie de pintures basades en el circ. Quines obres més divertides i coloristes, oi?

Fernando Botero va pintar les seves pròpies versions d’obres mundialment reconegudes. Observeu les imatges següents, endevineu de quines obres es tracten i quines són les que va pintar Botero?


Material trobat a KITXALLA

LA CIUTAT DELS FOTÒGRAFS

Els nens i nenes de cinquè han fet un taller al MACBA , “La Ciutat del Fotògrafs”, en aquest taller han pogut veure i analitzar fotografies de diversos autors, com per exemple:

Xavier Misarachs

David Globlatt

Eva Leitolf

Gabriele Basilico

Manolo Laguillo

Franco Fontana

Ana Muner

Ana Boye

Dereck Shapton

Raymon Dependon

De la observació de les seves fotografies, s’han derivat uan sèrie de conceptes en relació amb les fotografies:

 • Horitzontal/vertical
 • Panoràmica
 • Llum/ombra
 • Hores del dia
 • Blanc i negre
 • Ple/buit
 • Escala
 • Enquadrament
 • Continuïtat
 • Reflexes
 • Com podem dividir la foto
 • Fotografia documental
 • plasticitat de la fotografia
 • Dins/fora
 • Posició que ocupa el fotògraf
 • Sensació
 • Colors
 • Simetria
 • Contrast
 • Textures
 • Variacions

Amb tots aquest coneixements i reflexions, per petits grups han sortit a fer fotos pels voltant del MACBA, amb un projecte de fotografia al cap i amb una sèrie de conceptes…

Posteriorment han fet el visionat de les fotografies pròpies i han imprés un full de contactes on s’han seleccionat i ordenat les fotos segons els projectes pensats a priori o bé els que han sorgit a partir del visionat..

He rebut un correu del MACBA on ens  donen l’enllaç per veure les nostres fotografies publicades…

 

Benvolguda Carmen,

 

Et fem arribar aquest correu en relació a la publicació al web de Fotografia en curs de l’exposició de les fotografies realitzades al taller LA CIUTAT DELS FOTÒGRAFS AL MACBA I AL CCCB per part dels vostres alumnes.

 

L’adreça del web és www.fotografiaencurs.org i trobareu l’exposició amb les vostres fotografies a l’apartat EXPOSICIONS o a TALLERS>LA CIUTAT DELS FOTÒGRAFS.

 

L’adreça de les exposicions publicades són:

 

http://www.fotografiaencurs.org/ca/node/7695

 

http://www.fotografiaencurs.org/ca/node/7681

 

http://www.fotografiaencurs.org/ca/node/7757

 


De 15_2_26_IEAOriolMartorell


De 15_03_05_IEAOriolMartorell

Perdut i trobat

Els nens i nenes de primer han pogut gaudir d’aquest fantàstic conte “PERDUT I TROBAT” que ens han explicat la Uma i l’Aitana de 4t, un preciós conte il·lustrat amb pedres pintades, moltes gràcies!!!!

Gustav Klimt

    

Gustav Klimt fou un pintor simbolista austríac. Fou educat en l’escola d’arts i oficis de Viena entre els anys 1879 i 1883, on aprengué les tècniques de les arts decoratives.

Klimt trobà en el nu femení una de les seves fonts d’inspiració. Les seves obres estan dotades d’una  intensa energia sensual, reflectida amb especial claredat en els seus nombrosos apunts i esbossos a llapis, en certa manera hereters de la tradició de dibuixos eròtics de Rodin i Ingres.

Va morir el 6 de febrer del 1918.

Trobat a la Wiquipèdia

Els nens i nenes de quart treballen sobre quadres de Klimt, formes i colors…

Paul Klee

Klee va néixer a Münchenbuchsee, a prop de Berna, Suïssa, en una família de músics. Va estudiar art a Munic amb Heinrich Knirr i Franz von Stuck. En tornar d’un viatge a Itàlia, es va establir a Munic, on va conèixer Vassili Kandinsky, Franz Marc i altres figures d’avantguarda, i es va associar aleshores al grup artístic Der Blaue Reiter (El Genet Blau).
trobat a la Wiquipèdia

La tradició musical de la seva família -el seu pare era músic i la seva mare va estudiar cant – pesà extraordinàriament en la formació del jove Paul, que començà a tocar el violí als set anys i als onze ja era membre de l’orquestra de la Societat Musical de Berna.

Però la pintura va poder més que la música en el seu camí professional i, en 1898, va començar a estudiar a l’Acadèmia de Belles Arts de Munic. La música, però, va estar sempre molt present en la seva vida, tant en aspectes de la seva obra com en la seva vida privada, ja que es va casar amb la pianista Lily Stumpf.

Paul Klee està considerat un dels artistes més originals de l’art modern. Les seves obres ens traslladen sovint a mons fantàstics i  imaginaris. L’interès i l’estudi de  l’obra d’altres grans artistes, com Goya, Blake, Cézanne, etc. el portà a experimentar amb tècniques diverses com l’aquarel·la, l’aiguafort i l’oli.

Klee va combinar durant un període la seva faceta d’artista amb la de professor en una de les escoles d’art més avantguardistes: la Bauhaus.

Els viatges a països africans van marcar un període artístic de la seva obra en el qual dominava el color i en el qual deia estar posseït per aquest.

Els quadres de la seva etapa madura mostren composicions cromàtiques i geomètriques, senzilles i delicades on el color, la línia i les formes prenen el protagonisme.

Les darreres obres de Paul Klee es caracteritzen per traços gruixuts i grans àrees de colors amb gradients.

Klee va morir a Muralto, un poble de Suïssa, el 29 de juny de 1940.

Aquí hi ha el treball fet pels alumnes de cinquè a Art in English

Còmics

El llenguatge del còmic ens ha donat peu a transformar unes anècdotes treballades a castellà en format de còmic.
Per equips han plasmat una de les anècdotes triades, hem utilitzat la fotografia i la informàtica per a fer el nostre treball.
Aquesta és una de les primeres anècdotes ja acabades, felicitats pel treball en equip !!
Imatge de previsualització de YouTube

CONFERÈNCIA. Com es treballa a Pixar. CaixaForum Kids

Ens encanten les pel·lícules de PIXAR i ens imaginem que les persones que les fan també gaudeixen fent-les. Avui tenim l’oportunitat de conèixer un animador que hi treballa i que ens explicarà els secrets de PIXAR. Entre altres coses sabrem: Com va arribar fins allí? Com és el dia a dia a PIXAR? Què la fa tan especial dins del món de l’animació? Com es treballen les pel·lícules?
Daniel López, animador que treballa a Pixar.
Informació a CaixaForum Barcelona
7 de març de 2015
4.00 €
50% de dte. clients “la Caixa”

Dansa i projeccions en 3D

No és la primera vegada que veiem jugar amb projeccions que es barregen amb elements reals en espectacles o presentacions de productes, però sí que ens sembla que Píxel el fa especialment bé, creant una exhibició fantàstica del que ens podem trobar a partir d’ara amb més freqüència.
Pixel és un espectacle de dansa, una coreografia tradicional a la qual li han incorporat tecnologia de projecció digital en tres dimensions, i que està dirigida pels artistes francesos Adrien Mondot i Claire Bardainne.

Picasso/Dalí. Dalí/Picasso


Picasso/Dalí. Dalí/Picasso
Oberta al públic: del 20 de març al 28 de juny del 2015
Lloc: primera planta del palau Finestres
Comissariat: Juan José Lahuerta (fins al 2013) i William Jeffett
Organització i producció: Museu Picasso i Dalí Museum, Sant Petersburg, Florida
Amb la col·laboració de la Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres
L’exposició estudia per primera vegada les relacions entre dues figures claus de l’art del segle XX. La tesi de l’exposició suposa un repte respecte als models històrics convencionals que tracten als dos artistes com a figures isolades, mítiques i auto- generadores pel que fa l’estètica i oposades políticament. La mostra presenta obres de Pablo Picasso i Salvador Dalí –pintures, dibuixos gravats i escultures– i documents procedents de més de 25 museus d’art i col·leccions particulars d’arreu del món, un bon nombre de les quals han estat cedides només en comptades ocasions.
El contacte entre ells va ser significatiu. Picasso va ajudar a Dalí durant els primers anys de la carrera del jove artista i als anys 30 va facilitar-li el seu viatge a Amèrica. Després de la Guerra Civil, Dalí parlava i escrivia sobre Picasso presentant la seva pròpia obra com un homenatge a ell.