Autoretrats dels de primer

Els nens i nenes de primer estan fent uns autoretrats preciosos…

Comencem un nou curs els de 4t

Els nens i nenes de quart ja enn marxa, parlant de color…

Fet a casa

Un cop més tenim aqui meravellosos dibuixos del Arnau Rodríguez, moltes felicitats!!!

EL CARTELL DE LA MERCÈ 2016


El cartell
MIGUEL GALLARDO,

Som Mercè
Una dona és la protagonista del cartell de la Mercè d’aquest any. Aquest fet no sorprendrà a ningú, no tan sols perquè vivim un temps en què les dones , com a mínim en aquesta part del planeta, estan adquirint el protagonisme que durant tant de temps se’ls havia negat, sinó perquè Barcelona és dona, i la Mercè també .

L’il·lustrador: Miguel Gallardo


BENVINGUTS !!

Ja està tot a punt per a començar un nou curs, amb molta, molta il·lusió!!

I aqui teniu la recepta per a iniciar un bon curs…

Activitats familiars | setembre 2016 Fundació Antoni Tàpies, Barcelona


Segni mossi. Taller creatiu per a famílies
Dissabte 17 de setembre, a les 10h | Fundació Antoni Tàpies, Barcelona

Qui va dir que s’ha de pintar assegut? Pots dibuixar amb tot el cos: córrer, saltar, riure. Pots dibuixar sense mirar, dibuixar amb el cos de l’altre, dibuixar amb la veu, per així dibuixar en l’aire. Pots perdre’t en l’espai i pots reproduir un signe gràfic tot i romandre immòbil.

Segni mossi és un projecte de recerca creat per Alessandro Luma (artista visual) i Simona Lobefaro (coreògrafa), al voltant de la relació entre la dansa – com a projecció en l’espai i emergència de la part emocional- i el dibuix -com extensió del cos i l’acció i com a rastre de l’essència de les experiències-.

En aquesta ocasió, Segni mossi ens ofereix un taller que permetrà als nens i nenes aproximar sensorialment al dibuix ia la dansa. La proposta estimularà la col·laboració entre els participants i ajudarà a superar les pors i les convencions relacionades amb la suposada incompetència per al dibuix, estimulant la creativitat i el sentit crític. | Més informació

LES PINTURES DE RENÉ MAGRITTE EN MOVIMIENT SÓN ENCARA MÉS SURREALISTES.

L’ artista alemany Raphaëlle Martin ha realitzat un homenatge a René Magritte animant algunes de les seves peces més famoses.
És bastant interessant veure el surrealisme en movimient.

LA DÉCALCOMANIE – 1966

René Magritte va ser un pintor surrealista belga. Es va fer molt conegut per una sèrie d’ ingenioses i estimulants imatges que s’ engloven dins del surrealisme.
La seva obra es caracteritza por desafiar les percepcions precondicionades de la realitat dels observadors.
GOLCONDE – 1953
LE FILS DE L’HOMME – 1964
Cultura inquieta

Lotte Reiniger – Papageno – (1935)

Lotte Reiniger : Les ombres que van precedir a l’univers de Disney
Unes tisores i alguns cartrons van ser les úniques eines que va necessitar aquesta artista alemanya per crear tota una filmografia basada en alguns dels contes més populars de la seva època .

Lotte Reiniger només va necessitar unes tisores i un simple paper per crear, amb infinita paciència , tot un món de delicadesa , ingenuïtat i bellesa. Però la seva aportació al món del cinema no es va quedar en la simple bellesa. Perquè Lotte Reiniger va ser l’encarregada de posar les primeres pedres sobre les que anys després s’assentaria tot el complex univers de l’animació. Enamorada del cinema, aquesta alemanya va crear el testimoni que anys després recolliria el mateix Walt Disney. I ho va fer amb unes simples siluetes animades. Aquest llargmetratge , reconeixen els que saben, no va ser el primer del seu gènere ; però sí el més antic de tots els que s’han conservat.
Imatge de previsualització de YouTube

Imatge de previsualització de YouTube