Santiago Rusiñol

He trobat aques preciós article a Espurna, dins de l’apartat Kitxallaun Toc d’art,  un article fet per Teresa Bardera, la mateixa autora del magnífic Bloc Mirades
  • Aquesta vegada introduirem l’artista a través d’una peça d’un puzle que ens portarà a descobrir la imatge d’una de les seves pintures. Abans de res, feu les vostres hipòtesis a partir del que veieu: Què deu representar la pintura? Observeu alguna figura coneguda? Es tracta d’una escena exterior o interior? En quina estació de l’any la situaríeu? Seguidament podeu fer un clic a sobre de la peça i provar a completar el puzle virtual.

Una vegada tingueu la imatge de l’obra completa podreu trobar informació sobre l’artista que la va pintar, el lloc que representa i l’any que fou creada fent un clic AQUÍ.

  • Santiago Rusiñol i Prats, nascut a Barcelona el 25 de febrer de 1861, fou un dels grans i més complets artistes del modernisme català, reconegut tant per la seva pintura com per la seva literatura. Va pintar un miler d’obres i va escriure un centenar de llibres i nombrosos articles. Va morir a Aranjuez el 13 de juny de 1931.
  • Amb la següent fotografia de Santiago Rusiñol us en fareu una idea del seu aspecte i de quin era el look de la seva època. Si voleu saber més coses sobre ell feu-ne un clic a sobre de les preguntes i us portaran a llocs web amb les respostes.

 

On vaig néixer?
Sabeu què era EL CAU FERRAT?
En quina ciutat francesa vaig viure i em vaig formar durant uns anys?
Quina és una de les meves novel•les més conegudes?


Font de la imatge: Flickr

 

Aquí teniu un vídeo amb una bona mostra d’obres d’art de Santiago Rusiñol:

  

 

Sabeu que Santiago Rusiñol era també cartellista? Quina era la finalitat d’aquestes obres?

Sabeu que un bitllet de 50 pessetes de 1951 tenia imprès el retrat de Santiago Rusiñol?

Autora de la proposta: Teresa Bardera
Febrer 2012

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *