Millorem l’hort i el jardí de l’escola

Benvinguts al nou curs escolar 2017-18 on tornarem a gaudir de l’hort i del jardí de la nostra escola.

Vam acabar el curs passat contents pels diners que ens havia concedit l’ajuntament i justificant les despeses fetes amb aquests. Vam comprar plantes, llavors i dues taules jardineres/hort. El total de les despeses va sobrepassar una mica els 400€, però cal dir que gràcies al projecte d’escola sostenible del 2016-2017 vam poder tenir unes plantes precioses a les jardineres i un munt de flors aromàtiques. L’hort també estava ple; teníem faves, cebes, maduixes, enciams, pèsols, api… Tota la comunitat educativa del Folch en va poder gaudir!

DSCF5860-minLes taules jardineres/hort van arribar per problemes aliens a l’escola l’últim dia del curs i no vam poder usar-les. Ara les farem servir i convidem a tothom a aportar idees per trobar la ubicació més adient, així com la seva òptima utilització. A més, participarem de nou en el projecte d’escoles sostenibles per al curs 2017-2018 “MILLOREM L’HORT I EL JARDÍ DE L’ESCOLA”.

Anireu tenint notícies de tot el relacionat amb el projecte i esperem que us animeu a participar-hi.

Endavant!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Bones notícies

L’ajuntament de Barcelona ens ha dotat de 400€ per poder portar a terme el  projecte d’escola sostenible curs 2016-17, que van presentar al juliol. D’aquesta manera podrem comprar plantes i jardineres com teniem pensat per a poder millorar el jardí de l’escola.

Us anirem informant de l’ús que en farem d’aquest diners.

Estem molt contents ja que hem vist reconegut el nostre esforç.

Aqui teniu l’enllaç d’escola sostenible.

http://lameva.barcelona.cat/barcelonasostenible/ca/escoles-sostenibles/tags/escoles-sostenibles/page/que-es-escolessostenibles

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Reprenem el curs

Som-hi!

Ja tenim net l’hort de fulles i comencen a créixer les llavors. Si teniu suggerències de cara a posar nous planters, buscarem les plantes i un lloc per fer-ho.

A les imatges de sota podeu veure l’hort que tenim al terra i l’hort de taula.

mama0 Hort de terra.mama1 Hort de taula.

Animeu-vos a anar a l’hort a observar, netejar i collir els fruits.

Bona represa de curs!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Bon any nou 2017

Desitjo que tots gaudiu d’un feliç any 2017 i que tots els vostres desitjos es facin realitat! ♥

happy-new-year-colorful-fireworks-over-city-animated-gif

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Quin goig d’hort!

Les cebes, les faves, les maduixes, les escaroles, l’api, els porros… ja comencen a créixer. Tothom està convidat a netejar les males herbes, regar i observar tot el seu creixement fins que arribin els fruits i poder gaudir-ne.

A la taula hort també tenim moltes plantes culinàries i aromàtiques: cebollí, julivert, romaní, farigola, ruca, alfàbrega… Quina flaire que fan! Podeu agafar-ne i portar-ne a les cuineres i cuiners de casa vostra. La cuinera de la nostra escola, la Montse, les fa servir i ens fa uns plats deliciosos.

Ara començarem a pensar en nous planters de cara a la primavera. També volem millorar el jardí i volem plantar  moltes flors i plantes aromàtiques. L’ajuntament de Barcelona ens facilitarà unes trenta plantes aromàtiques a principis del mes de març.

Endavant!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Hola família folki! :)

Hola!

Aquí tenim el blog de l’hort de la nostra escola “FOLCH I CAMARASA”. Com podeu veure hem substituit el butlletí informatiu pel blog, ja que és més sostenible. Des d’aquí podem comunicar-nos i participar per a millorar el nostre hort. L’objectiu és que tota la comunitat educativa  tingui present aquest gran recurs.

Desitjo que tots puguem gaudir-ne i aprofitar-lo al màxim.

Som-hi!

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari