FELICITATS NEREA!!!

Ja s’han escollit els guanyadors del logo d’escola verda a l’Oreig (Oldayr de cinquè) i el lema guanyador ha sigut el de la Nerea de la nostra classe i el seu germà Pau de primer.
El lema és: L’escola verda, és el camí que invita a viure!
Moltes felicitats!!

Jpeg

Jpeg

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EL ROBOT D’EN NICOLÀS

L’altra dia va venir a la classe en Manolo, un robot que ha fabricat en Nicolàs. Sí, sí…en Nicolàs!!!
Quina passada! Es movia, parlava, caminava…
Tot un geni aquest Nicolàs!!
Tota l’escola el va voler veure. Així que en Nicolàs va anar per totes les classes fent una demostració amb el seu robot.


Publicat dins de General | Deixa un comentari

ORTOGRAFIA VISUAL

Portem ja temps treballant l’ortografia d’una forma més visual. Aquí teniu un dels exercicis que fem.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FINALISTES DE SANT JORDI

Bona diada de Sant Jordi!!
Ja sabeu que la Sofia és la guanyadora de tercer al concurs de Sant Jordi d’aquest any i que el seu conte surt a la revista de Sant Jordi.
Doncs aquí teniu els contes dels finalistes de la classe: Ainara, Nicolás i Javier. D’aquests tres en van seleccionar dos: Ainara i Nicolás.
Felicitats a tots i…a llegir!!

Ainara Pineda Sánchez: “LA OSA POLAR QUE NO CABÍA EN EL IGLÚ”

Había una vez una osa polar que iba con sus hijos para ir a buscar alguna casa donde vivir. Pero no encontró ninguna, fue mirando y mirando pero no encontró nada. De tanto buscar se fue al mar. Al día siguiente fueron a buscar más. Vio como una casita. Dijo:
-¿Qué es esto? ¡Nunca había visto una cosa tan rara! Tiene forma de caseta con cuadritos y es de color blanco. ¿Qué será?
La osa polar vio a un señor que estaba experimentando. Le dijo a la osa que eso era un iglú. ¡¡¡Intentaban entrar pero no cabía!!! Al otro día lo volvió a intentar pero no cabía. Sus hijos le dijeron:
-Mami: necesitas hacer un poco más de ejercicio.
Como los hijos eran tan pequeñitos tenían dos años.
Pasaron 110 años y no conseguía entrar. El 2-3-16 la osa polar pudo entrar. Dijo:
-¡¡¡POR FIN!!!
Todos se pusieron muy muy contentos. Para celebrarlo invitaron a los famosos a una fiesta en el Pirineo.
Cuento empezado, cuento acabado.

Nicolás de Febrer Gutiérrez: “EL TREN SUBMARÍ”

Un dia fa molts però que molts segles, a l’època dels mags, hi havia un senyor que conduïa un tren. Aquell dia, viatjant a Catalunya, va venir el mag que més sabia fer màgia de tot el món i el mag li va proposar fer un concert de màgia dins del tren i el mag es va posar furiós. Unes hores més tard, quan el mag ja havia marxat, el maquinista estava notant una cosa, alguna cosa estranya, i de sobte, se’n va adonar …El mag li havia fet un encanteri i, el que passava era que, el tren va començar a volar i a parlar, i el tren va dir:
-A mi m’agrada molt banyar-me al mar, a tu no? Vinga nen, al mar, també arribarem més ràpidament al teu destí.
I el maquinista va al·lucinar.
Després de pocs minuts van començar a submergir-se en l’aigua del mar. El maquinista va dir:
-Però què fan?? Anem a morir tots!!!- va exclamar.
Després el maquinista ja estava més tranquil i, quan va arribar al seu destí, des d’aquell moment va jurar anar sempre per l’aigua.
Tots van ser feliços i menjaren anissos.

Javier Montero Olmos: “PLANETA X”

Había una vez un astronauta que viajó a un planeta llamado Planeta X. Más tarde, cuando el astronauta ya había salido de la nave se dio cuenta de que en ese planeta se podía respirar sin su traje espacial. Entonces se encontró con un extraterrestre de color lila llamado James. Y el astronauta se dio cuenta de que James también hablaba español. El astronauta le pidió que no le dijera a nadie que había venido a este planeta pero los policías habían encontrado la nave y estaban buscando al astronauta y lo encontraron. Entonces le metieron en la cárcel. Más tarde se dio cuenta de que los barrotes estaban hechos de pollo rebozado y entonces se lo comió y se fue de nuevo a la tierra.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PROJECTE: EL BAIX LLOBREGAT

Hola a tots i a totes!!
Ja hem fet el projecte interdisciplinari: El Baix Llobregat. Hem realitzat, per grups cooperatius, uns tríptics turístics sobre diferents llocs importants que s’han de veure del Baix Llobregat: Montserrat, el pessebre vivent de Corbera, la Candelera, el riu Llobregat, l’aeroport, la colònia Güell i el CRAM. En el cas del CRAM ho hem fet diferent: hem anat directament allà tots. En la resta dels casos cada grup ha fet un dels tríptics i una exposició oral davant dels alumnes de tercer i de quart ( els quals també han treballat altres llocs importants de la nostra comarca) on havien de convèncer a la resta que allò s’havia de visitar.
Aquí teniu una mostra de tot plegat.
Treball cooperatiu:

Exposicions orals:

Excursió al CRAM:

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SETMANA D’ESQUÍ

Bon dia a tothom. Ja s’ha acabat la setmana d’esquí i aquí teniu un recull de fotografies, tant per a les persones que van anar a esquiar com per a les persones que van fer les activitats de l’escola.Publicat dins de General | Deixa un comentari

CELEBRACIONS DE CARNESTOLTES

Aquí teniu un recull de fotografies de com vau venir a l’escola els diferents dies de celebració de Carnestoltes.
I així de macos i maques estàveu tots!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

DIA DE LA PAU

Aquest any per a treballar aquest tema hem fet un vídeo i l’hem estat comentant.
Veieu i comenteu el vídeo amb tota la familia, si podeu.

Publicat dins de General | 1 comentari

NOVETATS A LA CLASSE DE TERCER

Bon dia!!
Tenim novetats a la classe de tercer: hi ha càrrecs nous:
– Encarregat verd: l’Aitor serà l’encarregat de vigilar que el protagonista de la setmana miri si la paperera de reciclatge es va buidant quan cal.
– Els conciliadors: la Sofia, l’Aleix Sabatés, la Martina Leno, en Nicolàs i l’Ainara són les persones a les que podrem demanar ajut quan tinguem un problema amb alguna persona de la classe.
Esperem que així tot vagi millor i que tots siguem més amics els uns dels altres.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

GRÀCIES MÒNICA

Avui dilluns ha vingut a la classe la Mònica Sugrañés, pediatra col·laboradora a l’escola en moltes ocasions, i ens ha fet una xerrada sobre la diabetis i l’obesitat. Hem vist un vídeo i ens ha explicat coses molt importants: què és la diabetis, quins són els seus símptomes, quina relació hi ha entre diabetis i obesitat…
Des d’aquí li volem donar les gràcies per la seva dedicació i esforç.

Jpeg

Jpeg

Publicat dins de General | Deixa un comentari