La Mini de gener

AGENDA 21 La Mini de l’escola s’ha modernitzat i en lloc d’arribar a casa nostra feta de paper ens arribarà de forma virtual. Això ens agrada molt perquè podrem estalviar molts fulls de paper i d’aquesta manera contribuirem a la conservació del Medi Ambient..
En aquesta primera Mini virtual, des de l’Agenda 21 us volem explicar que des de començament de curs hem posat en marxa moltes coses:
• El nostre hort ja està a ple funcionament, tots els nens i nenes tenim la responsabilitat de cuidar-lo i mantenir-lo en bones condicions.
• Fem treballs amb materials reciclats o reutilitzats.
• Cuidem la nostra alimentació aprofitant els productes que genera el nostre hort fent amanides, coques… i fent tallers de dieta mediterrània. Reciclem
• Fem reciclatge de paper, plàstic i orgànic i, per fer això, els ajudants ecològics continuen fent la seva tasca.
• Els alumnes més grans de l’escola dediquen un temps a cuidar i mantenir els espais enjardinats del centre.
• Continuem fent l’adob amb les restes orgàniques del menjador escolar.

Un altre dia us explicarem més coses de les que fem o volem fer. Fins al mes que ve.

ELS CARGOLS DE P3 ENS VOLEM FER GRANS

Els nens i nenes de P-3 a l’hora d’esmorzar portem moltes coses bones per fer-nos grans: entrepans, fruita, galetes, …. i els dimarts tothom fruita!!!
Un dia vam anar a l’hort i vam collir una llimona del llimoner. Després vam fer una llimonada. Vam esprémer el suc, hi vam afegir aigua i sucre. Ho vam remenar amb una cullera i ens la vam beure amb el got. MMMM!!! Era boníssima la llimonada

P4 – LA CLASSE DELS CONILLS. Els regals dels Reis Mags
Els Reis Mags de l’Orient ens han portat regals als nens i nenes del Parvulari.

El primer dia de classe, després de les vacances de Nadal, els conills vam descobrir que a classe hi havien 2 paquets molt ben embolicats i una nota dels Reis Mags:
Pels nens i les nenes de la classe dels ConillsEls 3 Reis Mags.

I mireu quins regals ens van portar!!!

ELS DOFINS DE P5 JA TENIM EL NOSTRE LLIBRE DE LECTURA

Els alumnes de P-5 ja estem començant a llegir i a escriure, i això ens fa molta il•lusió.
Cada divendres portem el libre de fitxes de lectura a casa per poder llegir amb la nostra família i el dilluns el retornem a l’escola.

ELS ASTRONAUTES DE 1r

Hola amics i amigues de l’escola,
Som la classe dels astronautes!
Us volem explicar que els Reis Mags s’han portat molt bé amb nosaltres i ens han portat una mascota per la classe.
La nostra mascota és un periquito a qui hem posat el nom de XIP.
L’hem de cuidar molt i els caps de setmana el portem a casa perquè no es quedi sol..
Si el voleu conèixer esteu tots convidats

LA MASCOTA DE 2n

A la classe de segon els Reis ens han deixat una mascota que és un hàmster. Ens ha fet molta il.lusió!
Li hem posat de nom LEVIN
És de color gris i marron amb ratlles negres i molt petitó. Sabem que menja pipes, pa dur, enciam, blat de moro, etc. A la seva gàbia hi té una menjadora, una roda per córrer i una caseta on s’amaga sempre que s’espanta.
Els divendres farem un sorteig i ens el podrem endur a casa els caps de setmana!

ELS DE 3r I LES TAULES DE MULTIPLICAR
Com tots sabem, de vegades, les mates podem semblar complicades i encara és més feixuc haver d’aprendre les taules de multiplicar.
Perquè això no sigui així, els nens i nenes de 3r curs hem fet unes “claus de multiplicar” que és ajudaran a estudiar-les tot jugant i, a més a més, nosaltres mateixos podrem auto corregir-nos.
Ara ja ens agradem una miqueta més les multiplicacions!

 

LA SORTIDA DE TARDOR DEL CICLE MITJÀ

Enguany els nens i nenes del Cicle Mitjà hem anat d’excursió a la Masia de Can Coll, a Cerdanyola del Vallès.
L’objectiu de la sortida ha estat conèixer i reviure com vivia una família en una masia al S.XIX. Hem conegut com aquesta casa desenvolupava els tres sectors; el sector primari amb l’agricultura i la ramaderia, el sector secundari amb l’elaboració del vi i altres productes i el sector terciari amb la venda i distribució dels mateixos. També hem conegut com aquesta masia està situada en una comarca de plana i les relacions econòmiques, socials i culturals que s’establien en la mateixa comarca.
Vam conèixer els animals de granja que hi tenen. Vam fer un recorregut per la casa per dins i per fora. També ens vam disfressar dels diferents personatges que convivien a la masia i ens van fer una fotografia de família i de la resta de personal que hi treballava.

Després vam dinar i jugar tots plegats. Va ser fantàstic.

EDUCACIÓ VIAL  A  5è

Els alumnes de 5è hem participat a les “Activitats de la Guardia Urbana”. Desprès recordar i repassar els senyals de tràfic més importants, hem anat al Parc Infantil de trànsit per posar en pràctica tot allò que hem après. En aquest circuit van fer de vianants i de conductors de bicicletes.En aquesta activitat em après que:

– Hem de circular amb prudència i respectant les normes de circulació

– Hem d’utilitzar el carril bici o bé el carril de la dreta més proper a la vorera.

– Hem de respectar els vianants i els altres vehicles.

– Hem de circular sempre amb el casc.

Ens ho van passar molt bé i, al final de l’activitat, ens van lliurar un carnet ja que van superar, amb èxit, les proves proposades

AULA D’ACOLLIDA: Voltem pel món!

Els alumnes de l’aula d’acollida de cicle superior estem participant en un projecte que es diu voltem pel món. Llegim textos i després fem un treball que enviem per ordinador.

Estem en contacte amb moltes escoles i llegim el que han escrit altres alumnes d’aules d’acollida. Ara estem preparant un mapa del temps. Farem de meteoròlegs i meteoròlogues!!!!

 

 

Si vols provar de fer de meteoròleg i situar les comarques de Catalunya, visita aquesta pàgina:

 

http://www.edu365.cat/primaria/muds/socials/meteocom/comar.htm

… i ELS DE 6è, al costat dels discapacitats

Els nois i noies de 6è  hem participat en un projecte organitzat pel CRP de Nou Barris i que és la primera vegada que participa la nostra escola.

Van venir a l’escola un grup de persones a explicar-nos la realitat de la seva situació i a què es dediquen, malgrat la seva discapacitat. Després nosaltres els van fer preguntes i ells ens les van contestar molt amablement.

La setmana següent van anar nosaltres a la Seu del districte, juntament amb altres escoles i tots plegats van participar en una gimcana, en la que hi havia diverses estacions: curses amb cadires de rodes i bicicletes adaptades, jocs amb pilotes cegues, tallers diversos: confecció de carpetes amb cartells reciclats, clauers fets amb materials de rebuig… Totes les activitats estaven portades per monitors i gent amb diferents discapacitats.

Va ser un matí molt interessant. Alguns van comentar: “Quina lliçó de vida tan interessant”.

Ah! i alguns d’ells van col·laborar al video “Mensajes del agua” de Macaco

One thought on “La Mini de gener

  1. glòria

    avui he vist per primera vegada el vostre bloc i m’agrada molt. besets per tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *