Un cavall contra Roma

TASCA

Escriu a “comentaris” com creus que acabarà la novel·la. Has de parlar (com a mínim) dels personatges següents:
Aldín, Tacca, Fúlvia, Later, Citus

L’extensió del text ha de ser d’unes 100 paraules.

11 thoughts on “Un cavall contra Roma

 1. Josep

  ?Alghfhfghdsafasdfdsf

  COMENTARIS:

  Josep, aquesta història no s’entén. L’has de repetir i fer-la bé.

 2. Gerard Rojas

  Flúvia quan arriba a casa ella li diu el seu pare que es Tacca lo de el Aldín i ell li diu que si perquè ell es pensa que Aldín morira. Quan Fúvia veu Aldín li diu tot i Aldín li diu que gracies i s´hen va a dir li a a el seu amic que es Citus i es fican mollt contests. I Later ho escolta i els ayudar en entrenar. Tacca li diu a Maxim que els avisi a Aldín i Citus que ya a parlat i an dit que si quan es el dia de la guerra van Aldín i Citus a fer la lluita a mort els dos guerres de allà els diuen que són els millors i que aniran a per totes perquè els hi han dit que els deixarian lliures si guanyesin .Primer van anunciar que li tocaria a Aldín enfrentarse contra l´altre guarer i quan als dos guerrers Alín i l´altre estan molgt ferits deixan un lleó que mata el altre guarrer i s´hen va intentar mata Aldín ell li clava amb la espasa al cor i mata el lleó.
  I daclaran Aldín vancedor del covat desprès li tocava a Citus i aquest cop passa al mateix però era un leopard i el leopard mata a el guerer però va contra Citus i el fareix molt però Citus el consegueix guanyar i mata el leopard. I els dos conseguexan la llibertat .Quan Citus i Aldín senvolen anar Flúvia li diu a Aldín que li agrada i els dos es quedan a viure a allà.

 3. Alba Gaig Taouri

  Els gladiadors que va agafar Tacca continuaven entrenant-se a Vil·la Stúria i Aldín, Later i Citus eren uns d’ells. Later i Citus eren gladiadors gràcies a Aldín i a Fúlvia, ja que els deixaven ser-ho. Va arribar el dia de la lluita i Fúlvia,Tacca i Arícia estaven allà presents en l’amfiteatre. Aldín, Later i Citus estaven molt nerviosos ja que es jugaven la vida en aquella lluita. El primer en sortir va ser Citus, i per mala sort…va morir de cansant-si. Later va ser el següent i va estar a punt de guanyar però va morir d’un cop a les costelles. Els ciutadans estaven disfrutant al màxim igual que Tacca però Fúlvia en canvi no. Havia vist com havien mort Later i Citus i no volia que Aldín moris també perquè…estava enamorada d’ell!. Va baixar corrents a la plaça de l’amfiteatre on estaven lluitant i se’n va emportar a Aldín amb el seu cavall blanc. Van sortir galopant de la porta de l’amfiteatre però Aldín estava confus i no sabia què estava passant. Fúlvia li va explicar a Aldín que estava enamorada d’ell. I Aldín es va posar molt content perquè ell també estava enamorat d’ella. Fúlvia va parar el seu cavall i li va fer un peto, Aldín es va quedar impressionat i li va dir a Fúlvia que li deixes dirigir el cavall a ell, que hi havia un lloc on els hi agradaria als dos on podrien ser marit i muller.

 4. Alba Gaig Taouri

  No se s’hi se m’ha enviat o no perquè no surt. Però l’he fet.

 5. Marta

  Fúlvia anava caminant a casa seva i quan va arribar:
  -Pare, puc parlar amb tu un moment?
  -Es clar, que vols?
  -Perquè no deixes lluitar a Aldín amb els gladiadors?
  -Perquè ell es un esclau, no pot lluitar amb gladiadors..
  -Perrò pare, deixa’l, sisplau…
  – I ara per que t’interesses en això
  -Perquè crec que ell te dret a lluitar no?
  -Potser si, tens raó
  Fúlvia va anar a buscar a Aldín i Tacca va anar llegir..
  -Citus on està Aldín?
  -No ho se.
  – I tu Later saps on està?
  -Sí crec que si, m’ha dit que anava a buscar un cavall.
  -Gràcies.
  Fúlvia trobà a Aldín a cavall:
  -Aldín, vine
  -Digue’m
  -He parlat amb el meu pare, i m’ha dit que potser et deixarà lluitar amb els gladiadors.
  -Ho dius de veritat?
  -Si, ho dic de veritat
  – Moltes gràcies Fúlvia

 6. Gerard Buxadera Gama

  Aldín vol tornar a la seva terra natal Íberia, ha passat de ser esclau de fúlvia una malvada dona, a ajudant de gladiador. En aquest viatge ha conegut Làter un company d’esclau amb el que s’han fet amics. però quan Aldín marxà a ajudant de gladiador tot cambia i per això s’han separat.
  Jo crec que sera otorgada la llibertat a Aldín, en el combat a mort a l’anfiteatre.
  Fúlvia sel voldrà quedar com esclau ja que sap que Aldín és un príncep. Tacca també vol que Aldín es quedi amb la filla de Tacca Fúlvia,llavors Aldín convencerà Tacca junt amb Anfites de poder marxar a casa i retrobar-se amb serú el seu estimat cavall.
  Un altre final alternatiu que penso seria que Aldín , es quedes a viure amb Fúlvia a Roma i formessin una família

 7. Helena

  Fúlvia ajuda a Aldín a guanya la llibertat convençen a Tacca, el seu pare, perque Aldín i Citus puguin lluitar com a gladiadors. Guanyen i Tacca els hi promet la llibertat. Aldín torna al seu poble junt amb Citus que ha volgut acompanyar-lo. Fúlvia que admira molt a Aldín promet portar-se millor amb els esclaus sense dir-li al seu pare,Tacca. Però abans de marxar es troben a Later que els hi implora que el portin amb ells cap a casa seva.Aldín comportantse com un autentic príncep li diu a Later que serà un plaer torna amb ell i Citus cap a casa. I quant torna tothom el rep molt agust i torna a veure el seu cavall Seru.

 8. Thiara Rolón

  Aldín, Citus i Later van planejar parlar amb Tacca i convençe’l perque els deixi ser gladiadors.
  Mentre parlaven els quatre, Fúlvia espiava radera d’un arbre.
  Tacca es va negar, pero, cuan Aldín, Citus i Later van marxar, Fúlvia va anar cap a Tacca i li va convencer.
  Els ajudants de Tacca va anar a buscar a Aldín i li van donar la bona notícia de que seria gladiador.
  Cuan Aldín es va enterar va anar a entrenarse. És va trobar amb Fúlvia i li va donar la notícia, Fúlvia li va dir:- Potser a sigut gracies a mi.. (es fica vermella); Aldín:- Gracies…( li dona un petó)

  Passat 4 mesos…
  Fúlvia i Aldín van començar a sortir junts, Fúlvia era la princesa i Aldín era el gladiador mes fort, guapo, i preferit de Tacca.

 9. Ainhoa Curbelo (1r A)

  Aldín guanyà el combat al Amfiteatre, i així aconsegueix la seva llibertat i la de Citus. Després del combat Fúlvia parlà amb l’Aldí i l’intentar convèncer de que es quedés a Roma amb ella,que el tractarien com un rei. Ell es va negar.
  Per altre lloc Later encara no sabia res del seu passat i decidí anar amb Aldí i Citus.
  Un cop al port Aldí va veure a Fúlvia amb Tacca.
  – Aldí: Que feu aquí?
  – Tacca: Mai havia vist a la meva filla tan trista per algú, vull que te l’emportis amb tu i sigueu feliços.
  Aldí feliç va acceptar i tots quatre van marxar…

  COMENTARIS.
  Ben treballat. Tens un Molt bé.

 10. Josep

  Aldín per aconseguir la llibertat demana a Cèsar que li atorgui lluitant contra qualsevol dels seus soldats menys Citus a un combat a mort i si guanyes seria lliure de l’esclavitud a ell i a Later i Citus.
  Aldín va tenir que lluitar contra Tacca i al cap d’una estona de lluita Cèsar li va aconseguir la llibertat.
  Al cap d’un temps Anfites va anar a veure Aldín i ell li va demmanar records a Arícia i a Fúlvia i el poltre del seu cavall Seru de regal per a Fúlvia.

  COMENTARIS:
  L’expressió es pot millorar, però en línies generals has fet una bona feina.
  Tens un Molt bé.

 11. Eduard Brillas

  Jo crec que Aldin es torna a el seu poble y no torna mal mes a ser esclau,Tacca mor en una guerra pero conquistar terres i Fulvia es casa amb l’Aldin

  COMENTARIS:
  Poc elaborat i amb faltes d’ortografia. Falten personatges.
  Tens un insuficient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà