Book Clup English

Aquest curs 2017-18 la Biblioteca del Centre obre a tots els seus alumnes un Club de Lectura en llengua anglesa. A l’hora del pati gran (10,00 -10,30 ) una professora de l’assignatura hi serà per fer els préstecs corresponents. N’hi ha de tota mena, còmics, novel·la de ficció, d’aventures, etc. Us hi esperem !!!

Novetats d’aquesta setmana

 

 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

II Concurs de Postals de Nadal

La Biblioteca  de l’ Institut torna a convocar el II Concurs de Postals de Nadal adreçat als alumnes més petits de la casa, els de 1r d’ESO. És una manera de donar-los-hi la benvinguda i de que es trobin més integrats al Centre.

Aquí us deixo una mostra dels seus treballs i us convidem a que visiteu l’exposició que hi ha a la Biblioteca.

Felicitats a tots i Bones Festes!!!

 

Publicat dins de 1r ESO, General | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

L’institut forma part de tres projectes Erasmus+

Durant el bienni 2017-2019 el nostre institut participarà en tres projectes erasmus+.     

Alumnes de 1r d’ ESO participaran en un projecte titulat “La comunicació és la clau” en el qual, a més, participen centres de Romania (coordinador), Bulgària, Letònia, Portugal, Polònia i Turquia.

Alumnes de segon participaran en el projecte “Art i disseny per a un planeta millor” juntament amb alumnes de Xipre (coordinador), Grècia, Itàlia i Romania.

I, finalment, alumnes de tercer d’ESO participaran en un projecte coordinat pel nostre institut, que porta per títol “Viure de forma saludable; actuar de forma sostenible“, en el qual participen, també, alumnes de Polònia, Grècia i Letònia.

D’aquesta manera, l’institut allarga dos anys més -de moment- i amplia la seva llarga experiència de participació en projectes Erasmus, i ho fa integrant-hi cada vegada més professorat i més alumnat.

Moltes felicitats !!!

Publicat dins de Comunitat Educativa, General | Deixa un comentari

INSTANTÀNIES D’ESTIU d’Oriol Gonzalvo

Aquest curs 1017-18 la Biblioteca del Centre  comença les seves activitats amb una exposició fotogràficaInstantanies d'estiu de l’alumne de 2n de batxillerat ,Oriol Gonzalvo. L’Oriol és un apassionat  de  la fotografia i  s’hi  vol dedicar professionalment. Aquí us deixem les seves primeres pinzellades d’aquest  estiu.

Moltes gràcies, Oriol, per la teva aportació i endavant!!!

20171018_091749-COLLAGE

 

Publicat dins de General | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Les matemàtiques també són literatura?

El dia 12 de maig la Biblioteca va fer una exposició anomenada “Les matemàtiques també són literatura?
L’objectiu era i és mostrar a la Comunitat Educativa en general i els alumnes en particular que les matemàtiques i tot el que les envolta formen part de l’Art, de les novel·les , de la pintura , de la filosofia…
Gràcies a l’Anna d’Aro, al Salvi Fargas,a l’ Andrés Barquero i a la Biblioteca municipal de Santpedor que ens han deixat els seus llibres per fer-los ,durant uns dies, nostres i ,també ,d’aquesta manera hem pogut somniar una mica amb els números i les seves teories llegendàries.

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

ERASMUS + a Polònia

Els alumnes de 3r d’ESO  d’Erasmus+ estan de viatge a Polònia tota aquesta setmana fins dissabte 13 de maig. Aquí podeu veure algunes fotografies del viatge, assaigs i altres activitats.

Publicat dins de Comunitat Educativa, General | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Sant Jordi a la Biblioteca

Per la celebració de Sant Jordi, la Biblioteca es va vestir de gala: els alumnes de 4t d’ESO de l’assignatura de VIP, juntament amb la seva professora Marina Mascarella, van fer unes roses vermelles de goma eva i hi van omplir el sostre. El repte era fer un jardí i fer unes 80 roses . REPTE ACONSEGUIT, FELICITATS !!!

També es va fer una activitat relacionada amb la temàtica d’aquest any: Camins, viatjar, itineraris…
I des de l’Àmbit Lingüístic, organitzador de l’event, van proposar als alumnes fer un VIATGER A TRAVÉS DELS LLIBRES.
Imatge de previsualització de YouTube

Publicat dins de 1r ESO, 2n ESO, Comunitat Educativa | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

XX Festival Artístic i Literari

Aquest curs  l’INS d’Auro  celebra els XX anys de Festival Artístic i literari de la Diada de Sant Jordi. Per aquest motiu s’ha fet una petita exposició, primer a l’auditori i després a la biblioteca, de tots els llibrets amb els participants i els seus treballs. Aquí en teniu un petit homenatge.

Al final de la Diada, tots els guanyadors es van fer una foto

Guanyadors del Festival de Sant Jordi

Guanyadors del Festival de Sant Jordi

Publicat dins de General | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

ERASMUS+, Comiat

Divendres dia 3 de març, els alumnes que van participar a la trobada del Projecte Erasmus, un cop representat el musical,van  anar a Barcelona. Allà van visitar el Parc GüellAcomiadaterasmus-comiat i van passejar  pel Passeig de Gràcia, Plaça Catalunya, la Boqueria, el Barri Gòtic, la Plaça de Sant Jaume,  la Catedral i Santa Maria del Mar. El passeig els ha portat fins al Maremagnum on hi ha hagut temps per a les compres.acomiadament-dels-erasmus

La trobada del Projecte Erasmus que hem tingut aquest any a Santpedor, va acabat el dissabte dia 4, ben d’hora del matí. A les 8, els alumnes de Turquia, Itàlia i Polònia van marxar ja c ap a l’aeroport.
La seva estada ha estat curta, però intensa, i les emocions a l’hora del comiat s’han deixat sentir i veure. Alguns d’ ells es retrobaran d’ aquí dos mesos a Polònia. Els altres ja fan plans per poder-se veure fora de les oportunitats que el Projecte els dona.

Publicat dins de Comunitat Educativa, General | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Una BIBLIOTECA familiar

La biblioteca

La Mercè Rodoreda i Gurguí fou una escriptora catalana que va rebre, entre altres guardons, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes de 1980. Aquest nom, és el nom de la biblioteca de l’institut IES d’Auro. La biblioteca de l’institut és un lloc ideal per llegir, fer treballs en grup, treballs de recerca, deure, dossiers… L’horari és a l’hora de pati, de 10 a 2/4 d’11. Aquesta biblioteca té dues normes, no menjar i no cridar.

Quan entres a l’institut, a mà dreta segona porta, hi ha la biblioteca. Per arribar-hi, has de passar per consergeria i secretaria. Al costat de la porta hi ha dos cartells, un cartell diu “biblioteca” i en l’altre “Mercè Rodoreda” amb lletres de color verd fluix i taronja.

A l’esquerra de la biblioteca hi ha una estanteria que és on es guarda els obsequis que ha donat altres instituts i sobre l’estanteria hi ha una planta. Seguidament hi ha més estanteries i en algunes hi ha petits cartells que diuen:  “9.1 geografia,  viatges  i atles”, “0 generalitats”, “1 filosofia”, “2 religió” i “5 ciències pures i ciències naturals” (aquests números serveixen per tenir els llibres ordenats i saber a on són) . Continua llegint

Publicat dins de 1r ESO, General | Etiquetat com a | Deixa un comentari