Enric Lluch

El passat 23 de març l’escriptor Enric Lluch ha visitat l’escola i ha compartit fets, vivències i experiències amb els alumnes de 4t. que han llegit un dels seus llibres Potosnàguel.

Potosnàguel és un nen que va conèixer una sargantana que parlava i fabricava música. Després, va fer amistat amb un ratolí que recollia els patiments de les persones i els ficava dins d’un sac. La seva amistat, els seus somnis, els seus desitjos, la voluntat d’ajudar…. Tot es relaciona i tot evoluciona per formar un món millor.

Img_4627

La lectura d’aquest llbre per part de la canalla permet a l’autor l’explicació del procés de creació dels personatges i de la història del llibre i li serveix a per enllaçar històries quotidianes i d’imaginació i fantasia, plenes de tendresa, respecte pels altres i per la natura, esperança, enginy, solidaritat i divertiment, alhora que anima nens i nens a llegir i fer–se escriptors.

Com sempre, agraïm la seva presència, sensibilitat i saviesa.

Aquesta és també una activitat emmarcada dins les actuacions del Pla de Lectura de Centre.

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Escrit al 3 de Vuit

Divendres, 3 de març, s’ha publicat al setmanari el 3 de Vuit, a la secció El Pom de Dalt, un escrit dels nens i nenes de Tercer i Quart.

3

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Carles Alcoy

Els alumnes de Sisè han rebut la visita del filòleg Carles Alcoy que ha realitzat amb ells un taller de de booktrailers.

img_4822

Ha estat un espai que ha propiciat un acostament diferent -interdisciplinari, multicanal i motivador- a la lectura i a l’expressió, i que ha convertit les trames en fotogrames.

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

L’Aran i els regals màgics

Els alumnes de Cinquè han gaudit avui de la narració d’un conte i un taller de dibuix a càrrec de l’Anna i l’Ivan Godoy.

img_0202   img_0210

El motiu, la recent publicació del llibre L’Aran i els regals màgics, un conte que l’escriptora vilafranquina ha volgut dedicar al seu fill, l’Aran.  El llibre, que inclou il·lustracions en blanc i negre perquè els lectors les puguin pintar, vol ser un estímul per a la descoberta del plaer de donar i de veure feliços els que ens envolten. La imaginació i la solidaritat són els valors que guien l’obra.

 

 

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , , | Deixa un comentari

Teatre en anglès

El 31 de gener els alumnes de Cicle Superior han assistit a Cal Bolet a veure la representació en anglès de l’obra Frankenstein, que ha permès treballar verbs en present i imperatiu, parts del cos, adjectius bàsics i adverbis, estructures de narració i funcions lingüístiques: fer preguntes, donar explicacions i instruccions.

teatre-6e1

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Taller amb l’Òscar Sardà

El 27 de gener, Òscar Sardà, autor i il·lustrador de les aventures del follet Oriol, ha dut a terme, amb els alumnes de Tercer, un taller, en el que ha explicat la historia del llibre màgic, ha mostrat com dibuixa diferents estils de personatges i alguns trucs per representar-los i ha fet saber el procés creatiu de les seves il·lustracions.

img_0187

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Recomanacions de l’Ot

Benvolgudes i benvolguts mestres:

Regalar llibres per Nadal és una oportunitat única per a fer un regal diferent, personalitzat i pensat especialment per a la persona a qui va adreçat. Aprofiteu aquesta època per a regalar lectura i per a compartir–la en familia.

Aquestes són les meves propostes:

Per als qui els agraden misteris i aventures

untitled1

Si tens curiositat per saber que tenen en comú la Ruta de la Seda, les clavegueres d’Istanbul, Marco Polo, Mongòlia i Terra Santa i  t’agraden els  llibres històrics de misteri  i d’aventures amb una dosi de conspiració, aquest llibre et pot agradar i la seva lectura  no és complicada i el lector sempre està en suspens fins al final.

per als romàntics

untitled2

És una història romàntica d’una noia joveneta enamorada de qui no deu. M’agrada com una noia  tira endavant en la nostra societat actual. Té un llenguatge molt entenedor, fluït i fàcil de llegir. Espero que us agradi com  mi.

Per als interessats en experiències educatives

untitled3

Durant cinquanta anys, A. S. Neill, autor del llibre, va dirigir a les rodalies de Londres, la famosa escola de Summerhill, que ha tractat de fer un pas cap a la veritable educació progressista: l’autoregulació dels nens. A aquest propòsit, el sistema seguit per l’autor és un punt de vista radical i les exposicions que fa són el resultat de les seves experiències. Per principi sosté que la llibertat funciona, i creu que el nen corrent no és un invàlid nat, ni un covard, ni un autòmat inconscient, ja que posseeix la virtut d’estimar la vida i interessar-se per ella.

Cada capítol tracta un tema diferent, l’escola de Summerhill, l’educació dels nens, el sexe, religió i moral, problemes dels nens, problemes dels pares i preguntes i respostes.

En resum, l’escola de Summerhill és una escola model de les que hauríem d’aprendre, encara que no es pugui dur a terme, sí que haurien d’estendre moltes de les idees i maneres d’actuar que tenen allà, sobretot que el més important és el nen , i que les escoles són per a ells. Ells passen la major part de la seva infància a les escoles i haurien de sentir a gust en elles, si això s’aconseguís, no hi hauria conflictes a les escoles i tots els nens estarien encantats d’anar a estudiar. Però per comoditat o per falta d’entusiasme, vam deixar les coses com estan i no ens esforcem a canviar-les, i així, és molt difícil que millorin. Per sort, hi ha gent com A. S. Neill que no es conforma amb el que hi ha i si que busquen solucions, com ha demostrat, amb molt bons resultats.

 

Per als que volen llegir en anglès

untitled4

La inspectora Jane Honeywell es trasladada a un petit poble on no hi passa mai res fins que es comet un assassinat i acaba descobrint una trama complexa.

És un llibre policiac . Fàcil de llegir i d’entendre. El nivell de lectura és mitjà -alt , ple de phrasal verbs i expressions angleses.

 

Per als que tenen sentit de l’humor càustic

untitled5

El llibre parteix d’una premisa impossible. Hitler retorna al Berlin actual. Una sàtira punyent, malèvola i seductora que et fa riure, reflexionar i qüestionar. Una crítica mordaç a la societat i la política actual emmarcada en Alemanya, però extensible a tota Europa.

Per als amants de la novel·la negra

untitled6

“La verdad sobre el caso Harry Quebert” és una novel·la d’intriga i misteri amb un argument força sòlid i ben pensat, i té una bona trama d’investigació que t’enganxa des de les primeres pàgines. Tot i que el llibre és força extens, la seva lectura és fàcil i entretinguda. Em va cridar molt l’atenció que els capítols estiguin numerats com si fos un compte enrere i que tots comencin amb un petit diàleg entre els dos protagonistes principals.

Jöel Dicker sap transmetre sensació d’intriga en tot moment i els personatges tard o d’hora acaben semblant culpables de l’assassinat. L’autor utilitza un vocabulari i uns diàlegs senzills, que fan que la lectura sigui ràpida i amena. A més, els salts temporals entre el passat i el present estan ben narrats i sempre aporten nova informació al cas.

És un llibre molt recomanable si us agraden les històries d’intriga i misteri.

 

Per als que volen llegir sobre bruixes i bruixots 

untitled7

Tot i que és ple estiu, una estranya boira entela els vidres de les finestres de Londres. Assegut a la seva habitació de Privet Drive, en Harry Potter espera, molt nerviós, l’arribada del professor Dumbledore. Una de les darreres vegades que el va veure va ser en ple duel contra Voldemort, i en Harry no s’acaba de creure que el professor Dumbledore el visiti a casa seva personalment. Per què el vol veure amb tanta urgència, en Dumbledore? Què és el que no pot esperar a que Harry torni a Hogwarts al cap d’unes setmanes? El sisè curs d’en Harry a Hogwarts ja comença d’una manera ben especial, just quan el món dels mags i el dels muggles comencen a creuar-se per primera vegada…

 

Ot el mussolot

Publicat dins de General | Etiquetat com a | Deixa un comentari

El patge reial ens visita

Tot esperant l’arribada dels Reis Mags d’Orient, ens ha visitat un dels patges reials que ha recollit els desitjos i peticions dels petits de l’escoal en les cartes que han escrit.

Aquesta és una activitat que forma part del Pla de lectura de centre.

facebook_1482406307279

Publicat dins de General | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Visita biblioteca municipal

 

?

El 19 de gener els alumnes de Tercer de Cicle Mitjà han realitzat la visita a la biblioteca de la vila. Es valora positivament l’activitat ja que es considera necessari que els nens i nenes de l’escola coneguin el funcionament de la biblioteca pública per a què pugui ser utilitzada de manera habitual.

 

La visita ha permès aprendre l’ús i funcionament de la biblioteca municipal, fer un recorregut per les diferents seccions, visualitzar un PowerPoint i agafar i llegir llibres al gust.

Publicat dins de General | Etiquetat com a , | Deixa un comentari

Patricia Mc Gill a l’scola

Els nens i nenes de Primer i Segon han gaudit avui, 22 de novembre, de l’activitat realitzada per la prestigiosa conta-contes Patricia Mc Gill.

Aquesta activitat forma part de les programades dins el Pla de Lectura de Centre.

img_1006b

Publicat dins de General | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari