Lectura compartida al Cicle Inicial

img_9150

Al Cicle Inicial fa unes setmanes que hem començat una activitat de Lectura compartida. Es tracta que tot l’alumnat s’afronti alhora a la tasca de llegir un mateix llibre. El mestre guia el procés, estimula la participació de les nenes i els nens i fa possible la lectura d’un llibre que, potser, seria difícil de comprendre llegint-lo individualment. 

El llibre triat és “Petit Papu“, escrit per Montse Ganges i il·lustrat per Imapla.  Aquesta lectura explica la història d’un monstre que tenia per ofici espantar els nens i les nenes que es comportaven malament…  Però tot d’una això ha canviat i s’ha quedat sense feina! Què farà a partir d’ara en Petit Papu? 

petit-papu-bambu-los-cuentos-de-bastian-portada

Aprenem a dibuixar còmic amb en Josep Solana

20170215_185428

El dimecres 15 de febrer es van celebrar per primera vegada les Jornades “Marina Còmic” a la Biblioteca Francesc Candel. Pel que fa al públic infantil, es va programar un taller d’il·lustració de còmic impartit pel director de l’Escola de dibuix JOSO de Barcelona, en Josep Solana. L’activitat va començar a les 6 de la tarda i va tenir una durada d’una hora i mitja. 

La Biblioteca de l’Escola Can Clos ha col·laborat activament en la difusió d’aquest taller, aconseguint la participació de 10 nens i nenes dels Cicles Mitjà i Superior. Als nostres alumnes els hi van acompanyar un nen de l’Escola Ramon Casas, un altre de l’Escola Santa Dorotea i una nena de l’Escola Pau Vila. 

En Josep Solana va explicar les nocions bàsiques del dibuix de personatges de còmic i va proporcionar patrons. Els nenes i les nenes van poder practicar i emportar-se la producció a casa juntament amb un dibuix fet “a la carta” pel professor.

Les jornades continuen dimecres vinent amb més activitats. Per saber-ne més podeu accedir a aquest enllaç

http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfrancesccandel/ca/noticia/marinaczemic-les-jornades-dedicades-al-czemic-del-barri-de-la-marina

Moltes gràcies Pablo, Denisse, David, Alina, Alejandra, Biel, Dani, Roman, Adrià i Alejandro per haver participat! Moltes gràcies MJ per haver-ho organitzat! 

Us deixem unes quantes fotografies per si us voleu fer a la idea de com va ser el taller. Esperem que us agradin: 

 

L’art de Toni Asensio

20170215_160918

Aquesta tarda els nens i les nenes de Cicle Superior hem anat a la Biblioteca Francesc Candel per conèixer a en Toni Asensio. En Toni és un artista plàstic de gran rellevància i veí de La Marina. Ell mateix ens ha fet de guia en la seva exposició de pintures de la sala polivalent de la Biblioteca i li hem pogut preguntar tot allò que volíem saber sobre la seva vida, professió i obres. Ha estat molt amable i proper. Per acabar la visita, hem vist el seu mural “Dic Sec” (1991), el qual s’exposa de forma permanent a la primera planta de la Biblioteca. Moltes gràcies Toni!

Vols aprendre a dibuixar còmic?

marina_comic-726x1024

El dimecres 15 de febrer a les 6 de la tarda tindrà lloc un taller d’il.lustració de còmic per a nens i nenes a la Biblioteca Francesc Candel en el marc de les jornades “Marina Còmic”.

L’activitat serà gratuïta i tindrà com a professor en Josep Solana, director de l’Escola de Dibuix Joso de Barcelona.

Si hi estàs interessat/da, apropa’t a la Biblioteca Francesc Candel o digues-li al teu mestre de Biblioteca Jordi per assegurar-te la teva plaça. Aforament limitat als 20 primers nens/es.

Per a més informació, clica al següent enllaç:

http://ajuntament.barcelona.cat/biblioteques/bibfrancesccandel/ca/noticia/marinaczemic-les-jornades-dedicades-al-czemic-del-barri-de-la-marina

Descobrim els secrets de la Biblioteca…

20170201_153328

Aquesta tarda les classes del Cicle Mitjà hem visitat la Biblioteca Francesc Candel. En aquesta ocasió ens esperaven un munt de sorpreses perquè hem descobert quins són els secrets que guarda la Biblioteca. 

L’Àngels, tal i com fa sempre molt amablement, ens ha rebut i ens ha acompanyat per tota la Biblioteca ensenyant-nos aquells llocs que estan reservats només per a les bibliotecàries. Hem pogut entrar als serveis tècnics, al magatzem, a l’office, a la bústia de retorn de 24h, als taulells… i, fins i tot, hem pogut fer devolucions i préstecs de llibres tal i com fan les bibliotecàries! Ha estat molt emocionant! 

Abans de marxar hem aprofitat per agafar en préstec algun llibre sobre el projecte que estem treballant a classe: “els volcans“. Ens ha agradat molt fer aquesta visita!

Moltes gràcies companyes de la Candel per tractar-nos sempre tan bé i mostrar-nos els vostres secrets! Fins aviat! 

Els personatges esbojarrats de Roald Dahl

20170118_185223

El passat dimecres 18 de gener un grup de 15 nens i nenes de la nostra Escola van anar a la Biblioteca Francesc Candel, acompanyats per les seves famílies i el mestre de Biblioteca, per a participar en una activitat molt especial… La cita era a les 6 de la tarda i tots estàvem una mica intrigats i nerviosos… En Jordi ens havia anima’t molt a anar-hi… Valdria la pena? Seria veritat que ens ho passaríem molt bé?

L’Olga Cercós, narradora professional de contes, ens havia preparat una activitat molt bonica per a celebrar el centenari del naixement de l’escriptor gal·lès Roald Dahl. El títol era “Els personatges esbojarrats de Roald Dahl”. Aquest curs, a les classes de Biblioteca, estem llegint algun dels seus llibres: “La meravellosa medicina de’n Jordi”, “El dit màgic”… i ens estan agradant molt. Aviat començarem a llegir “Els Culdolla” i “Les bruixes”. 

Va ser una activitat molt divertida: l’Olga ens va narrar trossos dels llibres més coneguts de Roald Dahl, va fer moltes bromes, ens va sorprendre amb un teatre de titelles i al finalitzar va repartir xocolata a tothom, tal i com feia en Willy Wonka a la novel·la “Charlie i la fàbrica de xocolata”.  Va valdre la pena anar-hi!

Pels qui no us va ser possible anar-hi, a continuació trobareu un recull de fotografies. A la foto de grup hi falten alguns nens i nenes que al finalitzar l’activitat tenien pressa per marxar… Quina llàstima! La propera vegada haurem de fer la fotografia abans…

Moltes gràcies David, Denisse, Alina, Alejandra, Daevid, Eubert, Leire, Dani, Elías, Noemí, Manal, Hugo, Paula, Martina, Pablo i a totes les famílies per haver vingut!

Moltes gràcies a la Biblioteca Francesc Candel per organitzar activitats tan boniques!  Sou un equip fantàstic! 

Les MARC ens tornen a visitar…

20161103_115523

Sabeu què vol dir MARC? Són les Mestres Àvies Recuperadores de Contes!

El passat dijous 3 de novembre les MARC ens van tornar a visitar a l’Escola. Les MARC són unes àvies que es dediquen a anar per les escoles a explicar contes, llegendes, rondalles, mites… de la manera tradicional, és a dir, utilitzant només el gest i la paraula.

Quan les MARC eren més joves treballaven de mestres, ara ja estan jubilades. Aquesta activitat la realitzen de forma voluntària en aquelles escoles que formen part del “Grup de treball de Biblioteques Escolars” i tenen un mestre encarregat de la Biblioteca.

Durant el matí, la Consol i la Maria van realitzar l’activitat amb cadascun dels cicles de l’Escola: Educació Infantil, Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior. Va ser una experiència molt bonica perquè escoltant-les podíem imaginar molt bé allò que ens estaven explicant.

Moltes gràcies Consol i Maria per haver vingut un any més a la nostra Escola!

20161103_114345

 

Calendari de visites a la Biblioteca Francesc Candel

banercapbibfcandel-1

Calendari de visites a la

Biblioteca Francesc Candel

 

1r. Trimestre:

– Dimecres, 09-11-16 (tarda): C. Mitjà (3r. i 4t.) “Foment de la lectura”

– Dimecres, 23-11-16 (tarda): C. Superior (5è. i 6è.) “Foment de la lectura”

2n. Trimestre

– Dimecres, 01-02-17 (tarda): C. Mitjà (3r. i 4t.) “Secrets de la biblioteca”

– Dimecres, 15-02-17 (tarda): C. Superior (5è. i 6è.) “Cerquem en el catàleg”

3r. Trimestre

–  Dimarts, 09-05-17 (matí): C. Mitjà (3r. i 4t.) i C. Superior (5è. i 6è.) “Roald Dalh”

–  Divendres, 12-05-17 (matí): E. Infantil (P4 i P5) “Foment de la lectura”

–  Dijous, 18-05-17 (matí): C. Inicial (1r. i 2n.) “Foment de la lectura”

 

040311122418_bibliotecaphilips

infantil

 

Premiats al II Concurs “El Millor Lector!”

IMG-20160616-WA0002

El passat dijous 16 de juny es van entregar a la Biblioteca de l’Escola els premis del II Concurs “El Millor Lector!”. En l’acte es va comptar amb la presència de l’Àngels Migueles i l’Àngels De Llanos de la Biblioteca Francesc Candel, la Júlia Casanova del CRP de Sants- Montjuïc i l’Assumpta Bosch i en Jordi Mateu de l’Escola.

Els premiats van ser els següents:

CICLE MITJÀ:

* Guanyadora: Marie B.

* Finalista: Angela B.

* Mencions Especials: Daevid H. i Inoke V.

CICLE SUPERIOR:

* Guanyadora: Raquel R.

* Finalista: Álex R.

* Mencions Especials: Manal E.A. i Judith V.

La nostra enhorabona!

Hem estat guanyadors als Jocs Florals del Districte!

20160527_114431

Tenim una gran notícia: L’Alejandra, l’Hugo, la Raquel, la Judith, la Luisa, en Marc i l’Alejandro han resultat guanyadors als Jocs Florals Escolars del Districte de Sants- Montjuïc 2016 en la categoria de poesia modalitat col·lectiva amb l’obra “Escolta el teu cor”.

La cerimònia d’entrega dels premis ha estat molt bonica i s’ha dut a terme al Saló històric de la Seu del Districte, al carrer Creu Coberta. Hi han assistit nens i nenes de moltes escoles i hem gaudit de música en directe.

Des de l’Escola us volem felicitar! La nostra enhorabona! Estem orgullosos de vosaltres!