Nadal 2016. Lectures recomanades

Un cop més hem enviat a les famílies de l’escola una guia de lectures recomanades. Amb aquesta guia pretenem orientar-vos a l’hora de triar un llibre per a aquest Nadal. Es tracta de llibres pensats per llegir-los sols i acompanyats, però sobretot per establir converses al seu voltant i compartir tot allò que transmeten les seves històries.

0001

0002

Nens i nenes de Cicle Superior participen a la presentació de “L’últim gat birmà”

La Rosa Moya ha escrit, ‘L’ultim gat birmà’ (Casals), una novel·la plena d’aventures misteris. El protagonista és el jove Charlie Parker que un bon dia escolta els miols d’un gat i a partir d’aquest moment comença un viatge que el portarà del barri londinenc de Westminster a un monestir budista a Birmània.

Durant el curs passat alguns nens i nenes de Cicle Superior de la nostra escola van llegir el llibre i van participar a la presentació que es va organitzar al teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca. Es va convertir en periodistes durant una tarda molt intensa i van realitzar moltes preguntes a l’autora.
La feina encara no ha acabat i continuen treballant amb la Rosa. Properament ja us explicarem més novetats.

 

 

La Rosa Moya visita la nostra escola

Durant molts dies hem estat treballant el llibre que ens va regalar la Rosa Moya.

Els nens i nenes de primer han estudiat fons els personatges del conte i se’ls han repartit en grupets per fer-se una petita disfressa.

Els nens i nenes de segon també han estudiat a fons els personatges i els escenaris del conte i han inventat una història col.laborativa a partir del que han averiguat.

Per fi, el 22 d’abril, per celebrar la diada de Sant Jordi, hem tingut la sort de que l’autora del llibre vingui a la nostra escola i hem pogut mostrar-li tot allò que hem après.

Mireu quántes fotos vam fer!

 

 

Guia de lectura per Sant Jordi

Ja tenim una nova guia de lectura elaborada per la Comunitat de Pràctica de Biblioteques Escolars del Servei Educatiu Baix Llobregat-6! Mireu-la bé doncs hi trobareu novetats molt interessants per a tots els cicles i així tindreu idees per a regalar aquest Sant Jordi.

Cliqueu a sobre de la imatge i veureu la guia sencera.

guia

El libro secreto del Ratoncito Pérez

La Rosa Moya, una mare de la nostra escola, és l’autora d’aquest magnífic llibre i ens ha fet arribar un exemplar per a la biblioteca del centre. Es tracta del diari del Ratoncito Pérez on ens explica tots els seus secrets: on viu, qui és la seva família, quins són els seus amics…
Estem molt contents!!!

Gràcies Rosa!!be45063

Editorial: Beascoa
ISBN: 978-84-488-4506-3
Any publicació: 2016

“8 de març batega el Puig”


El passat 8 de març, amb motiu del Dia Iternacional de la Dona Treballadora, la nostra escola va fer una serie d’activitats lligades amb la biblioteca i el projecte de coeducació “Patiart”.
Vam treballar el conte il.lustrat de la Raquel Díaz, publicat per l’editorial Thule: Hi ha res mes avorrit que ésser una princesa rosa?
La protagonista d’aquest conte, la Carlota, és una princesa que està farta de ser una princesa rosa. A ella li agradaria fer altres coses: cercar aventures, rescatar prínceps de les urpes dels dracs, volar amb globus…
Un conte per treballar l’igualtat d’oportunitats i els estereotips.

 

Recomanacions per Nadal

Si cliqueu a la imatge de sota, podreu accedir a la guia de lectura que us va arribar a casa fa uns dies.
Es tracta d’una guia que ha estat elaborada per La Comunitat de Pràctica de Biblioteques Escolars del Servei Educatiu Baix Llobregat-6. Les famílies que vulguin regalar un llibre aquestes festes, trobaran aquí una recomanació de cinc llibres per a cada cicle educatiu.

 

lectures-recomanades-nadal-20142015-guia-per-a-famlies-1-638

 

ELS PARES I LES MARES DE CICLE INICIAL HAN VINGUT A EXPLICAR-NOS CONTES A LA BIBILIOTECA

Aquest curs la nostra biblioteca ha rebut unes visites molt especials. Es tracta d’una colla de mares i pares que han vingut a explicar-nos contes!
L’experiència ha estat molt enriquidora perquè cadascun d’ells ha posat en marxa la seva imaginació a l’hora de fer el seu relat. Mireu, mireu quina varietat…

LA GESTA DEL PETIT ROMEU

El Joan, pare del Gerard, acompanyat pel Jordi ha vingut a explicar-nos “La gesta del petit Romeu”, una història que narra les aventures del petit Romeu pels cinc cims del nostre poble.

ROSA CARAMEL

La Mònica, mare de l’Erika ens va explicar “Rosa Caramel”, un bonic conte d’elefants i elefantes que vol fer-nos reflexionar sobre els estereotips sexistes.

CALOGRENANT

La Belen, mare de la Berta ens va explicar la llegenda de Calogrenant, una història medieval d’un cavaller que no volia desvetllar la seva identitat. Va ser molt divertit perquè vam participar molt activament!!!

LA CAPUTXETA VERMELLA (explicada pel llop)

La Mari, mare de la Laia i la Mari Carmen, mare de la Mireia ens van explicar amb titelles el conte de la Caputxeta, però una versió molt especial… la versió del llop!!

LA BRUIXA QUE VOLIA MATAR EL SOL

La Rosa, mare de l’Antonio i la Mari Carmen també ens ho van fer passar molt bé quan ens van disfressar per explicar-nos el conte del Ricardo Alcántara: “La bruixa que volia matar el sol”.

LITTLE RED

La Lia, mare de la Rachel, com que és americana ens va explicar el conte de la “Little Red”.

CORB

I la Merche, mare de la Sofia, acompanyada de la seva neboda Pili van construir un teatret de titelles per explicar-nos “Corb” una història que ens ensenya a acceptar a tothom tal i com és.

Corb from pandion1