HI HAVIA UNA VEGADA… Contes encetats, contes contats (2016-2017)

contes_cooperatius

HI HAVIA UNA VEGADA… Contes encetats, contes contats.

Ja tenim publicats els trenta-un contes cooperatius de la vuitena edició, corresponents a aquest curs 2016-2017.
Des d’aquí volem FELICITAR els JOVES ESCRIPTORS i ESCRIPTORES, i fer arribar el nostre AGRAÏMENT i RECONEIXEMENT al PROFESSORAT que ha fet possible aquesta nova edició!!!!

Com ja sabeu, aquesta activitat consisteix en elaborar contes de forma cooperativa entre els diferents centres de Molins de Rei, el Papiol i Sant Feliu de Llobregat, a partir d’una situació inicial plantejada.
Aquesta experiència conjuga el gust per la lectura i l’escriptura, amb la utilització de les TAC.

ELS CONTES

 

Publicat dins de 1. Treball cooperatiu, 1.1. Contes cooperatius | Etiquetat com a , , , , , , | Deixa un comentari

Guia Lectura Sant Jordi 2017

drac_Sant_Jordi17

Us presentem la nova Guia de Lectura SANT JORDI 2017, en format digital !!!!

Adreçada a tota la comunitat educativa (professorat, alumnat i famílies), es tracta d’una acurada tria de lectures, proposada pels mestres del Seminari de Dinamització de les Biblioteques Escolars, a partir de la pròpia experiència. 

ESPEREM  QUE  LA  GAUDIU I QUE SIGUI DEL VOSTRE INTERÈS!!!!!

 

Publicat dins de 1. Treball cooperatiu, 1.2. Guies de lectura | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Guia Lectura HIVERN 2016

Un any més, amb el trimestre a punt d’acabar, us presentem la nova Guia de Lectura en format digital que editem sempre per aquestes dates:

la Guia de Lectura  “HIVERN  2016”

nadal_pila_llibres_50

Com totes les guies anteriors, es tracta d’una tria acurada de lectures, proposada a partir de la pròpia experiència dels i les mestres del Seminari de Dinamització de les Biblioteques Escolars, i adreçada al professorat, a l’alumnat i a les seves famílies.

 

ESPEREM QUE SIGUI DEL VOSTRE INTERÈS!!!!
I QUE LA GAUDIU MOLT!!!!!!

 

GUIA DE LECTURA  “HIVERN  2016”

Publicat dins de 1. Treball cooperatiu, 1.2. Guies de lectura | Etiquetat com a , , | 1 comentari

Contes cooperatius 2015-2016

Ja teniu publicats els contes cooperatius de la setena edició, corresponents al curs 2015-2016.

Des d’aquí FELICITATS als JOVES ESCRIPTORS i ESCRIPTORES i el nostre AGRAÏMENT  i RECONEIXEMENT al PROFESSORAT que ha fet possible aquesta nova edició!!!

nens_toni2011_granRecordar que es tracta d’una activitat consistent en elaborar contes de  forma  cooperativa entre els diferents  centres de  Molins  de  Rei, el Papiol i Sant  Feliu de  Llobregat, a partir d’una  situació  inicial  plantejada.
Aquesta experiència conjuga el gust per la  lectura i  l’escriptura, amb la utilització de
les  TAC.

Publicat dins de 1. Treball cooperatiu, 1.1. Contes cooperatius | Etiquetat com a , , , , | Deixa un comentari

Guia de Lectura “Sant Jordi 2016”

Un any més, amb Sant Jordi a tocar, us presentem la nova Guia de Lectura en format digital que sempre  editem per aquestes dates:

la Guia de Lectura “SANT  JORDI  2016

drac_Sant_Jordi16

Com totes les guies que hem editat fins ara, es tracta d’una tria acurada de lectures, proposada a partir de la pròpia experiència dels i les mestres del Seminari de Dinamització de les Biblioteques Escolars, i adreçada al professorat, a l’alumnat i a les seves famílies.

ESPEREM  QUE  LA  GAUDIU!!!!!

 

GUIA DE LECTURA SANT JORDI 2016

Publicat dins de 1. Treball cooperatiu, 1.2. Guies de lectura | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Guia Lectura HIVERN 2015

Un any més,  i ja en són 3, us presentem la nova Guia de Lectura en format digital que editem sempre per aquestes dates: la  Guia de Lectura HIVERN 2015.

llibres_escalaCom les anteriors guies, es tracta d’una acurada tria de lectures, proposada a partir de la pròpia experiència dels i les mestres del Seminari de Dinamització de les Biblioteques Escolars, i adreçada al professorat, a l’alumnat i a les seves famílies.

ESPEREM QUE SIGUI DEL VOSTRE INTERÈS!!!!!

 

GUIA DE LECTURA  HIVERN   2015

Publicat dins de 1. Treball cooperatiu, 1.2. Guies de lectura | Etiquetat com a , , | Deixa un comentari

Halloween

HALLOWEEN: ALGUNES IDEES PER DECORAR LES NOSTRES BIBLIOTEQUES

hallowen06

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Contes cooperatius 2014-2015

HI HAVIA UNA VEGADA… Contes encetats, contes contats.
VI Edició curs 2014-2015

Ja teniu publicats els contes cooperatius corresponents al curs 2014-2015 (VI edició)Recordar que es tracta d’una activitat consistent en elaborar contes de  forma  cooperativa entre els diferents  centres de  Molins  de  Rei, el Papiol i Sant  Feliu de  Llobregat, a partir d’una  situació  inicial  plantejada.
Aquesta experiència conjuga el gust per la  lectura i  l’escriptura, amb la utilització de

les  TAC.

Des d’aquí les NOSTRES  FELICITACIONS als joves escriptors i escriptores i el nostre agraïment al professorat que ha fet possible aquesta nova edició.

Publicat dins de 1. Treball cooperatiu, 1.1. Contes cooperatius, General | Etiquetat com a , , , , , | Deixa un comentari

Maleta Rosa Joana

“ROSA JOANA”
Maleta d’animació a la lectura

imatge_web

A finals del trimestre passat, a la Sala dels Àustries del Palau Falguera, es va presentar al professorat de les escoles de Sant Feliu de Llobregat la proposta didàctica “Rosa Joana i les set magnífiques“, basada en el llibre del mateix títol.

La proposta didàctica.
La proposta, elaborada per un grup de treball amb mestres de la localitat,  està estructurada en dues parts: els POEMES i el CONTE.
A l’apartat “Els poemes” es proposen un seguit d’activitats interdisciplinars, orals i escrites, per a cada un dels 8 poemes que conté el llibre (7 són de la Joana Raspall i el darrer poema és d’en Miquel Desclot, dedicat a la poeta), amb una estructura bàsica i comuna a tots ells (transcripció i lectura del poema -amb pautes específiques -, activitats de llengua -motivadores, innovadores i de fàcil resolució per als infants- i una darrera activitat artística).
L’apartat “El conte” contempla aspectes de llengua, medi i educació artística.

El llibre.
Es tracta d’un llibre basat en poemes de Joana Raspall, musicats per Joan Josep Blay i emmarcats en un conte escrit pel també poeta Miquel Desclot, va ser escrit específicament per a la celebració del centenari de la poeta santfeliuenca. Cada any els nens i les nenes de 4t de primària de totes les escoles de Sant Feliu de Llobregat aprenen els poemes musicats, amb l’ajut de l’Escola Municipal de Música i els mestres de música de cada escola, i els interpreten en una cantata col·lectiva. La primera cantata es celebrà el 24 de maig de 2013 per celebrar el centenari de la poeta; el llibre conté un disc compacte amb la gravació musical de d’aquest primera cantata.

La maleta.
La maleta “Rosa Joana”, recull el llibre i la proposta didàctica i un seguit de recursos escrits per la poeta santfeliuenca.

En voleu veure i conèixer el contingut?

Publicat dins de 2. Recursos, 2.1. Dinamització de la biblioteca escolar, 2.1.1. Maletes de lectura, General | Etiquetat com a , , , , , , , , | Deixa un comentari

Maleta Dahl

ROALD DAHL
Maleta d’animació a la lectura


La maleta de pedagògica “Roald Dahl” , d’animació a la lectura, ha estat elaborada pel CRP Baix Llobregat I (Sant Feliu de Llobregat), a partir de la proposta didàctica de la Lola Casas “Tot Dahl“, recollida també en aquesta maleta.

 

imatges_dahl_cataleg

Roald Dahl, per sempre.
Et recordaré, amic, com un gran gegant llaminer a qui agradava especialment la xocolata…
Molts mestres i bibliotecaris que estimem “això de llegir” et recordarem perquè ens has donat un grapat de contes divertits i engrescadors que ens han permès gaudir, conjuntament amb els nens i nenes, d’estones apassionants.
Sobretot et recordaran els nens i nenes, que sempre has respectat i els desitjos dels quals, com pocs autors de literatura infantil, has copsat d’una manera planera i sense embuts
.

Lola Casas

 


 

Per conèixer i remenar els recursos de la maleta, cliqueu aquí!!!

Publicat dins de 2. Recursos, 2.1. Dinamització de la biblioteca escolar, 2.1.1. Maletes de lectura | Etiquetat com a , , , , , , , , | 3 comentaris