Benvinguts al nou curs 16/17

Ja hi tornem a ser i amb més il·lusió que mai.

Aquest curs ha començat ple de novetats. Des del canvi d’horari per aprofitar millor el rendiment acadèmic de l’alumnat fins a l’implementació d’una nova aplicació per a mòbils per informar a les famílies de forma més ràpida, ecològica i eficient. L’aplicació WarnApp permet comunicar unidireccionalment l’escola amb les famílies les quals reben els missatges directament al mòbil.

Per utilitzar l’app WarnApp sols cal buscar-la a l’App Store (per mòbils iphone) o al Google Store (per mòbils amb sistema Android). Un cop descarregada, s’hi ha d’entrar i pulsar el símbol “+” i “subscriure’s” a la llista EscolaBerenguer (tot junt i respectant les majúscules i les minúscules). Un cop fet això ja rebreu automàticament tots els missatges que surtin des de l’Escola. Ja hi ha més de 20 seguidors de la llista de l’Escola.

Clicant al link que apareix a continuació veuran la preparació de la fotografia que el Rafel enviarà al setmanari “El Vallenc”, que surt cada divendres a l’Alt Camp.

https://goo.gl/photos/aT5eQWfkhWQXLqmT6

Colònies a Tamarit 2016

Bon dia des de Tamarit!

Ahir vam arribar a la casa de colònies i sols baixar de l’autocar van rebre’ns els monitors. Després de conèixer-los vam iniciar una activitat de descoberta de l’entorn de la casa de colònies, vam esmorzar i,després vam continuar l’activitat. Abans de dinar vam anar a instal·lar-nos als bungalows del càmping. Vam dinar allà mateix i a la tarda vam visitar l’Hort de la Sínia. En acabat, vam anar de nou a sopar a la casa de colònies. Després de sopar, ja al càmping els nens i nenes d’infantil, acompanyats dels monitors i monitores van fer el taller de contes per anar a dormir. Els i les de cicle inicial van fer un joc nocturn també amb els monitors i monitores. I, finalment, els i les alumnes de cicle mitjà i superior es van veure sorpresos per una possessió inesperada. L’esperit de la bruixa del castell de Tamarit va entrar dins el cos d’en Cristian. Però bé… aquesta història… ja us l’explicaran els nens i nenes.

El dia va ser solejat, feia molta calor.

Avui toca platja, esperem que faci un dia igual.

Us deixem unes fotografies a les que podeu accedir a través del següent link perquè pugueu començar a veure com vam passar-nos-ho de bé. Al llarg dels pròxims dies anirem ampliant l’àlbum al qual podreu accedir des del mateix link.

https://goo.gl/photos/bPm4PdgH7iXru9Pz8

FESTA DE LA PRIMAVERA

El dia 22 d’abril del 2016 ,a Masllorenç, es va celebrar la festa de la primavera ; els nens i mestres de Bonastre van venir a Masllorenç a fer diverses activitats.
Després d’esmorzar ens vam dividir per cursos; hi havien cinc tallers, un de cuina, un de maquillatge, un de il·lustracions, un de joc de pistoles i un de contes de terror.Jo penso que van estar divertits tots els jocs perquè eren de terror.
Jo penso el mateix.
Nerea i Elias

Xerrada sobre les pors durant la infància

Presentació:

Tots els éssers humans, tenim pors i neguits. Cada nova etapa porta amb si les seves pròpies pors, que aniran, evolucionant, canviant o desa pareixent al llarg de la vida.

A l’escola les pors a la separació, la pèrdua i al desconegut emergeixen amb més força. Amb els canvis propis del’àmbit escolar o bé els canvis que es produeixen a les famílies, es trenca l’equilibri emocional, donant peu a l’aparicióde neguits que poden incidir en el desenvolupament, aprenentatge i benestar dels infants.

Partint de les preguntes:

• A què li temen i què els preocupa als nens?
• Com diferenciar entre les pors evolutives i característiques de cada edat i els temors, neguits o fòbies?
• Quan un nen sent por, quina informació li proporciona aquesta emoció bàsica?
• Com s’expressen les pors i temors en l’àmbit educatiu?
• Que tipus d’acompanyament o intervenció podem realitzar?

Treballarem els següents continguts:

• Origen i funció de la por.
• Recorregut evolutiu de les pors més universals en la infància.
• Manifestacions de la por (per exemple a l’hora d’anar a dormir i maneres d’expressió com el joc o el dibuix)
• Relació que els nens mantenen amb les seves pròpies emocions i pors.
• Les pors dels pares que recauen sobre els fills.
• Treballarem alguns recursos perquè aquesta emoció pugui ser reconeguda, acollida i expressada en el contexteducatiu, oferint un acompanyament emocional als nens considerant el desenvolupament evolutiu de les pors.
• Farem un recorregut per les formes més freqüents d’expressió de pors i temors en l’àmbit escolar:

Adaptació
Canvi de cicle, de companys, de tutors
Temor a no encaixar amb el grup i no ser acceptats
Anar-se de colònies
Complir les expectatives acadèmiques
Metodologia:

Plantegem un aprenentatge experimental i vivencial. Partint del contacte amb llibres seleccionats i materials diversos, es treballarà en petits grups i avançarem junts cap al desenvolupament de la teoria.
Serà un procés deductiu que tindrà el suport teòric de la formadora Mariana Salvi.
Sabem per experiència que als nens la literatura els protegeix d’allò que els espanta i els ajuda a elaborar situacions difícils. Per això, una vegada més triem els contes com a brúixola per apropar-nos al món intern infantil i descobrir desdels seus relats i personatges, moltes de les preocupacions i pors que ocupen bona part del pensament dels infants.

Professora:

Mariana Salvi. Psicòloga (UNLP). Treballa en àmbit d’orientació a les famílies en espais d’acollida i escoles, impartint tallers i xerrades formatives per a educadors/es i mestres, a través de diferents programes (“Créixer enfamília”, “Jugar i Llegir”) que el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya desenvolupaen tot el territori català.

Lloc: Casal de la Gent Gran. Passeig de la Salle, 13. 43850. Cambrils. Tarragona

Dia i hora: Dissabte 14 de novembre de 10:00 h a 14:30 h

Preu reduït: 25 € Per a grups de 4 o més participants

Preu normal: 30 €

Com realitzar la teva inscripció:

1- Omplir aquest formulari

2- Fer l’ingrés en el compte ES38 00810646 3200 0115 1025 (Banc Sabadell), MOLT IMPORTANT! indicant en el concepte “Formació 14/11 Cambrils + el teu nom i cognom”.

3-Enviar còpia del comprovant del pagament per mail a institutodelainfanciatarragona@gmail.com

La inscripció no es farà efectiva fins que no realitzis els 3 passos i les places s’assignaran en ordre estricte d’arribada

Es lliurarà certificat d’assistència

Més informació i inscripcions: institutodelainfanciatarragona@gmail.com www.institutdelainfancia.org

Política de devolució: Fins una setmana abans de la formació es retornarà el 50% de l’import. Després d’aquest termini no es faran devolucions. La persona matriculada podrà traspassar a una altra persona la seva plaça amb previ avís a l’organització.

Festa de la castanyada

El divendres 30 d’octubre, es va cel.lebrar la castanyada a l’escola berenguer de Montoliu.
Els alumnes van fer vàries representacions, van recitar poemes, van cantar i ballar cançons de la tardor i la castanyada, i van tocar la flauta i la gralla. Tot això acompanyats de les famílies, que van vindre a gaudir de la festa.També van participar els nens de l’escola bressol “El camp petit”.
Tot seguit es vam menjar les castanyes torrades i els panellets que van fer els nens a l’escola.
S’ho vam passar molt bé! I a més, enguany, van vindre unes castanyeres molt……castanyeres….. 😉