BON CURS 17/18

Benvolgudes famílies,

Aquest nou curs ha començat una mica combuls i amb molts canvis tant a nivell intern de la ZER com en la societat catalana.

Els canvis a nivell intern s’expliquen pels canvis de professorat, ja que ha entrat mestre substitut nou i pel canvi de metodologia pedagògica. Respecte el mestre nou, volem donar la benvinguda a en Toni, que serà el nou mestre d’un dels grups de 4T, 5È i 6È. La resta continuem els mateixos, tot i un canvi en l’equip directiu de l’escola. Així doncs, aquest curs, l’equip directiu estarà format per la Lourdes com a directora i l’Eduard com a secretari. L’Edurne seguirà encarregant-se de l’alumnat d’infantil, la Xelo de l’alumnat de 1R, 2N i 3R i la Lourdes de l’altre grup de 4T, 5È i 6È. Com a mestra de religió segueix la Natàlia. I els mestres especialistes itinerants segueixen sent els mateixos, la Berta, com a mestra d’anglès, l’Eduard com a mestre d’educació especial, la Núria, com a mestra de música, i en Gerard, com a mestre d’educació física. L’equip directiu de la ZER, com en el curs passat, segueix estant format per en Gerard, la Núria i en Migue (director de l’escola l’Estel) ocupant els càrrecs de director, cap d’estudis i secretari respectivament.

Els canvis a nivell social es poden explicar a partir del referèndum impulsat pel govern de la Generalitat i totes les conseqüències que se’n deriven. L’escola no se’n pot quedar al marge, doncs els canvis i esdeveniments socials importants també afecten a l’escola. El tracte d’aquesta informació sempre serà en base als valors universals i, sobretot, al respecte a la llibertat d’opinió de les persones. Mai en farem apologia política, doncs la ZER Els Ceps, tal i com bé descriu el Projecte Educatiu, és democràtica i plural. Els mestres de la ZER, com també passa a la societat, provenim de diferents llocs i de diferents realitats i la bona convivència entre nosaltres ha de ser el reflex de la bona convivència entre la comunitat educativa.

El nou curs escolar també ve acompanyat d’algunes novetats com són el canvi de la festa de la primavera per la festa de la tardor (20 d’octubre). Justificat per intentar repartir al llarg del curs les festes celebrades conjuntament amb les dues escoles de la ZER. També hi ha canvis amb les colònies, doncs aquest curs les ampliem a una nit més, per tant, l’alumnat que vingui de colònies passarà dos nits al Camp d’aprenentatge de la Juneda, un entorn ple d’animals de granja i horta ecològica i sostenible. Una altra novetat és que farem una sortida a Barcelona durant el segon trimestre per visitar el Cosmocaixa. I, finalment, a la festa de final de curs, enlloc d’anar a l’Escola l’Estel, anirem a coneixer més el turisme de platja de la nostra comarca.

Els animem a que ens segueixin a través dels canals de comunicació del Telegram i dels blocs perquè estiguin al corrent del què fem a l’escola. I que intentin participar en totes aquelles activitats que oferim a les famílies. L’escola és una part més del poble i del dia a dia de la família. Conscients d’això oferirem el paper que correspon a les famílies en aquest dia a dia amb els vostres fills i filles dins l’àmbit escolar.

Desitgem que els seus fills i filles puguin gaudir d’un curs ple d’emocions, experiències i vivències perquè vulguin tornar dia rera dia a investigar alguna cosa més sobre aquest concepte tan complexe que és la vida.

Salutacions,

Gerard Roig
director de la ZER Els Ceps

SORTIDA DE ZER DE FINAL DE CURS AL MONTMELL

Els i les alumnes de la ZER Els Ceps van visitar el Montmell responent a la invitació de l’Escola Teresa Godes. Allí, depenent de l’edat cada grup tenia unes activitats a fer.

Infantil: Es va quedar a la zona de les pistes on hi havia muntats diferents espais amb temàtiques diferents.
– Joc de pistes sobre l’entorn.
– Jocs d’aigua.
– Experimentació amb bombolles de sabó.
– Jocs a la pista.
– Mandales.
– Plantada d’aromàtiques.

1r, 2n i 3r: Van fer una excursió fins a la zona de pícnic situada al mig de la muntanya del Montmell junt amb els alumnes de 4t i cicle superior. Durant el camí els alumnes de 3r i 4t van realitzar un joc de pistes sobre animals que es poden trobar per la zona. Un cop a la zona de pícnic van esmorzar i després van fer una replantada d’arbres.

4t, 5è i 6è: També van pujar fins a la zona de pícnic, però un cop allí van continuar l’excursió fins al capdamunt de la creu. Al baixar, van recollir els alumnes de 1r, 2n i 3r i seguidament van baixar fins a les pistes on es van retrobar amb els i les alumnes d’infantil.

Una vegada ens vam retrobar tots i totes vam acomiadar-nos dels alumnes i de les alumnes de l’Escola Teresa Godes, ja que ells, al fer jornada continuada, van plegar abans. Després vàrem dinar i, després d’una estona de lleure per les pistes del Montmell, vàrem tornar cap a les escoles.

Temps de quaresma

A l’Escola ja ha arribat la Vella Quaresma. Cada divendres li treiem una pota i ella ens obsequia amb un petit regal. És divertit esperar tota la setmana per saber què ens donarà.

Preinscripcions 17/18

Benvolgudes famílies,

El període per la preinscripció pel curs 17-18 és del 23 de març al 4 d’abril.
Tota la informació la trobaran a la web http://educacio.gencat.cat/portal/page/portal/EducacioIntranet/Inici/PortalCentres/PCPreinscripcioMatricula20172018

La sol·licitud per la preinscripció la poden trobar al següent enllaç http://educacio.gencat.cat/documents/FormularisModels/CentresGestioAdministrativa/A42.pdf

Equip directiu

Carnaval 2017: Festa o disbauxa

Benvolgudes famílies ja ha passat el carnval i el rei carnestoltes s’ha acomiadat de nosaltres. Però al llarg de tota la setmana ens ho va fer passar molt bé. El pregó, les ordres, els versots i, finalment, la festa. I quina festa!

Voldríem aprofitar per agrair la presència dels nens i nenes de la llar d’infants de Masllorenç que van contribuir a fer més gran la festa. També volem agrair la col·laboració de les famílies que van voler acompanyar-nos i ajudar-nos i finalment la col·laboració imprescindible de l’AMPA que va acabar de completar la festa.

Dijous llarder

Fotocall del divendres al matí i a la tarda

Les notícies de Nadal de 3r