regata

Després de fer la cursa del nus per preparar el vaixell va arribar l’hora de la veritat: LA REGATA. El recorregut que hem montat al pati amb boies era un repàs dels rumbs: el vaixell surt de  les boies 1 i 4 (sotavent) i puja cenyint a la boia 2 (sobrevent), després fins a la boia 3 (sobrevent) anem de través, fèiem una virada per avant i baixàvem fins a les boies 1 i 4 (sotavent) de llarg. Donat que fer un match race era força complicat, el recorregut havia de realitzar-se en solitari (cronometrat) aquí podeu veure un exemple de regata:

Habiliteu el Javascript i el Flash per veure aquest Flash video.

Ja ha arribat el GAES i el Central Lechera Asturiana es retira

Anna Corbella, primera espanyola que fa la volta al món en regata i primera també que fa una circumnavegació sense escales. Dee Caffari es converteix en la primera dona en fer quatre voltes al món, tres d’elles sense parar. La primera tripulació femenina en acabar aquesta prova ha arribat a les 9.17 (13/04/2011).

D’altra banda El Central Lechera Asturiana ha pres la decisió de retirar-se de la Barcelona World Race per qüestions de seguretat. Tot i que els desperfectes a la quaderna podien ser reparats per l’equip, la proximitat de l’hivern austral en la travessa del Pacífic  i especialment al cap d’Hornos farien molt dura i amb excessius riscos la navegació.

cursa del nus

Després d’aprendre a fer nusos, vàrem fer una cursa per muntar els vaixells.

Al principi havíem de fer l’as de guia per coder estirar de la plataforma, en arribar a l’altra banda de la pista agafar una pica per fer de màstil. En la segona ronda canviàvem de tripulant, aquest havia de dur un cap per poder fer un nus pla per poder portar un con (que ens faria de base per al màstil). La tercera ronda, tornàvem a canviar de tripulant i aquest havia de fer un nus del vuit per poder portar la banderola (la vela del nostre vaixell)

Aquí teniu unes fotos:

Habiliteu el Javascript i el Flash per veure aquest Flash video.

Habiliteu el Javascript i el Flash per veure aquest Flash video.

arribades del cap de setmana!

dia 8 al matí: arriba el Renaul ZE : Pachi Rivero i Toño Piris culminen la volta al món sense parar en 97 dies i 18 hores. “Hem complert l’objectiu” destaquen els dos copatrons càntabres a l’arribada. Els dos asseguren que la clau de l’èxit ha estat compartir-ho tot i el suport de l’equip de terra.

dia 9: L’Estrella Damm fa l’entrada al port de Barcelona: emocionant benvinguda de Barcelona als seus patrons Alex Pella i Pepe Ribes. L’Estrella Damm acaba quart la volta al món a dos, que va arribar a liderar en la baixada de l’Atlàntic. “És una regata fantàstica, però molt llarga i molt dura”, afirmen després de gairebé 99 dies de competició

dia 10: el Neutrogena ja és aquí: Boris Herrmann i Ryan Breymaier han realitzat una regata de gran regularitat, anant clarament de menys a més en el partit de les prestacions del vaixell que han sabut aconseguir. Una regata marcada per grans duels, especialment els que van tenir amb el Renault Z.E. i el Mirabaud en el Gran Sud i per les avaries, sobretot la que va afectar l’electrohidràulic de la quilla abans de doblar el cap d’Hornos i que els ha perjudicat especialment en l’Atlàntic Nord

ELS VAIXELLS VAN ARRIBANT.

El primer i el segon classificats ja han arribat a Barcelona (Virbac-Paprec 3 i Mapfre) la resta de la flota està molt estirada, 2 vaixells estan al Mediterrani ( Renault ZE i l’Estralla Damm), el Neutrógena a punt d’arribar a Gibraltar. El Gaes, 6è classificat, navega a l’alçada de Madeira, l’Hugo Boss per la seva banda es troba a l’alçada de les iller de Cap Verd.

El Fòrum Marítim Català creua l’Equador , el We are water està devant de les costes Argentines i finalment el Central lechera Asturiana que navega a l’alçada de la porta de Nova Zelanda

virbac

mapfre