Baetulonis schola MMXVIII A.D: Sol versus pluviam

Quina edició, la d’aquest any! Tot va començar amb la convocatòria inicial, que dóna als dos centres el tret de sortida de tot el procés, i va continuar, com cada any, amb una sessió preparatòria al Museu de Badalona sobre els Ludi i la Tabula hospitalis, protagonista de la XIV Magna.

Finalment arriba el dia i gaudim d’un dissabte rodó, amb afluència de col·laboradors, alumnes novells, alumnes experimentats i exalumnes que no se’n cansen i i són un puntal formidable per als professors. També va ser destacable la quantitat de públic que ens va visitar, entre el qual professorat i famílies dels dos centres, cosa que s’agraeix moltíssim. I fins i tot alguns membres del consistori badaloní es van interessar per la tasca pedagògica que duem a terme entre tots. L’alcaldessa Dolors Sabater venia acompanyada pel tinent d’alcalde José Téllez, que tot parlant ens va recordar que havia estat exalumne de Grec i Llatí a l’Albéniz. Quants records em van venir al cap de la seva promoció…

Foto d’equip dissabte a la tarda, acompanyats de Dolors Sabater i José Téllez

Diumenge, en canvi, el temps no va acompanyar i per consell dels representants del Museu, un cop consultades les previsions meteorològiques, vam decidir anul·lar el taller. Amb recança vam marxar cap a casa, doncs, i us he de dir que em va saber greu especialment pels que dissabte no hi vau poder participar i diumenge estàveu a la porta del Museu disposats a gaudir de l’experiència. Caldrà tornar-ho a provar l’any vinent, no us sembla?

Mirem cap endavant i comencem a preparar la nova edició, amb més ganes que mai. I per aconseguir-ho, vet aquí algunes imatges que m’han fet arribar de dissabte al matí. Oi que fan venir ganes de repetir-ho?

TERESA

Comentaris: 5

 1. Albert Muñoz Rodríguez 2 de maig de 2018 - 12:36 Contesta

  Salve!

  Aquesta experiència per a mi ha estat molt agradable, és una activitat que mereix la pena fer-la, ja que on estava jo que era al “ludus grammaticus” i venia molta gent a escriure el seu nom en grec. Davant de la gent, al començament, estava una mica nerviós per si ho feia malament o si m’equivocava, però després ja va anar tot com la seda. He de dir que tornaria a repetir, ja que pensava que seria avorrit, però va estar molt bé.
  També, com que estem amb altres instituts, vam conèixer a gent, i a dia d’avui parlo amb algun de l’altre institut.
  És una experiència que m’agradaria tornar-la a fer l’any que ve, ja que m’ho vaig passar genial, i a sobre hi havia ambient, cosa que no m’esperava per res.
  Gràcies per haver pogut gaudir d’aquest dia a la Magna celebratio.

 2. Clara Campos 2 de maig de 2018 - 12:36 Contesta

  Hola!
  En un primer moment no estava molt convençuda de participar-hi perquè, sincerament, em feia una mica de pal. Però un cop allà m’ho vaig passar molt bé ensenyant als nens i alguns adults a escriure el nom en grec.
  Encara que alguns noms em costaven d’entendre i d’escriure. Me’n recordo que va venir una nena que tenia un nom basc i me’l va repetir uns cinc cops fins que em va quedar clar :). No m’esperava que vingués tanta gent i tinguessin tant d’interès per aprendre.
  Ha sigut una molt bona experiència.

 3. Laura Pacheco 2 de maig de 2018 - 12:42 Contesta

  Salve!
  Sabia que volia anar a aquesta Magna Celebratio, ja que l’any passat no vaig poder anar-hi, però l’experiència ha superat les meves expectatives. Surto en algunes fotos perquè vaig estar ensenyant als nens i adults a escriure el seu nom en grec i alguns cops en llatí.
  Espero poder anar-hi l’any que ve.

 4. Maria Sorribes 2 de maig de 2018 - 12:44 Contesta

  Salvete!

  La meva participació a la Magna d’aquest any ha estat inoblidable i profitosa encara que hagi participat com a empleada del museu.
  Ha estat molt profitós tenir l’honor de fer les pràctiques en una entitat com el Museu de Badalona.
  Vaig conèixer a gent nova i vaig perdre la meva timidesa.
  M’ho vaig passar molt bé i vaig aprendre molt durant els meus quatre dies de pràctiques.
  El 26 i 27 vaig ajudar a muntar i a organitzar les entranyes del festival: vestuari, organització dels tallers, neteja, etc..
  El 28 i 29 vaig ajudar els estudiants de la UB d’arqueologia en les seves vistes guiades
  fent les enquestes a la gent.
  M’havia de posar a l’entrada de cada lloc i preguntar a la gent i ubicar-la en el lloc corresponent.
  Va ser interessant fer-les perquè t’adones que no només ens visiten els autòctons sinó que ens visiten més gent de l’àrea metropolitana de Barcelona que de dins de la mateixa Badalona i fins i tot de molt i molt lluny.
  Quan dic de molt lluny és des d’Argentina o Austràlia.
  El dissabte al matí vaig estar a la Torre Vella que és l’Escola cultural on vaig haver de fer de conserge i de segurata i a la tarda al estretíssim conducte d’aigües on vaig haver de suportar una intensa xafogor, tant va ser l’èxit que vam tenir més de 400 persones!
  Va haver-hi tanta gent que vam haver d’expulsar-la perquè va venir a les 7:30.
  Vaig tenir l’honor de conèixer a un personal molt entranyable i ha de dir que em van tractar de cine!
  Quins bocates més bons em vaig menjar aquest cap de setmana.
  Diumenge degut a la pluja i a la cancel·lació de moltes activitats i tallers vam tenir un overbooking a la Casa dels Dofins: vaig comptabilitzar un total de 500 persones!
  A pesar que molts dels nostres visitants volien anar al conducte d’aigües, que estava tancat per la pluja i que la visita fossi de pagament.
  Vaig estar amb un empleat del museu que es deia Josep, que venia les entrades.

  He de dir que m’ho he passat millor que la Magna del 2017.
  Les pràctiques lluny de ser avorrides i inservibles han estat una complerta descoberta personal i educativa.
  No m’imaginava atenent tan bé a la gent.

  Ad proximum annum Magna Celebratio!

  Valete!

 5. Teresa Devesa i Monclús 4 de maig de 2018 - 19:54 Contesta

  Enguany tenim visions diferents de la Magna, això està bé. Des del ludus grammaticus i com a membre de l’organització. M’alegro que l’experiència hagi estat profitosa per a tothom.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *