Parelles lingüístiques


Aquest Sant Jordi els alumnes de 6è hem fet de padrins lectors del nens i nenes de P3. Amb titelles i teatrets, i entre prínceps, princesetes, llops i porquets, els hi hem explicat tot tipus de contes que els hi han agradat molt.

Setmana Cultural 2018


Durant la setmana cultural d’aquest curs hem fet moltes coses, entre elles dues tardes de tallers: Tauatges, Macramé, Marcs de fotos, Decoració de samarretes, Postres creatius, contes encadenats i un photo call.

El divendres a la tarda vàrem tancar la setmana tota l’escola fent diferents dances.

Fem Dansa (25/4/18)


Els alumnes de 3r, han participat a la VIII edició del Fem Dansa (25 d’abril de 2018), a l’espai firal del Parc Central on gairebé 1.300 alumnes de primària s’han reunit per ballar i gaudir del moviment del cos. Els alumnes són de 28 escoles i són 54 grups d’aula que ballaran diferents danses i estils musicals. Una selecció d’alumnes de 6è, els han acompanyat amb el flabiol i els tamborí mentre ballaven el ball de bastons.

Aquest acte forma part del Pla Educatiu d’Entorn de la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró i el Servei Educatiu de Mataró del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Llavaneres.

CCCB 6èA


El 12 d’abril els alumnes de 6èA també vàrem anar a Barcelona al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per fer el Taller “la ciutat dels fotògrafs”, una descoberta creativa i reflexiva de la fotografia a partir del diàleg entre la pràctica fotogràfica, l’exploració de la ciutat i la lectura de textos literaris.
El dia va sortir assolellat i no vàrem patir per la pluja!!!!! També ens ho vàrem passar molt bé!!!

CCCB 6èB


El 11 d’Abril els alumnes de 6èB vàrem anar a Barcelona al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) per fer el Taller “la ciutat dels fotògrafs”, una descoberta creativa i reflexiva de la fotografia a partir del diàleg entre la pràctica fotogràfica, l’exploració de la ciutat i la lectura de textos literaris.

Tot i que quan vàrem sortir de Mataró plovia força, de camí cap a Barcelona va deixar de ploure i mica en mica va anar sortint el sol. Així vàrem poder gaudir d’un bon dia a la ciutat. Ens ho vàrem passar molt bé!

Fem mones de Pasqua


Com cada any, just abans de les vacances de Setmana Santa, a l’escola els alumnes de primària fem mones i els d’infantil les decoren amb xocolata i plomalls. Mentre anàvem preparant la mona amb tots els ingredients la Montse i la Natàlia ens han posat un repte:
________________________________________________________________________________________________________________
Calcular el cost total dels ingredients de totes les mones de l’escola sabent que:
– Nomes fan mones les classes de primària
– Cada classe fa 4 mones

Ingredients per mona (mesura =vas de iogurt):
1 iogurt natural per mona
1 mesura d’oli
2 mesures de sucre
3 mesures de farina
3 ous o l’equivalent en ouevina (1 mesura i 1/2 aprox)
1 sobre de llevat

_________________________________________________________________________________________________________________

Un cop fetes i decorades ens ajuntem amb una altre classe i ens les mengem. Aquest curs ens ha tocat compartir les mones amb els nenes i nenes de 3rB.

Audició XIV Certamen de Lectura en Veu Alta


Una selecció dels alumnes de 6è van fer una petita audició de flabiol dins del XIV Certamen Nacional Infantil i Juvenil de lectura en Veu Alta (Quarts de final del Servei Territorial Maresme – Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament ).

Mentre el jurat deliberava, els alumnes del Marta Mata van tocar cinc peces (El gegant del Pi, El Fred, Ball de bastons de Mataró, Oh whent the Saints, i Yellow Submarine). Malgrat els nervis inicials, tot va anar sobre rodes. Ara toca seguir treballant per la propera audició el dia 25 d’abril al Parc Central, on ens ajuntarem amb els alumnes de les escoles de Mataró que també toquen el flabiol en un macro concert.

Aniversaris 2n Trimestre


Durant el 2n trimestre hem celebrat els aniversaris de l’Adrià Fajardo, l’Àlex Rodríguez, la Berria Gill, la Paula Mesa, l’Eloy Gandullo i el Marc Rodríguez. PER MOLTS ANYS A TOTS!!!!

Volem destacar que l’Àlex és el més gran de l’escola aquest curs!

Taller Éssers Vius


El passat 14 de febrer, en Guillem i la Bruna van venir a impartir un Taller sobre els Éssers Vius. Ens van parlar de taxonomia, claus dictonòmiques i biodiversidad; i ens van portar tortugues i pells de serp per a que les poguessim tocar.

Wonder, 1a ronda de lectura


Des de principi de curs, cada dimarts al matí, dos alumnes de la classe llegim un capítol de la “Lección de August” en veu alta.Ja hem acabat una primera volta. El llibre ens està emocionant molt i sovint ens fa reflexionar sobre les nostres relacions amb els companys.