Sobre mi

IMG_3463

Em dic José Luis Martínez i treballo de professor de matemàtiques d’ESO i Batxillerat a un institut de Sant Boi de Llobregat. També faig, si bé no tots els anys, una optativa de quart d’ESO d’astronomia; aquest bloc, precisament, és per aquesta optativa. A més, sóc el coordinador d’informàtica i fotògraf del centre.

Vaig néixer a Barcelona, ciutat on vaig criar-me i viure fins els 23 anys. Des d’aleshores visc a Cornellà de Llobregat.

Amb això vull dir que, si bé sóc un barceloní molt enamorat de la seva ciutat, i em sento molt a gust vivint a Cornellà, astronòmicament el cel és molt dolent (el cel de Cornellà és el mateix cel urbà que el de Barcelona), però malgrat tot, es pot fer astronomia.

He passat moltes hores intentant treure profit d’aquest cel, però sempre que he pogut he intentat anar a cels més foscos per a gaudir d’aquesta afició. Sóc soci d’Aster, agrupació astronòmica de Barcelona, en la qual, si el temps hi acompanya, cada Lluna nova de mes es fa una sortida d’observació a l’observatori de Pujalt, a Pujalt (l’Anoia). Aquí el cel és força fosc i els socis duem els telescopis i altres artefactes i es fan sessions molt amenes en companyia.

Des de fa un temps tinc (la família) una caseta al municipi de Querol (Alt Camp), on el cel és també força fosc i puc gaudir tranquilament de l’astronomia, sol o amb la família que de vegades venen a veure que és el que tinc apuntant amb el telescopi.

Tinc diverses aficions, però les que més m’agraden són l’astronomia i la fotografia, les quals les tinc des de nano. Durant molts anys les vaig dur per separat, no feia fotografies del cel, o almenys amb telescopi, doncs durant temps els telescopis tenien preus desorbitants que no estaven a l’abast de totes les butxaques. Així que feia fotos d’altres temàtiques i em dedicava a observar el cel a ull i amb prismàtics. I a llegir tot el que podia sobre astronomia, així com veure documentals i sèries divulgatives. Bé, si que feia de tant en tant fotografies del cel nocturn sense telescopi.

Ja fa uns quants anys que els telescopis i el material astronòmic per a aficionats va començar a adquirir preus més populars i vaig començar ja a barrejar les dues aficions, acoblant una càmera a un telescopi.

A part de l’astronomia, una altra temàtica que toco bastant i des de fa més temps és la macrofotografia, suposo que per la meva debilitat a la biologia, doncs sóc llicenciat en aquesta ciència.