Inici

Des de fa temps que em rondava pel cap fer un web, o un blog, o amdues coses, sobre un tema-afició que m’ha apassionat des de nen i que és l’astronomia, però mai em decidia.

Em dedico a l’ensenyament, en concret a intentar fer comprendre als nostres adolescents les matemàtiques i com són d’importants i han estat en la nostra vida. Però també imparteixo, encara que no tots els anys, una optativa de quart d’ESO d’astronomia. Entre d’altres coses, vaig començar a fer un blog-web per aquesta optativa on els meus alumnes tinguessin, no tan sols una eina més de consulta, sinó també un lloc on poder opinar i publicar. I és, a partir d’aquest blog-web de l’optativa, que ha sorgit aquest altre blog-web.

La idea en aquest és la mateixa, un espai per a compartir amb altres aficionats en aquesta ciència, un espai per a consultar i opinar i, per a mi també, compartir una altra gran passió-afició que he tingut des de nano i que és la fotografia, en aquest cas en concret l’astrofotografia.

Per accedir a les diferents pàgines del lloc, podeu fer-ho pel menú superior o bé pel lateral; per accedir als diferents articles del blog, pel menú lateral podeu buscar bé per categories o per dates. També estan al menú lateral els darrers articles publicats.

Tots els esquemes, dibuixos i animacions, i la majoria de fotografies, estan realitzades per mí mateix (les que no ho són, m’han estat cedides i està indicat l’autor). No tinc cap problema que s’utilitzin, al contrari, però estaria bé que en aquest cas s’esmentés l’origen.

Res més, desitjo que gaudiu tant com gaudeixo jo.

José Luis Martínez Martínez