Vine a Baetulo amb els de tercer!

S’acaba el primer mòdul i arriba l’hora de comprovar els fruits d’un trimestre d’optativa de Cultura clàssica destinada a la revalorització del passat romà dels badalonins. Sempre he pensat que era una llàstima que els nois i noies que teniu la sort de viure en una ciutat amb un llegat arqueològic tan important no sigueu conscients de la riquesa del que us envolta.

He de dir que aquests dies de tasca clàssica han estat força gratificants per l’interès i les ganes que hi ha posat l’alumnat i per la profitosa visita guiada que van fer pels punts d’interès arqueològic de la ciutat. Com una turista més, amb el tríptic de l’Elisabet i la Naiara en mà, vaig deixar-me guiar per les explicacions de cada grup.

A part de l’activitat pràctica abans esmentada, els nostres experts en el llegat de Baetulo han confeccionat un llibret informatiu de cadascun dels aspectes treballats. Tal com podeu observar, és fruit d’una tasca col·laborativa en què la feina de cada grup s’ha posat en comú.

Per donar fe del resultat final de la sortida, aquí teniu la foto de família que ens va fer el Marc.

Naiara, Brenda, Elisabet, Adrián M., Adrián L., Jordi, Míriam, Joan, Karo,  Artur, Israel, Paula, Sara, Marc i Carlos, heu deixat el llistó molt alt de cara als alumnes del segon mòdul. M’agradaria que, a partir de la vostra experiència, els deixéssiu un comentari amb consells i indicacions per superar l’optativa amb els millors resultats possibles.

Valete discipuli discipulaeque!!!

TERESA

106 thoughts on “Vine a Baetulo amb els de tercer!

 1. Pingback: Baetulo i la mitologia | Aracne fila i fila

 2. Pingback: Descobreix la mitologia de Bètulo amb la Cultura clàssica de tercer! | Aracne fila i fila

 3. maite prats

  m’ ha agradat molt el tiptic i l’ infurmació que aquet grup m’ ha donat , ami aquesta asignatura em va cridar l’ atenció perque era algo que maig vaig fer , i crec que sera interesant cuntinua apenen cosas de la meva badalona , i bueno gracias aquets alumnes per fer mes interesant l’asignatura.

 4. Rafael Cantarero

  el tríptic està molt bé fet per a una persona que no sapigui res de la Badalona romana i el llibret informatiu es una llibret molt complet sobre l’historia de Badalona romana.

 5. marti montes carrillo

  Penso que es un treball força interesant ja que et pots fer una idea de com era la nostra Badalona abans.Hi ha moltissima informacio i em sembla una feina molt ben estructurada.Es una gran feina.

 6. Georgina Soriano

  Veig que a tots els alumnes els hi ha agradat molt l’assignatura i el seu treball ha estat molt complert i interessant.
  Jo no se massa sobre el passat de Badalona, però aquesta assignatura m’ajudara a conèixer més la meva ciutat, els llocs i persones importants referides a Baetulo. Espero poder millorar els treballs dels alumnes anteriors amb l’ajuda dels meus nous companys i aprendre nous conceptes i idees.

 7. Joel Lopez Gadea

  Molt bona feina tant el tríptic com el llibret d’informacions. El tríptic es veu que hi ha bastant treball darrere ja que combina imatges dels llocs mès emblemàtics de la ciutat amb les informacions dels llocs. El llibre es el que veig mès difícil de fer ja que necesita buscar mès informació de llocs on sigui correcta.

 8. Iker Vegas

  A sigut un llibre informatiu bastant interessant, a estat molt bé mirar-lo, e apres coses que abans no sàvia, ma agradat les termes romanes, especialment El caldarium. Tinc bones expectatives d’aquesta optativa.

 9. alex romera

  Aquesta assignatura sembla força interessant ja que aprens molt sobre la ciutat de Baetulo. Jo crec que si de de bó ens agrada, ho farem molt bé.M’interessa molt tot això de l’activitat antiga de Baetulo. Espero que aquest treball del llibret, ens surti millor que els altres anys, ja que li posarem moltes ganes. En els comentaris que han deixar els altres companys, ens han donat moltes idees sobre aquest treball i ens sortira molt bé.

 10. Lara Moreno

  En la meva opinió crec que ens toca fer un gran treball a final de trimestre, també penso que pot arribar a ser molt interessant saber com era la nostra ciutat i els monuments que queden respecte a aquella època.
  Aquest tríptic esta molt ben elaborat ja que explica molt detalladament els aspectes més importants i estic segura que aprendrem moltes coses amb ajuda de la Teresa en aquesta optativa.

 11. Biel Cussó García

  Es una feina fantàstica ja que et descobreix una zona nova de Badalona, la romana, aquest text trobo que tincita a descobrir cada cop més Beatulo més antiga, com vivia la gent, com estava estructurada la ciutat i les seves grans termes.
  Finalment trobo que es una feina molt bona i que sobretot et descobreix parts que potser no coneixies de Badalona (Beatulo).

 12. Teresa Devesa i Monclús Post author

  I tant que sí, com diu l’Álex i molts de vosaltres, de ben segur que podreu igualar aquesta tasca i fins i tot, superar-la.
  M’agrada veure que alguns de vosaltres heu mirat amb atenció el tríptic i el document explicatiu, tal com us demanava. Coincideixo, èr exempñe, amb el que en destaca el Joel.

 13. Pingback: Baetulo 15-16, una bona promoció! | Aracne fila i fila

 14. Maite Prats Pérez

  Jo l’any passat vaig fer aquest treball, la part del tríptic, va ser un treball dur i rebuscat però va ser molt interessant per que gracies això vaig poder desenvolupar-me a l’hora de expressar-me enfront dels companys. Al principi del trimestre semblava que mai ho entendria i quan va acabar el trimestre me en vaig anar amb nova informació sobre el lloc on visc. Crec que als companys de aquest any, quan ho facin jo crec que ho faran bé i l’his agradarà. Tots els anys millora una mica mes la feina , i això es molt bo.

 15. iker vegas

  L’any passat ja vaig fer aquesta optativa i em va agradar bastant. Esta clar que com e repetit i em va agradar molt pos la eh tornat a escollir i bo amb ganes de repetir aquella experiència. El que més em va agradar, va ser la excursió a les termes perquè vaig aprendre moltes coses sobre els romans. També vaig aprendre molt sobre l’estil de vida romà , las seves costumbres y les diferents categories socials.

 16. ainhoa chirivella

  Es molt interessant el tríptic. El que mes m’ha cridat l’atenció son les termes romanes (thermae). Són molt boniques .
  La informació que dona el tríptic es bastant completa, tot i així, crec que un tríptic no ha de donar tanta informació.
  La informació que dona està bastant bé repartida en els distints apartats.
  Les domus, les antigues cases romanes, estan molt ben explicades. Són molt boniques i el pati te molta llum.

 17. Irene Prat

  Molt bona feina, esta tot super bè explicat, la informació amb totes les fotos queda bè aclarida i l’article es molt interessant. He après moltes coses sobre la història de baetulo
  Per qualsevol persona que vagi a visitar-lo s’aniria content ja que apreneria molt.

 18. Alex Bernal

  En la meva opinió el tríptic informatiu esta molt bé elaborat, te l’informació organitzada i clara, és molt interessant de llegir, ja que aporta molta informació sobre el Baetulo, explica molt detalladament cada part de la ciutat. El treball com el tríptic estan molt bé elaborats. M’ha agradat molt llegir aquests treballs que han realitzat.

 19. Oscar Rodriguez Robles

  Em va agradar el comertari, perque a mi sempre hem va agradar la historia. A més m’ha semblat que es molt interesant perque t’explica molt detalladament cada una de les caracteristiques de l’imperi romà a catalunya a més de les parts de cada casa i les diferencies entre les cases dels rics i dels pobres.

 20. Laura Vicente

  El tríptic es molt interessant.Està molt ben treballat i elaborat.T’explica com era Badalona en l’època dels romans que no sabies,t’explica on podries anar per veure els restes i on ha passat la història.

 21. Paola Cobarro

  A mi em sembla que esta força bé, la informació i l’elaboració del tríptic esta ven expressada i redactada i les coses que expliquen estan explicades d’una manera que encara que la persona que ho llegeixi no sàpiga sobre el tema ho pot entendre perfectament.

 22. Víctor Cecília

  Després de fer una lectura sobre el ”Llibret informatiu” penso que realment és un document molt interessant. Sorprèn saber que hi ha tantes restes i documents de l’antiga Baetulo, i en escrits com aquest, podem aprendre coses noves sobre la vida quotidiana dels nostres avantpassats. Des del meu punt de vista, la informació és molt correcta, està molt ben elaborat. Una de les parts que més m’ha cridat l’atenció han estat tots els elements que podem trobar-hi al Museu de Badalona.

 23. Biel domínguez

  M’ha agradat molt la pàgina web. Està molt elaborada, tant el tríptic com el llibret estan molt ben fets i la informació es correcta. El tema sobre els romans i Baetulo, la nostra ciutat, sempre m’ha interessat i crec que amb aquest bloc podem treure molta informació.

 24. Mireia Valencia

  És un gran treball molt ben fet, és interessant per saber més sobre la nostra ciutat i sobre el seu passat a l´època del romans . Es veu que esta molt treballat i que hi ha hagut molta feina darrere. I t´ensenya llocs on pots anar per a veure i saber més.

 25. iker vegas

  Yo vaig fer aquesta optativa l’any passat i em va agradar molt. Com vaig repetir em van donar l’opció de volver a fer aquesta optativa i la he triat per tornar-la a fer. El que em va agradar més va ser el viatge a les termes, perque vaig aprendre moltes coses sobre la cultura romana. Tambè vaig aprendre molt sobre la cultura romana, la categoria social del romans i sobre les seves costums. Va ser una bona experiència.

 26. Ignasi Dávila

  Està molt ben treballat tan el tríptic com el llibret d’informació. T’ensenya la història dels romans a Badalona (Baetulo), i tot el que van fer en aquesta ciutat. Aquesta assignatura sembla força interessant ja que llegint el llibret, ja he après noves coses sobre els romans.

 27. javier torres

  Està molt interesant el llibret informatiu i al triptic cultures .Explica coses de baetulo que no sabies i molt interessants com vivia la gent com estava feta la ciutat i descobreixes coses de Badaloma molt interesants. Aquesta optativa sembla molt interesant i . I a mi sempre m agradat les cultures classiques.

 28. Marta

  Em sembla que haurien de penjar més imatges quan esmenten certes parts exposades del museu; tot i que les descripcions són bastant fiables, crec que si posessin més fotografies ho acabarien de solidificar. Pel que respecta a la resta, la redacció està molt ben feta, detallada i ofereix molta informació útil. Us felicito.

 29. Teresa Devesa i Monclús Post author

  Ànims baetulonenses, des de la xarxa i també en els sortides, aniré seguint la vostra evolucions. Feu cas de la Maite i l’Iker, que ho van fer molt bé. I no patiu per l’exposició, l’Iker no creia que ho pogués fer i finalment se’n va sortir. Això si, treballeu molt i feu cas de les indicacions de l’Alfonso!
  Veig alguns cognoms de gent que també ho pot preguntar als seus germans: Dávila, Bernal…

 30. Jordi Agraz Santos

  El tríptic esta ben estructurat, dona la informació concreta sobre Baetulo en tot en contingut del tríptic. Esta ordenat així:
  1. La història de Baetulo, 2. El museu, 3. L’urbanisme, 5. Domus. Tot i així la numeració és incorrecta passa del punt tres al punt cinc, malgrat tot esta molt bé elavorat i es molt interessant

 31. Alex Rolón

  El tríptic està molt ben treballat, la informació està molt ben explicada. Avui he aprés moltes coses sobre Baetulo llegint aquest tríptic.La numeració es incorrecta degut a que passen del 3 al 5 , encara això esta molt bé.

 32. Joel Anales Moreno

  m’ha agradat molt el triptic perquè he après moltíssimes coses que jo no sabia de badalona, ​​perquè jo porto vivint aquí des dels 3 anys i no sabia res sobre l’antiguitat d’aquesta ciutat i de totes les estructures romanes que hi ha per la ciutat i aquesta assignatura m’ha despertat curiositat per visitar el museu de badalona i els meus companys faciliten les classes.

 33. Laia Torrres i Abril Queralt

  LAIA: M’agradaria dir que està molt ben fet i que es nota que s’han esforçat molt. També cal dir que està molt ben explicat i ens dóna molta informació sobre la Badalona romana que no sabíem i que ens pot interessar. A mi m’ha semblat que han fet un gran treball i que pot ajudar molt si vols descobrir més coses sobre Baetulo.
  ABRIL: L’explicació del tríptic està bé, per a la gent que no sap molt sobre Baetulo, aquest text està molt bé. Penso que falta posar un índex i trobo que no està molt ordenat. Hi ha coses que ens poden interessar ja que no sabem, i es pot utilitzar com a una “guia” per a la gent que no sap res de Baetulo.

 34. Eric Llaga

  El tríptic com el llibret d’informació m’han agradat molt, t’ensenya la història dels romans a Baetulo, i el que van fer en aquesta ciutat. Aquest article el trobo molt interessant ja que he aprés coses amb el trípctic i el llibret.

 35. Alex Rolón

  El tríptic està molt ben explicat,encara que en la numeració hi ha un error perquè passen del numero 3 al 5.Encara això m’ha agradat com està redactat i avui he aprés moltes coses sobre Baetulo llegint aquest tríptic.

 36. Sandra

  M’ha agradat molt la pagina web. El que he trobat molt interessant ha sigut ” La casa dels dofins” , es una de las cosa que no sabia que era i ara ja o se.
  El eh trobat molt interessant , però tot i així, crec que el tríptic dona molta informació . També crec que esta molt ,bé saber tot el que cal del lloc on vivim i per aixo ho trobo molt interessant .

 37. Ana Núñez

  Cal felicitar als nois de l’optativa, pel gran treball que han fet i per l’esforç que ha suposat realitzar-hi el tríptic, m’hi ha captivat molt, l’estructura és molt correcta, està ordenat d’aquesta manera:
  1-Història de Baetulo, 2- El museu, 3- L’urbanisme, 4-no s’ha esmentat 5-Domus.
  Ofereix molta informació que pot ser de molta utilitat en el cas de les persones que no requereixen de tants coneixements.
  Aquest article t’incita a continuar coneixent més coses sobre el tema.

 38. Jordi Agraz

  El tríptic esta ben estructurat, malgrat aixó hi ha un petit error, la numeració esta malament, passa del punt tres al cinca, encara i aixó es un molt bon treball per ensenyarnos el que no sapiguem sobre Baetulo i la història que en envolta, molt bon treball i bona elaboració.

 39. Meritxell Fontrodona

  Personalment, jo sabia que eren les termes i quines parts hi havien, però el que no sabia era el personal que hi treballava allà i quin nom tenien. M’ha sorprès molt i està bastant bé.

 40. Álvaro Olivares

  Jo personalment no sabia quasi res sobre la historia del Baetulo , però aquest text m’ha aportat molts coneixements nous i sobretot interessants, per exemple les termes que no sabia com funcionaven , molt interessant i complet.

 41. Anna Ruiz S.

  M’ha agradat la informació que es dóna a conèixer i com ho han explicat. En llegir-ho no s’ha fet pesat i m’ha aportat nous coneixements que desconeixia. L’estructura no ha estat del tot malament. Donen la suficient informació per donar-te una idea de com era i vivien a Baetulo.

 42. Paula Sorribes Sánchez

  Aquest article m’ha agradat molt, ja que combina la part didàctica de Baetulo amb la part més amena i curiosa.
  La manera d’estructurar l’article m’ha semblat didàctica perquè el que t’explica després t’ho mostra amb imatges i posen diferents colors i lletres per distingir les parts més importants del text.
  La informació era correcte i molt extensa, he aprés més coses de Baetulo, com per exemple les parts d’una domus romana o la distribució dels carrers en una ciutat romana.
  En definitiva, recomano la lectura d’aquest article.

 43. Alfonso

  Salvete baetulonenses!!!

  Benvinguts i benvingudes a Baetulo; anirem descobrint ,poc a poc, el passat de la nostra ciutat. Només us demano molta atenció i treball per aprendre ,cada dia, una part nova i desconeguda. Des de la xarxa, l’aula i també a la sortida avaluaré la vostra evolució; això si , cura amb l’ortografia i l’expressió.

  Alfonso

 44. Pablo Chinchilla

  M’ha agradat molt el tríptic, la presentació es molt bona.Tot i que hi ha una foto que no està ben posada, la resta està tot bé. Està tot bastant bé explicat i redactat. He après noves coses que no sabia sobre “Baetulo” com per exemple; les termes. No he vist cap error d’ortografia això es bo, perquè els que van fer el tríptic s’ho van repassar més d’una vegada.
  En general m’ha agradat molt i he aprés més coses de “Baetulo”.

 45. Aida Gilbert

  Trobo que el tríptic està molt ben explicat; es pot entendre tot perfectament i no necessàriament has de conèixer molt sobre aquest tema. La lectura es pot fer molt rapida i no es fa gens pesada, ja que parla de manera general de com vivien i el qué feien a l’antiga Baetulo (Badalona). També m’ha aportat nous coneixements sobre Baetulo molt interessants.

 46. Izan Guerrero

  M´ha semblat una presentació una mica estranya, perquè hi ha paraules que no entenc perquè hi estan al llatí; però en general en la organització i dispersió del tema està bé, sense cap tipus de problema, i lo que més m´agrada són les imatges que concorden amb el context, i, una cosa a destacar pot ser que a l´hora de destacar lo més important ho fa en negreta o d´un altre tipus de color. Per a mi seria un 7.5 de nota perquè també ens fa pensar i veure o imaginar com era l´antiga Badalona, Barcelona i en general, les antigues ciutats, i he adquirit nous coneixements sobre la nostre antiga ciutat per després quan siguem adults contar-lis als nostres fills o cosins.

 47. Ainhoa Vecino

  M’ha agradat l’informació que ens dona i com ho expliquen. A l’hora de llegir-ho se m’ha fet molt lleuger. L’informació del tríptic té una estructura bastant ben feta, dona la suficient informació per saber com era i com es Baetulo.

 48. Guillem Pérez

  El treball està molt ben fet, explica molt be tots el punts. Pero hi ha punts que es fan pesats de llegir perque hi ha massa text, hi han parts que es podrian treure perque no son necessaris o resumir alguns punts perque no resultin tant pesats.
  En la meva opinió estaà ben organitzat, quan el comences a llegir et resulta aburrit pero al final m’ha resultat interesant.

 49. Christian

  Malgrat que esta mal posat els números 1. Història de baetulo 2.Museu 3. Urbanisme 4. no esta posat 5. Domus,
  m’ha agradat ja que explica tot molt bé. Diu els noms de les parts del domus, explica una mica qué és baetulo i on estan les termes i en la època que va ser trobades; bon treball!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *