Graffiti Comenius

abcd0004abcd0006abcd0005abcd0007abcd0009abcd0008 

 

 

 

 

 

 

 

El passat dia 17 un grup d’alumnes de diferents cursos de l’escola van participar en la creació i realització d’un graffiti que, des de llavors, decora alguna de les parets del pati de l’escola. A partir de la selecció d’alguns dibuixos creats i seleccionats pels propis alumnes, es va contar amb la col·laboració dels nois de l’Escola Safa, que van participar activament en la seva realització, i de Andy i Lucas, dos joves graffiteros que ens van ajudar en la plantilla base i en l’art final. Una iniciativa que va unir al nostre pati a artistes i alumnes de diferents escoles. Aquí us presentem el resultat!!

Last week a group of pupils from different classes in our school worked together with some pupils from a local secondary schools and 2 artists from Barcelona. It was a great experience where our pupils designed the graffiti and helped the artists during their work. This iniciative united in our school playground pupils from different schools with local artists with a great result!

Viatge a Alemanya

100_0093100_0214100_0194100_0175100_0151100_0144100_0110100_0305hpim1100-bfoto036foto035dscn4029-bfoto-del-projecto-comenius-2-18-5-2010

 Durant la setmana del 17 al 21 de maig, els grups de 6è A i 6è B vàren anar a  la ciutat de Augsburg, per visitar l´escola Fritz Felsenstzein, durant la setmana  els alumnes de l´escola varen realitzar sortides i activitats diversas. Primer varem gaudir d’uns dies sols a Munich, on varem tenir temps de perdren’s, per despres anar a trobar els nostres amics d’Augsburg. Amb ells varem fer una descoberta d’Augsburg, varem passar un dia a la seva escola, varem descobrir la regió de Baviera i varem compartir molts bon moments.

During the week of 17-21 of May, our groups 6A and 6B (our last year) went to the city of Augsburg, to visit Fritz Felsentein school during that week and making many visits and activities. At the beginning we spend a couple of days in Munich, where we had time to get lost a few times, and then travelled to Augsburg to meet our friends after and discover the city of Augsburg. With them we discovered the city, spend time  in their school and discover the region of Bavaria, and share many good times with them.

Baking Martinmas Geese by small children: Cuinant Oques de Sant Marti per nois petits

The school preparatory facilities in the Fritz–Felsenstein-Haus are a

supply for children with body and multiple hindrances in the pre-school age.

In the context of the domestic occupation, the children have baked geese

together with attendant.

Aims were a common experience in the group, an experience that is a

joke and lets the children gain new experience. Everybody was allowed

to bring in his experiences at the baking, which learn mutual help and experience joy in sharing.

Using the picture story, this baking supply is told.

L´Unitat de Preparació per l´Escola (per nois i noies en edat de preescolar) a Fritz-Felsenstein-Haus és una unitat per alumnes amb mobilitat reduida i necessitats educatives especials en edat preescolar.

En el context de les feines de casa, els alumnes varen cuinar Oques de Sant Martí (unes galetes típiques que es cuinen per Sant Martí- 11 de Novembre)

Els objectius eren treballar en grup, fomentar el joc i provar noves experiencies.

El resultat final es un divertit llibre on s´explica la recepta i com cuinar que rebran totes les escoles del projecte.


Jocs Florals 2010

sam_0657-bsam_0725-bvarias-fotos-y-videos-2-224sam_0664-bsam_0720-b

 

 

 

 

 

 

El 27 d’Abril L´Escola de Vida Monserrat va celebrar la festa de “Jocs Florals”, on es lliuren els premis als millors poemes, narracions i contes en llengua catalana i castellana escrits pels alumnes de l’Escola. Per a finalitzar l’acte convidem a una comptadora de contes que va acabar la seva representació repartint petons de colors i un berenar a càrrec dels alumnes de 6è, que van aprofitar per a vendre samarretes i una xocolata estupenda. El viatge esta a prop, amics!!

On april 27th our school celebrated “the Floral Games” a competition that rewards the best poems, stories and writing in spanish and catalan languages. A cultural day that everybody in the school took part, and at the end of the day our 6th course (the traveling group) sold chocolat, drinks and croissants to raise some funds for their trip to Augsburg. It’s not long to go now! 

Diada de la rosa i Sant Jordi

varias-fotos-y-videos-006-bvarias-fotos-y-videos-020-bvarias-fotos-y-videos-013-bvarias-fotos-y-videos-001-b

 

 

 

 

 

 

Cada 23 d’Abril és una data senyaladísima en el calendari del nostre país: la multitud de parades de llibres i roses que s’instal·len en els carrers es queda petita en comparació de la quantitat de persones que aquest dia surt a recórrer els carrers de la nostra ciutat, a mirar, regirar i comprar algun llibre i una rosa, almenys. És un dia que la cultura es posa de festa, per això en la nostra escola no ens volem quedar al marge d’aquesta celebració i també instal·lem la nostra parada de roses. És un dia en el qual participa tota l’escola, alumnes i professors, venent roses als veïns i caminants, amb la intenció que tot els diners que es reculli aquest dia serveixi perquè els alumnes de 6è puguin realitzar el seu viatge de fi de curs a Alemanya, en el marc del Projecte Comenius. És un dia de solidaritat amb els nostres companys i cap altra manera pot ser millor que lliurant roses i somriures a qui s’acosten al nostre lloc. Gràcies a tots i a totes per la vostra generositat!!

Each 23rd of april is a very significant date in our country: the amount of stalls with roses and books looks insignificant compared to the amount of people that take the streets in order to look at the different books and to buy a rose at least. It’s a cultural festival and our school wanted to join this festivity. Our pupils and teachers worked very hard on the schools stall selling roses, book points and t-shirts to help out in their trip to Germany, trying to raise funds as well as having a working experience. Here are some images of the day

Festa final al Crèdit de Síntesi-Comènius

 

15-19-valencia-930-b15-19-valencia-929-b15-19-valencia-484-b15-19-valencia-473-b15-19-valencia-19715-19-valencia-19915-16-valencia-04115-19-valencia-953-b

 

 

 

 

 

 

Les activitats del tercer dia de crèdit van acabar amb una sonada festa. El nostre pinchadiscos Diego ens va subministrar bones dosis de marxa i ball que va impedir que els companys es quedessin en els seients. Va haver sol·licitud de cançons i una ocasió daurada perquè els amics de Letónia, Alemanya, Romania i Barcelona es passessin els emails, telèfons i adreces per a seguir en contacte i recordar, almenys, els tres intensos dias d’amistat que havíem passat en la Comunitat de València. La volta va servir per a recuperar les forces i acomiadar-nos de tots ells. Fins aviat amics…!

Tercer dia de crèdit-Comènius

 

15-19-valencia-441-bis115-19-valencia-447-bis-2115-19-valencia-467-b115-19-valencia-453-d15-19-valencia-165215-19-valencia-873-bis215-19-valencia-413-bis1

 

 

 

 

 

 

En el nostre tercer dia de crèdit ens desplacem fins a la magnífica ciutat de València, decorada per a una de les ocasions més especials: les falles. Passegem pels seus carrers, entre la multutud de visitants de tot el país i…sorpresa, presenciem un dels moments més esperats del dia, la “mascletá”. Des d’aquí sortim de nou cap a la Ciutat de les Arts, per a recórrer espais que no vam veure el dia anterior, a més de visualitzar una pel·lícula en format Omnimax. Fosquejat ja, ens retirem cansats i feliços cap a l’alberg perquè les activitats no s’havien acabat:  faltava la festa de comiat. Música, ball i fotos…

Segon dia de crèdit-Comènius

15-19-valencia-12315-19-valencia-873-bis                                                                                                                                                                                     

 El segon dia es va despertar amb un sol esplédid. El dia era clar y el son reparador ens preparava per a gaudir d’un dia a l’aire lliure, que passaríem en l’escenari natural de l’albufera de València, un llac d’aigua dolça separat del mar per una petita franja de sorra, situació privilegiada per a que una enorme i variada quantitat d’aus fessin d’aquest el seu lloc de criança i pas cap a latituds més càlides. Les orientacions del guia i el nostre passeig amb barca per les seves tranquil·les aigües ens van permetre observar alguns dels seus habitants alats, a més dels peculiars i acollidors habitatges típiques de la zona: la barraca. Des d’allà ens desplacem a la ciutat de València, concretament a la fabulosa Ciutat de les Arts, una complexa construcció de l’arquitecte Santiago Calatrava, que va deixar bocabadats als alumnes i professors per la majestuosidad i magnitud dels seus edificis. Aquí ens quedaríem la resta del dia, doncs es troba un dels aquariums més grans d’Europa. Durant la tarda recorreríem els seus museus, exposicions, edificis i, naturalment, el citat aquarium, on gaudiríem dels seus curiosos i temibles hostes: taurons, morsas, pingüins, cavalls de mar, dofins, balenes i un sensefi d’animals aquàtics que ens van fer riure i que les càmeres de fotos traguessin fum. Finalment, la nit va caure sobre la Ciutat de les Arts, mostrant-nos altra cara del lloc, fascinant i solemne. La nit queia i les nostres forces també; el sopar i el descans ens esperaven, el sol del mediterrani es feia notar en les nostres galtes.

2n day of our trip to Valencia with our german, rumanian and latvian friends. We visited the Albufera of Valencia, a natural park where a guide explained to us all the species (animal and plants) that you can find there! We visited a Barraca, tipical fishereman house only found there.

After that we visited the City of Science and Arts, an espectacular museum found in Valencia, where you can find one of the biggest acuariums in Europe. A day full of emotions and surprises and fun for everybody.

Primer dia crèdit-Comènius

15-19-valencia-0552

15-19-valencia-062115-19-valencia-709-bis15-19-valencia-071115-19-valencia-543115-19-valencia-597-bis15-19-valencia-0591

 

 

 

 

 

Per fi va arribar el dia més esperat! Motxilles preparades, poques hores de son, nervis, comiats, riures…l’autocar s’engegava de camí a València, la nostra destinació. La primera parada del recorregut va ser la bonica població de Peñíscola, emplaçada en un petit sortint de la costa, lloc privilegiat per a prendre el primer contacte amb el Mar Mediterrani. Castell, torrassa, far, casetas blanques i apinyades, ombrejats carrerons replets de botigues que van entretenir a més d’un alumne i professor. Des d’allí partim al que seria el nostre camp base: l’alberg situat en la població de Benicassim, on ens esperava la segona sorpresa del dia: una exquisida paella, típica d’ aquestes terres. El passeig anterior ens va obrir la gana i va justificar que no quedés ni un gra d’arròs a la paella. Per descomptat, feia falta recuperar forces perquè la tarda anava a lliurar-nos un dels secrets millor guardats d’aquesta comarca: la ruta aquàtica de “Les Covas de la Vall d´ Uxó”. Un deliciós passeig amb barca per les grutas amagades d’aquesta cova, datada amb una edat d’aproximadament 30.000 anys. Cansats, tornem a l’alberg on sopem i ens preparem per a compartir un espectacle de música i dansa que preparem per a aquesta ocasió. Amb un dia tan complet no va caldre cridar la son; va arribar a les 11h. i ens va dur a tots al llit. Això prometia!!