Cant a les biblioteques

A l’atenció del Director/Directora

Benvolguda, benvolgut,

Potser ja coneixeu el grup “La Tresca i la Verdesca”, o l’heu sentit anomenar. Es va constituir l’any 1992. Els seus components provenen d’àmbits diversos relacionats amb el moviment escolta de casa nostra. S’havien dedicat molt de temps a activitats d’animació de canalla en fires i espectacles infantils. El seu primer disc va sortir al mercat l’any 2004.

Us ho comento perquè fa pocs dies han editat una nova cançó, que ens toca de prop, dedicada a les biblioteques.

En aquests moments, encara de planificació, us convido a reflexionar, amb els horaris al davant, sobre el vostre servei de biblioteca escolar:

  • Quin espai ocupa? Quin mobiliari té?
  • Com gestioneu aquest recurs?
  • En traieu el màxim rendiment?
  • Facilita, de veritat, el desenvolupament de l’hàbit lector? (per garantir-ho caldria que CADA DIA tingués una franja horària de préstec, no?)
  • Qui, o quines, són les persones que hi ha al davant? Són les millors que teniu? Tenen el reconeixement necessari?

Massa sovint, els projectes de biblioteca escolar estan “enganxats” a un document d’identitat: la persona que el va promoure i que, habitualment, n’és el coordinador. Què passa però? Doncs que el curs vinent que hi haurà concurs de trasllats moltes biblioteques magnífiques “entraran en crisi”. Tècnicament d’aquesta realitat se’n diu “PROJECTE D’INSTITUCIONALITZACIÓ FEBLE”.

És com si la biblioteca fos d’un persona, només, no pas de l’escola o de l’institut. No ens acabem creure que és una instal·lació imprescindible per poder donar un servei educatiu de qualitat.

Per il·lustrar-vos això que us dic, aquesta realitat d’institucionalització feble, us convido a fer dues cerques en el “GOOGLE” d’imatges. La primera vegada poseu-hi: https://www.google.com/search?q=school+library+logo&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=jSELVL-9K8aUapGngrAN&ved=0CAYQ_AUoAQ

A la segona cerca, el mateix però en català, veureu.

Ens falta molt de camí per recórrer
Gràcies pel vostre temps, us animo a fer que la vostra biblioteca, enguany, sigui més del centre i menys d’una persona.

Biblioferit from suvata produccions on Vimeo.