21 de març, poesia!

A l’atenció del Director/Directora

Benvolguda, volgut,

fa quatre dies que encetàvem l’any i gairebé estem a punt de tancar l’hivern. No ho sé a vos, a mi em fa l’efecte que el temps corre massa de pressa…

El dia 21 d’aquest mes, a banda de l’arribada de la primavera, se celebra a tot el món, des de fa uns quants anys, el Dia Mundial de la Poesia a proposta de la UNESCO. I ja està bé, perquè la poesia és, sovint, la gran “incompresa”, la gran “desconeguda”. No heu sentit mai aquella expressió de “ai no, a mi la poesia no em diu res”?

Doncs bé, resulta que per aquest dia la Institució de les Lletres Catalanes, en col·laboració amb diverses entitats públiques i privades, fomenta tota una sèrie d’iniciatives presencials i a la xarxa. Cada any, també, es tria un autor i se li encarrega un poema, que després es tradueix a diverses llengües. La poetessa d’enguany, la Montserrat Abelló, Premi d’Honor a les Lletres Catalanes (2008), de terres tarragonines, ha escrit aquest poema per la commemoració, “Tan sols la paraula nua”.

Si voleu veure’l traduït a d’altres llengües, podeu veure l’opuscle i descarregar-lo (cliqueu aquí).

Us animo, si més no, aquest dia a que tots els mestres llegeixin poesia als alumnes de la vostra escola, de franc però, sense haver de fer-ne cap treball. Només pel plaer d’escoltar-la.

Gràcies un cop més

Captura de pantalla 2014-03-05 a les 17.35.17