Mestres “Online” (II)

 

A l’atenció de la Directora/r

Benvolguda, volgut,

recordo que us n’he parlat més d’un cop, fins i tot trobareu una altra entrada amb un títol semblant a aquest.

Resulta que, fa un cert temps, es va fundar la “Khan Academy”, una organització sense ànim de lucre dedicada a l’educació, amb vídeos de curta durada de sessions didàctiques de qualsevol matèria. Ho recordeu? Mireu-ho altra vegada, si voleu:

http://www.khanacademy.org

També en el seu moment us vaig comentar que el senyor Capdevila, Director del Diari Ara, demanava als docents experiències reeixides que es poguessin penjar al web. I de fet, a la secció Ara mestres, sovint se’n presenten (aquesta publicació sempre ha tingut en compte la tasca docent). Ja es veia de lluny, que se’n preparava alguna de grossa. Finalment, es veu que l’empresa ha crescut i juntament amb la UOC han creat Mestreclass, que tal i com diu a la web , és una plataforma oberta i col·laborativa, en construcció permanent, que dóna visibilitat al coneixement del professorat català mitjançant un entorn de col·laboració, cooperació i cocreació entre iguals. Aquest coneixement compartit té dues vessants principals:

  • el know how (saber com), és a dir, aquelles pràctiques docents de referència que mostren metodologies i tècniques didàctiques útils i innovadores.
  • els continguts, en format vídeo, que els mestres saben explicar millor que cap llibre de text o pàgina web existent a internet. Especialment aquells que són relatius al nostre país, la nostra llengua i cultura.

 

Es pot trobar en dues adreces diferents:

http://aprenem.ara.cat/

http://mestresclass.cat/

Jo hi he passat una estona i, tot i que de moment està en estat embrionari, sembla interessant

Potser alguns mestre o professor del vostre s’hi animaria, no?

A criteri vostre, com sempre.