Fot-li, una altra vegada

A l’atenció del Director/a

Benvolguda, benvolgut,
talment com si fos obligació, arriba un nou govern a l’Estat i, és clar, s’imposa una reforma educativa, una altra. Per sort les persones del gremi ja no en fem cas, altrament faria dies que hauríem de participar en teràpies diverses. Sembla ser que la corrua d’experts, opinadors, polítics que tothora pontifiquen sobre COM s’han de fer les coses a l’escola no sàpiguen que una de les diferències que ens diferencia més dels països “PISA” és la tranquil·litat del sistema educatiu.
Els sistemes educatiu, sanitari i judicial (quan són veritablement democràtics, és clar) necessiten calma, criteri, prudència, cordura, sentit comú per poder fer la seva feina en condicions. No s’hi val a fer-los ballar el cap, contínuament. La classe política d’aquest país i la de l’Estat caldria que entenguessin d’una vegada que ja n’hi ha prou de “fotre’s” l’escola pel cap els uns als altres. Encara és ben viu el record a casa nostra d’un exercici d’esforç immens per foragitar l’empremta del govern anterior.
Per favor, deixin-nos fer la feina, i fer-la amb la calma requerida. Gairebé és més important que els mitjans i els recursos, ara mateix.

M’agradaria pensar que coincidiu amb mi.
Gràcies!!

Més dubtes que certeses a Educació

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/7-vista/7-editorials/501261-mes-dubtes-que-certeses-a-educacio.html

31/01/12 02:00 –

Com calia esperar, una de les primeres mesures del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, ha estat anunciar una reforma d’importància. Una reforma que obre grans incògnites, perquè no concreta res. El Ministeri d’Educació proposa eliminar l’últim any de l’ensenyament secundari obligatori (ESO) i afegir-ne un de més al batxillerat. La gran majoria d’estudiants acaben el tercer curs de l’ESO amb 15 anys. Com que l’edat legal per treballar comença als 16, això significa que un grup notable haurà de fer un curs de batxillerat o de formació professional (o qualsevol altra fórmula ignota), però sense voluntat de continuar.

Primer despropòsit. A més, en ser un curs obligatori, haurà de ser gratuït. I així, pot passar que hi hagi una part de la formació professional o del batxillerat que sigui gratuïta i una altra que no. Segon despropòsit. La proposta implica uns canvis tan enormes que és difícil que es puguin resoldre d’aquí al setembre del 2013.Tampoc se sap com es finançarà aquest canvi en un moment de grans retallades. El primer gran canvi modernitzador de l’ensenyament a l’Estat espanyol, la llei general d’educació de Villar Palasí, va fracassar per falta d’un finançament adequat. Però el PP està ansiós per demostrar a les seves bases que governa i que liquidarà l’“herència socialista”. Fa anuncis quan encara no té clar el que vol fer.Seria un bon senyal que els responsables de l’ensenyament de qualsevol govern deixessin les institucions educatives tranquil·les durant una llarga temporada. Fent els canvis puntuals que requereixen les circumstàncies, però sense provocar un gran trasbals propagandístic cada quatre anys.

 

One thought on “Fot-li, una altra vegada

  1. Magad

    L’àmbit educatiu en aquest país sembla un entorn fàcil d’adoctrinament i moneda de canvi molt fàcil entre ideologies oposades, i això és perillós, molt perillós, en primer lloc perquè desorienta i en segon lloc perquè els esforços de molta gent que s’ho pren mínimament en serio s’esvaeixen i no s’arriba a fer pòsit en res.Les experiències reeixides en educació queden en excel·lents anècdotes i prou.
    En fi, com molt bé dius, ni cas …..

    Magda

Comments are closed.