SORTIDA D’OLOT A GIRONA AMB ELS ALUMNES DEL CFGM

Aquest divendres 16 de març els alumnes del grau mig de Conducció en el Medi Natural van realitzar la que ja comença a ser una clàssica sortida: el carrilet Olot – Girona. Ja fa uns anys que els professors del crèdit van decidir, que a banda de les sortides que cada setmana fan a diferents punts de la comarca del Pla de l’Estany van incloure dins de la seva programació aquesta sortida que pretén ensenyar als alumnes una ruta molt senzilla (físicament parlant) i que moltes famílies fan els caps de setmana.

Aquesta sortida és diferent de les altres, doncs cada divendres les sortides tenen el seu inici des del mateix institut amb les bicicletes, i aquest divendres va caldre prèviament carregar les bicicletes en un autobús i fer l’aproximació a Olot. Des d’allà, un cop van fer un petit mos, es va iniciar el recorregut cap a Girona.

Tot i que a l’inici va ploure una mica, a mseura que s’anava avançant pels diferents pobles (La Cellera, Amer, Anglès,…) es va anar obrint el dia i es va poder arribar a Girona sense cap contratemps. Al ser un recorregut força pla, diferent dels que fan els alumnes cada setmana pel Pla de l’Estany, van poder anar més relaxats i ràpids i sense haver de fer cap parada per algun contratemps en alguna bicicleta (punxades,…).

Un cops arribats a Girona fotografia de grup i tornada a Banyoles amb autobús.

Més informació sobre la ruta: http://www.viesverdes.cat/CA/53/RUTA-DEL-CARRILET-I.html

 

EL RODAJOC

El passat divendres 16 de març, els alumnes de 1r del Cicle Formatiu d’ “Animació d’Activitats físiques i esportives” van col·laborar  amb el Consell Esportiu del Pla de l’Estany  amb la celebració del “Rodajoc” a la ciutat de Banyoles. Gairebé tots els infants de 3r curs de Primària de les escoles de la comarca van omplir La Plaça Major i el Parc de la Muralla. Durant tot el matí van  gaudir de les activitats que dinamitzaven els nostres alumnes i , entre música, emocions i somriures , van compartir una jornada inolvidable.

El Rodajoc té diversos objectius:  Per una banda, pretén  recuperar els espais urbans  perquè els infants, a través dels jocs, en seguin els principals protagonistas. Per altra banda, busca fomentar la coneixença entre els alumnes de 3r de Primària de totes les escoles del Pla de l’Estany i, finalment,  pretén explicar als nostres infants  el concepte de “multiculturalitat” practicant jocs d’arreu del món.

Els nostres alumnes de cicles formatius, tal i com ja ens tenen acostumats en les darreres edicions del Rodajoc, van tenir un comportament exemplar i ens van tornar a demostrar que la diversió i l’aprenentatge es poden fusionar de manera gratificant. Moltes gràcies a tots ells i felicitats per la bona feina que ha sortit de les seves mans.

Agraïm també el tracte rebut per part del Consell Esportiu i dels  Mestres de les escoles que han participat a la jornada. Fins la propera!INICI DE CURS 2017/18 DEL CICLE INICIAL D’ENSENYAMENTS ESPORTIUS

El passat dilluns 04 de setembre es va iniciar un bloc comú de cicle inicial dels Ensenyaments Esportius orientat a tots aquelles persones que les seves especialitats estan en període transitori. En concret en aquest curs hi ha alumnes d’especialitats tant diverses com patinatge, natació, tenis o gimnàstica rítmica.

El curs es realitza en format semipresencial i intensiu, a on els alumnes fan una part de la formació a l’institut i l’altre part a casa seva a partir de la plataforma moodle. En concret els alumnes van assistir els passats 4,5,6 i 7 de setembre i acabaran la seva formació presencial els dies 12, 13 i 14 de setembre. El dilluns 18 de setembre hi ha haurà les darreres hores de cada mòdul per a les avaluacions presencials.

 

Amb aquest curs els alumnes tindran feta una part important del cicle inicial de la seva especialitat que hauran d’acabar (molts d’ells ja l’han feta durant l’estiu) en diferents seus que els proposi la seva federació corresponent. El fet de fer-lo en aquest format i a prop de casa seva els ajuda a compatibilitzar els seus estudis, la seva feina i/o els desplaçaments.

L’institut tornarà a realitzar un nou curs amb aquest format el juny de 2018. Tota la informació la podeu trobar a la pàgina  web de l’institut en el seu apartat estudis — ensenyaments esportius — període transitori.

transitori setembre'17

1r INTERSALVAMENT DE PLATJA SALOU 2017

Aquest divendres 19 de maig els alumnes del cicle final de Salvament i Socorrisme es van desplaçar fins a Salou per a participar en el 1r intersalvament de platja. Aquesta és una competició interna entre tots els centres públics on s’imparteix el cicle final de Salvament i Socorrisme.

Després d’una breu benvinguda a l’institut Jaume I (centre organitzador), els alumnes i professors ens vam desplaçar fins a la platja per a celebrar les diferents proves: banderes i relleus sobre la sorra de la platja, i diferents proves amb taula a l’aigua.

Els alumnes van poder posar en pràctica tot allò que els professors de la Federació Catalana de Socorrisme els hi han anat ensenyant durant les classes a Banyoles. Els alumnes van poder disfrutar d’un dia diferent, amb un bon sol i en un entorn privilegiat. L’esforç realitzat va valer molt la pena. Esperem que n’hagin tret una bona experiència.

Moltes gràcies a tots els alumnes que hi van assistir així com a les professores de la Federació Catalana de Salvament que els van acompanyar.

El proper curs escolar hi ha la intenció de fer-ho a Lloret, amb l’ajuda del nostre institut. Us hi esperem!
http<img jsname=”uLHQEd” class=”SzDcob” width=”530″ height=”299″ 
 

AL TROFEU OPEN BANC SABADELL AMB EL CFGS

El passat 26 d´Abril els alumnes de 2n del CFGS van assistir al Trofeu Open Banc Sabadell.

La intenció d´aquesta sortida és la de complementar el crèdit de Implements ( Tennis i Bàdminton ) que realitzen al llarg de tot el curs escolar.

Aquesta activitat ja s’ha tornat tradicional en el grau superior. Aquest any, la visita al torneig i a les pistes del RCTB, s’ha hagut d´esperar a les 16h per poder presenciar els primers partits, ja que ha estat una jornada passada per aigua.

Han passat ronda Feliciano López, Murray (per WO), Nadal, Bautista Agut, Gofin, i Ramos Viñolas, entre d´altres.

En el dia d´avui, Rafel Nadal ha rebut per part del president del RCTB i el del torneig Godó el reconeixament a la seva trajectòria esportiva posant el seu nom a la pista central.

Els alumnes han pogut passejar-se (quan no plovia) per les diferents instal·lacions i veure de primera mà com es desenvolupa un torneig internacional molt a prop de casa nostra. Han arribat a Banyoles passades les 19 hores però molt satisfets amb l’experiència.

Amb aquesta activitat gairebé es donen per acabades les activitats lectives del cicle de grau superior. Ara toca posar colzes i estudiar per als darrers exàmens.

Fins l’any vinent! (i que no plogui…).

El divendres 31 de març els alumnes de 1r i 2n d’ESO participen a les Jornades Esportives a la Draga

Les Jornades Esportives són fruit del Crèdit de Síntesi que fan els alumnes de 2n de CF de Grau Superior d’Animació d’activitats físiques i esportives. La proposta més reeixida és la que els nois i noies de Cicle Formatiu duen a terme amb els alumnes de primer cicle d’ESO.

Enguany les Jornades han girat entorn de les activitats cooperatives, i és per aquest motiu que han escollit com a imatge dels cartells promocionals una formiga. També aquests últims dies hem trobat els passadissos de 1r i 2n d’ESO ambientats i decorats amb formigues.

Les activitats es van desenvolupar entre les 10.30 i les 14.50 i els alumnes havien de realitzar un circuit de deu activitats: goal ball, volley-badminton, futbolí humà, kindball, tresor olímpic, cursa de sacs, acroesport, pitxi i slackline. Repartits en grups de 20, els alumnes anaven canviant d’activitat cada quinze minuts. S’ho van passar molt bé tot gaudint de l’esport.

Els alumnes del 3r nivell de futbol visiten el CAR de Sant Cugat

Els alumnes del grau superior de l’especialitat de futbol han visitat avui dilluns el Centre d’Alt Rendiment (CAR) de St Cugat del Vallès.

La primera parada ha estat en el departament de Biomecànica a on el Sr. Ventura Ferrer ha explicat els alumnes la relació que pot tenir la biomecánica amb el seu esport, ha mostrat diferents experiències de la biomecánica amb el futbol i finalment s’ha realitzat una pràctica de biomecánica de colpegi de pilota amb un alumne del curs.

La segona parada ha estat en el departament de fisiología del CAR a on ens ha atès el Dr. Piero Galilea que ha explicat als alumnes els diferents mitjans que tenen per realizar proves funcionals. També ha parlat als alumnes de realizar proves en diferents condicions: proves amb canvis climàtics o proves en diferents nivells d’alçada. Ha acabat parlant-los del dopatge en l’esport.

Per acabar aquest matí el responsable del CAR Sr. Albert Mendoza ha ensenyat als alumnes les instal·lacions en què compta el centre: pavelló de gimnàstica, piscines olímpiques, pavellons de lluita, pistes de tennis indoor,… i han pogut veure algún esportista alt rendiment entrenant, com ara nedadors de la selecció catalana o les esportistes olímpiques de la natació sincronitzada.

RUTA DEL CARRILET OLOT-GIRONA AMB ELS ALUMNES DEL CFGM

Seguint el recorregut de l’antic tren de via estreta que unia les localitats d’Olot i Girona, els alumnes del CFGM varen realitzar el passat divendres 17 de març la clàssica ruta del Carrilet. Els prop més de 54 kms del recorregut suposaven tot un repte, doncs es tractava de la sortida més llarga de tot el curs. Tot i així, l’excel·lent estat de forma dels alumnes, conjuntament amb la bellesa paisatgística i unes condicions climatològiques primaverals, varen convertir la sortida en un agradable viatge sobre les dues rodes.

Al llarg de tres hores de ruta, varem creuar tres comarques (Garrotxa, La Selva i Gironès) i dotze pobles, recorrent les valls dels rius Fluvià, Brugent i Ter. Es tracta d’una ruta fàcil, amb poc desnivell (1,5%), apte per a vianants i bicicletes, que actualment es troba en molt bon estat.

Enllaç informatiu http://www.viesverdes.cat/ca/53/ruta-del-carrilet-i.html

image img_20170317_114606

RODAJOC 2017

El passat dijous 16 de març, els alumnes de 1r de CFGS van col·laborar  amb el Consell Esportiu del Pla de l’Estany amb la celebració del Rodajoc a Cornellà del Terri. Aquesta jornada té  un doble objectiu; per una banda, preten  recuperar els espais urbans (places, carrers, parcs…) perquè els infants, a través dels jocs, en seguin els principals protagonistas. I per altra banda, busca fomentar la coneixença entre els alumnes de 3r de Primària de totes les escoles del Pla de l’ Estany.

Els nostres alumnes van col·laborar amb la preparació de la Jornada  i van fer de monitors esportius durant tot el matí. La Jornada, com ja ens tenen acostumats, va ser tot un èxit i, malgrat  el cansament d’haver estat 3 hores dinamitzant jocs, el final de la Jornada va repartir somriures i bones vibracions entre tots els participants. La diversió i l’aprenentatge es van fusionar de manera gratificant. Moltes gràcies als nostres alumnes i felicitats per la bona feina que ha sortit de les seves mans. Fins la propera!

020-rodajoc-16-03-17

012-rodajoc-16-03-17

008-rodajoc-16-03-17

VISITA AL CENTRE DE COORDINACIÓ AUTONÒMIC DE LA CREU ROJA

El passat dimecres 1 de març els alumnes del Grau Superior de Salvament i Socorrisme de l’IES Pere Alsius de Banyoles van fer una sortida al Centre de Coordinació Autonòmic de la Creu Roja. Dins el Grau Superior, el mòdul de comunicació que cal cursar és el de Direcció i Organització d’esdeveniments de Salvament i Socorrisme, aquest, és impartit pel professorat de Creu Roja que col·labora en la docència. Un del continguts que han treballat i el motiu pel qual s’ha desenvolupat aquesta sortida és que els alumnes han d’obtenir un coneixement dels protocols d’actuació, plans d’emergència dels centres de coordinacions i sistemes de comunicació. Així doncs, amb aquesta visita al CCA van poder conèixer com reben, gestionen i/o deriven les trucades, demandes o actuacions, que es puguin desenvolupar dins del Centre de Coordinació, relacionades amb els plans, programes, projectes, activitats o tasques que s’hagin establert amb cadascun dels àmbits o assemblees territorials de la Creu Roja i/o amb les administracions. Al mateix temps també van poder fer una part pràctica de realització de trucades segons protocol i amb el registre oportú per la situació requerida, sota la supervisió d’un tècnic operador del CCA.